Siguldos bobslėjus

Toks vienintelis Baltijos šalyse ir vienas iš nedaugelio pasaulyje, kuris skirtas tiek profesionaliems sportininkams, tiek lankytojams. Daugiau nei kilometro ilgio ir turintis 16 posūkių, o juo lekiant galima įsibėgėti iki 125 kilometrų per valandą. Trasa pritaikyta bobslėjaus, rogučių sportui ir skeletono varžyboms, taip pat treniruotėms, o kai trasoje nevyksta varžybos, kiekvienas turi galimybę gauti adrenalino išmėgindamas trasos vingius. O adrenalino ir emocijų kaitos važiuojant tikrai daug – nuo euforijos kaip smagu iki „Dieve, kada tai baigsis, man tuoj nulūš kaklas”. Bet pramoga tikrai ne eilinė ir būtina išmėginti.

Sigulda

O ir pačioje Siguldoje yra ne tik unikali Bobslėjaus trasa, bet ir daugiau pramogų! Mums labai patiko kėlimasis per Gaujos upę prieš tris dešimtis metų nutiestu lyno keliu. 43 metrų virš upės aukštyje puikiai matosi abiejų Gaujos krantų vaizdai ir miestą puošiančios pilys bei dvaras. Kas mėgsta gamtą – nacionalinis Gaujos parkas pasiūlys nuostabių vaizdų, galimybę aplankyti didžiausią Latvijos olą, plaukti kanojomis, baidarėmis ar plaustais. Mėgstantys aktyvesnes pramogas – galėsite išbandyti laipynių trasas, oro tunelį ar katapultą. O kur dar Turaidos pilis, kurioje gyveno princesės ir riteriai.

Pirmasis basų kojų takas

Basų kojų takas

Baltijos šalyse toks įsikūręs Kemerų nacionalinio parko kampelyje, poilsio komplekse „Valguma pasaule". Simboliška ir tai, kad tai ir mūsų šeimos pirmasis išbandytas basų kojų takas apskritai. Ir įspūdį paliko tokį gilų, kad iš karto puoliau ieškoti, ar Lietuva turi kažką panašaus ir labai apsidžiaugiau atradusi Survilų sodybos Basakojų taką. Latvijos basų kojų takas yra 2600 m. ilgio bei veda ne tik per įvairiausius paviršius kaip akmenų, samanų, pušies kankorėžių, jūros smėlio, nendrių, rastų, skiedrų, molio, žolės, stiklų, bet išnaudojamas ir natūralus reljefas – tenka bristi šaltu upelio vandeniu, eiti per tiltelius, lipti smėlėtais šlaitais ir pan. Keliaujant taku rasite ir edukacinių užduočių – kaip antai atspėti, kokio medžio tai kamienas, ar įveikti labirintą. Įspūdžiai tikrai nepakartojami, o apsiavus batus dar kelias valandas jaučiasi skruzdėlių bėgiojimas pėdomis. Tad jei atostogausite aplink Jūrmalą – būtinai įtraukite basų kojų taką į lankomų objektų sąrašą!

Tervetės pasakų parkas

Vos keliasdešimt kilometrų nuo Lietuvos sienos ir jūs atsidursite stebuklingame pasakų pasaulyje po atviru dangumi, kuriame mažųjų lankytojų laukia nykštukai, velniai, raganos ir fėjos. Miniatiūriniai namukai, malūnas, nykštukų dirbtuvės, karstyklės, didžiulė žaidimų aikštelė, o svarbiausia – visur vaikai gali įlysti, viską paliesti ir išbandyti. Bene įdomiausia, kad keliaujant šiame parke, galima sutikti ir gyvų pasakų personažų, kurie bendrauja su vaikais. Kaip antai raganą, verdančią žolelių arbatą, draugiškuosius nykštukus bei kitus stebuklingo miško gyventojus. Parkas visiškai pritaikytas keliavimui su vežimėliu, dviračiu ar paspirtuku. O jei pavargstate vaikščioti po šią stebuklingą vietą - galite pasinaudoti pasakų traukinuko paslaugomis (veikia taksi principu) – aš turbūt nepažįstu nė vieno vaiko, kurio nežavėtų traukiniai. Keliaudami čia, laiką pasiplanuokite taip, kad parkui skirsite visa dieną, nes smagių nuotykių čia tikrai netruks, tad niekur neskubėkite ir pasinerkite į stebuklingų nuotykių kelionę.

Daugiau idėjų laikui kartu su vaikais galite rasti instagram paskyroje čia.