Mamų idėja

TELE2 komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas pasakojo, kad idėja apie stovyklą vaikams kilo biuro mamoms. „Vasara yra tas metas, kai mokyklą lankantys vaikai atostogauja kelis mėnesius, tėvai turi atostogų vos kelias savaites, tad tenka spręsti problemą – kuo juos užimti, su kuo palikti tuo metu, kai reikia eiti į darbą. Mūsų biuro mamos pasiūlė vasaros stovyklos idėją ir mes ją įgyvendinome“, – pasakojo A. Baranauskas.

Vaikai TELE2 įmonės biuro stovykloje

Iš viso stovykla veiks 5 savaites, šiuo metu ją lanko 12 vaikų. Vaikų priežiūra ir visi užsiėmimai tėvams nieko nekainuoja, susimokėti reikia tik už maistą – 50 eurų per savaitę. Tėvai į šią stovyklą savo vaikus gali vesti visas 5 savaites arba pasirinkti – kada nori.

Paklaustas, kuo vaikai ten užsiima, įmonės komunikacijos vadovas patikino, kad veiklos – per akis. „Pavyzdžiui, turime „Pildyk“ Youtube kanalo herojus, kuriuos vaikai gerai žino iš ekranų, susipažinti su jais gyvai – puiki pramoga. Taip pat turime sutartį su vienu sostinės sporto klubu, kur porą kartų per savaitę vaikai eina į baseiną. Sudarėme sutartį su kino teatru. Jie organizuoja orientacines varžybas, kurių tikslas – rasti bilietą į kiną. Organizuojame vaikams edukacines veiklas, pavyzdžiui, neseniai buvo pokalbis apie pasitikėjimą savimi su Giedre Valavičiūte iš projekto „Dydis nesvarbu“. Taigi nuo pat 9 iki 17 val. vaikai turi ką veikti“, – pasakojo A. Baranauskas.

Jis džiaugėsi, kad iš įmonės darbuotojų sulaukė tik gerų atsiliepimų apie šią iniciatyvą. „Vienas iš kolegų po pirmos stovyklos dienos pasakojo, kad tai, jog vaiko telefono baterija atėjus vakarui nebuvo išsikrovusi, byloja, kad jam patiko, kad jis turėjo ką veikti. Tai labai geras rodiklis“, – šypsojosi komunikacijos vadovas.

Kol kas stovykla yra skirta tik įmonės biuro darbuotojams. „Jei matysime, kad sekasi, prijungsime ir salono darbuotojų vaikus. Tai puiki galimybė ne tik užimti vaikus, bet ir papasakoti jiems, ką jų tėvai veikia visą dieną darbe. Tėvams ramu, nes žino, kad vaikai yra saugūs. Tikiuosi, kad įkvėpsime ir kitas įmones, nes tai nėra sudėtinga“, – teigė pašnekovas.

Vaikai TELE2 įmonės biuro stovykloje

Vaikams – žaidimų kambarys

Vilniuje įsikūrusi įmonė UAB „Ruptela“ jau prieš kelerius metus savo darbuotojų vaikams įrengė žaidimų kambarį, kuriame mažieji gali palaukti, kol tėveliai baigs darbus. Tiesa, čia nėra žmogaus, kuris tuos vaikus prižiūrėtų ar užsiimtų su jais ugdomąja veikla. „Idėja turėti tokį kambarį kilo prieš ketverius metus. Esame jaunas kolektyvas, daugelis turi vaikų, tad erdvė su žaislas, kūrybinėmis priemonėmis mums pasirodė reikalinga“, – pasakojo įmonės personalo vadovė Diana Špakauskaitė.

Paklausta, ar vasarą šis žaidimų kambarys tarp darbuotojų būna paklausesnis, pašnekovė teigė tokios tendencijos nepastebėjusi. „Vaikų panašiai būna visus metus. Kai kurie ateina po pamokų palaukti tėvelių, kai kurie – anksčiau“, – teigė pašnekovė.

Anot jos, tokia iniciatyva iškart sulaukė teigiamos darbuotojų reakcijos ir nė vienas nesiskundė dėl nepatogumų ar triukšmo. „Vaikų klegesys įneša savotiškos gyvybės į biurą. Bet stengiamės kažką pasiūlyti ir tiems darbuotojams, kurie vaikų neturi: darbo grafiko lankstumą, neriboto darbo iš namų galimybę. Jei ateityje tėveliai pageidaus kokių nors pokyčių žaidimų kambaryje ar priežiūros vaikams, žiūrėsime ir bandysime atsižvelgti į pageidavimus“, – teigė D. Špakauskaitė.

Vadovės vaikai užaugo biure

Dar viena įmonė, kurios biure vaikai yra visada laukiami – UAB „DSP Plius“. Jos vadovė Irma Spudienė pasakojo, kad pačios vaikai užaugo būtent biure. Tiesa, šiuo metu vaikams skirtas kambarys yra perleistas darbuotojams, bet, anot pašnekovės, reikalui esant vėl galėtų būti transformuotas. „Mūsų biure vaikai visada yra laukiami. Jei serga, darbuotojams yra sudarytos sąlygos, atsivesti juos į darbą. Taip pat – po mokyklos ar būrelių vaikai gali tėvelių palaukti darbe“, – pasakojo vadovė.

Irma Spudienė

Kadangi ji pati po gimdymo iškart grįžo į darbą, savo vaikus pasiimdavo su savimi į biurą. „Mūsų darbas toks, kurio iš namų nelabai padirbsi: prekės, klientai, sandėlis – viskas vyksta biure. Todėl iš pradžių ėmiau su savimi, paskui, kai prasidėjo košelių laikotarpis, padėjo auklės, paskui – darželis. Esu daugiavaikė versli mama ir rodau pavyzdį moterims, kad viskas įmanoma“, – pasakojo I. Spudienė.

Net ir šiuo metu biure yra batuto traumą patyręs mažylis su gipsu, kuris mielai leidžia laiką darbe. „Mano vaikas kiekvieną rytą prašo važiuoti ne į darželį, o į darbą. Jam čia patinka“, – šypsojosi pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)