Tiesa, atminkite, kad dviračių takas, net jeigu tai ir šaligatvio dalis, – draugiško judėjimo erdvė, tad pro pėsčiuosius važiuokite jų ėjimui artimu greičiu!

Vileišio gatvės takas

Šis maršrutas – tai platus ir patogus, maždaug 1 kilometro dviračių takas Neries paupyje. Vileišio gatvės taką rasite Antakalnio mikrorajone, dalyje tarp Šilo tilto ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės. Važiuojant atsivers gražus vaizdas į Neries upę. Tai puiki vieta ramiai pasivažinėti su šeima, o jeigu atžalos dar nemoka važiuoti dviračiu, takas puikiai tiks pirmosioms pamokoms.

Neries pakrantės

Tai bendra erdvė pėstiesiems ir dviratininkams. Neries krantinės įrengtos iš patogios, lygios dangos. Šis takas puikiai tinka neskubantiems ir norintiems pasigrožėti Vilniaus miesto vaizdais iš nekasdienės perspektyvos. Galima judėti su visa šeima ne tik dviračiais, bet ir kitomis darniomis riedėjimo priemonėmis – paspirtukais, riedučiais, riedlente. Mėgstantiems ramius pasivažinėjimus prie upės, pradžiugins maršrutų padaugėjimas: dar šiemet planuojama tiesti dviračių takus abejose Neries krantinėse ir palei Vilnią.

Takai arčiau kiekvieno vilniečio namų

Pageidaujantiems pasivažinėti arčiau savo namų, sostinės gyventojams siūloma išmėginti gyvenamuosiuose rajonuose įrengtus dviračių takus, vingiuojančius šalia Laivės prospekto, Justiniškių, L. Asanavičiūtės, Architektų gatvių. Takai driekiasi greta gatvių, išsiskiria nauja raudono asfalto danga. Jais itin patogu susisiekti su gretimais rajonais ar pasižvalgyti aplinkui. Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno, Balsių, Ragučio g., Pilaitės pr. ir T. Narbuto g., „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, tad vilniečiai vis daugiau galės važinėti arčiau namų.

Šeškinės skveras

Dar vienas puikus takas, kuriame vaikus galima mokyti važiuoti dviračiu – Šeškinės skveras. Tai neilgas, asfaltuotas dviračių takas, kuriame bus ne tik įveikti pirmieji metrai, bet ir ramiai praleistas laikas su šeima.

Birutės vingio takas

Dviračių takas tęsiasi nuo Vingio parko iki verslo centro „Green Hall“. Patogus, toliau nuo gatvių triukšmo esantis takas. Šis takas iki Vingio parko driekiasi vaizdingu Neries vingiu, kuriam duotas Birutės vardas (pagal šalia esančią gatvę). Įdomu tai, kad dar prieš tris metus ši vieta buvo nepraeinama, o šiandien ji – jauki, atvira visiems.

„Eurovelo“ dviračių trasa

„Eurovelo“ dviračių trasa, besitęsianti nuo Upės gatvėje esančio Baltojo tilto iki Valakampių tilto, yra vienas ilgiausių, nenutrūkstančių ir vilniečių pamėgtų dviračių takų Vilniuje, kuriuo patogiai galima numinti iki pat Žirmūnų paplūdimio. Šis takas puikiai tik besiruošiantiems didžiausiai Lietuvoje dviračių šventei „IKI Velomaratonas“, kuris vyks priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį – rugpjūčio 18 dieną sostinėje.

Dalyviai nemokamai registruotis į renginį gali iki liepos 1 d. internetu: www.ikivelomaratonas.lt.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)