Projekto „Šimtmečio kūdikiai“ metu Kretingoje nufotografuoti 175 mažyliai. „Labiausiai sužavėjo kiekvieno jų skirtinga nuotaika, charakteris, reakcija į nepažįstamą žmogų, emocijos perrengiant. Tai nuostabi patirtis. Juk po 7 metų dalis šių kūdikių bus klasės draugai, o jau dabar juos jungia bendra fotosesija, – įspūdžiais dalijasi fotografė S. Jakubsonė, – tai tikrų tikriausia ateities Kretinga“.

Projektas „Šimtmečio kūdikiai“

Kūrybinis projektas „Šimtmečio kūdikiai“ įgyvendintas Kretingos rajono savivaldybės iniciatyva. Siekdama sukurti gražų prisiminimą apie ypatingus vaikų gimimo metus, savivaldybė visiems 2018 metais gimusiems ir šiame rajone registruotiems mažyliams dovanojo po nemokamą fotosesiją.

„Esame maloniai nustebinti tokia Kretingos savivaldybės iniciatyva įamžinti ir įprasminti mūsų vaikučių gimimą. Tikime, kad paaugusi dukrytė didžiuosis čia gimusi“, – sako Jomilės Druskinytės tėvai Agnė ir Jonas.

Projektas „Šimtmečio kūdikiai“

„Labai džiaugiamės, kad mums Kretingoje buvo suteikta tokia galimybė įamžinti savo pirmagimį, pirmoji fotosesija – ne bet kokia, o šimtmečio proga. Vertiname šią iniciatyvą ir tikimės daugiau tokių ateityje“, – teigia Elenos Paulauskaitės tėtis Klaudijus.

Kretingos rajone kasmet gimsta apie 450 kūdikių. Lyginant su aplinkiniais Vakarų Lietuvos rajonais, gimstamumo rodikliai džiugina.

Įspūdingiausios 168 fotografijos nuo birželio 7 dienos bus eksponuojamos Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje (J. K. Chodkevičiaus g. 1B, Kretinga). Parodos atidarymas – 15 val. Paroda veiks iki birželio 29.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)