Štai kodėl birželį gimę vaikai yra ypatingi:

Jiems didžiausia tikimybė gauti Nobelio premiją

Daug kalbama apie tai, kad birželį gimusiems vaikams gali būti sunkiausia mokykloje, nes jie paprastai būna vieni jauniausių klasėje, tačiau akivaizdu, kad tai neturi įtakos jų akademiniams pasiekimams – statistika rodo, kad tarp Nobelio premijos laureatų daugiausia birželį gimusių žmonių.

Tikėtina, kad jie jums neleis išsimiegoti

Ko gero visos tos genialios, Nobelio premijos vertos idėjos birželį gimusiems vaikams į galvą šauna tik užslinkus tamsai.

Leidinyje „Sleep“ paskelbto tyrimo išvadose teigiama, kad pavasarį ir vasarą gimę žmonės paprastai miegoti eina vėliau, nei žmonės, gimę rudenį ir žiemą. Jūsų birželinukas greičiausiai bus pelėda, o ne vyturys.

Jie labiau linkę į perdėtą pozityvumą

Hipertiminis temperamentas – saulėtas, linksmas būdas – dažniau būdingas pavasarį ir vasarą gimusiems žmonėms. Taigi birželinukų besilaukiančios mamos, džiaukitės – jūsų vaikas turėtų iš prigimties būti optimistas.

Jiems labiau būdinga nuotaikų kaita

Vasarą gimusiems vaikams taip pat labiau būdingas ir ciklotiminis temperamentas. Tai reiškia, kad nors jie ir linkę į pozityvumą, juos gali veikti nuotaikų svyravimai, kai pozityvumą staigiai pakeičia prislėgtumas. Laimei, prislėgtumas praeina taip pat greitai.

Vargu ar jie bus aštrių pojūčių siekėjai

Tyrimai, kuriuose siekiama išsiaiškinti, kokią įtaką gimimo data turi dopamino lygiui, parodė, kad aštrių pojūčių dažniausiai linkę siekti rudenį ir žiemą gimę žmonės. Žemiausias dopamino lygis būdingas gegužės ir birželio mėnesiais gimusiems vaikams – tai reiškia, kad jie mažiau linkę ryžtis rizikingiems sumanymams, nei žmonės, gimę žiemos mėnesiais.

Jie dažniau būna aukšti

Tyrėjai iš Kembridžo universiteto padarė išvadą, kad vasarą gimę vaikai užauga aukštesni nei šaltesniais mėnesiais gimę vaikai. Jie taip pat dažniau gimsta didesnio svorio ir sveikesni, todėl mamos, kurios turi gimdyti birželį, gali džiaugtis.

Taigi, nors jūsų birželinukas dažniausiai bus vienas iš jauniausių vaikų klasėje, tikėtina, kad jis pasieks didelių aukštumų – ir tiesiogine, ir perkeltine prasme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)