Turkijoje geriausia

Anot žinomų krepšininku, nepaisant to, kad gali sau leisti tolimas keliones, nenumoja ranka į poilsį savo sodyboje Lietuvoje ir sako, kad jų didžiausias turtas yra žmonos ir vaikai. „Aš visada stebiuosi, kaip žmonės atranda tiek laiko kelionėms, skrenda po tris-keturis kartus per metus ilsėtis. Bent jau kol kas mūsų darbas to daryti neleidžia. Kai baigsime karjerą, tada atsigriebsime. Nes norisi daugiau pailsėti, vaikams parodyti pasaulį, prie jūros nuvykti“, – sakė broliai Lavrinovičiai.

Nors daugelis įsivaizduoja, kad krepšininkų šeimų gyvenimas yra tobulas, realybė – kitokia. „Galime pasakyti, kad žmonoms nėra lengva. Jos turi gyventi mūsų gyvenimą. Tiek metų jos atidavė mums, todėl, kai baigsime karjerą, bandysime duoklę atiduoti joms“, – šypsojosi broliai.

Anot jų, kelionės su vaikais jokių rūpesčių nekelia. „Mums tai yra malonumas, jei viskas suorganizuota profesionaliai. Jei kyla problemų kelionėje, gali tapti našta“, – pasakojo Kšištofas. Jam pritarė ir Darjušas: „Jei nebūtų vaikų, būtų nemalonus poilsis. Pamenu, kartą su žmona nuvažiavome į Sardiniją 12 dienų. Aš visas dienas kankinausi. Per dvi dienas apvažiavome visą salą ir nebebuvo ką veikti. Po to karto, jei keliauju tik su žmona, atostogoms skiriu trumpesnį laiką, jei su vaikais – ilgesnį“.

Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai

Jiedu neslepia, kad dažniausia jų atostogų kryptis yra Turkija, kur yra geriausias komforto ir finansų santykis. O kalbant apie pinigus, broliai patikino, kad pačių prabangiausių kelionių nesirenka. „Mūsų žmonos užaugo gerose šeimose ir žino pinigų vertę. Turi jaustis komfortiškai, bet jei viešbutis labai brangus, pagalvojame, ar tikrai jis to vertas. Nes vienai kelionei nereikia išleisti visų pinigų“, – šypsojosi krepšininkai.

Paklausti, kokios šalys jiems paliko didžiausią įspūdį, broliai įvardijo Australiją ir Japoniją. „Labai norėčiau ten nusivežti vaikus. Nors dabar jiems labai patinka ir Turkija. Vaikams užtenka jūros, gero oro, animatorių“, – sakė Darjušas.

Konservatyvūs keliautojai

Anot „Kidy Tour“ direktoriaus, lietuviai vis dažniau keliauja su vaikais ir nei pikti žvilgsniai lėktuve, nei numanomi sunkumai jų negąsdina. „Iš savo praktikos galiu pasakyti, kad jauniausias keleivis mūsų agentūroje buvo vieno mėnesio. Taigi lietuviai drąsūs, nebijo, todėl ima vaikus nuo kūdikystės iki paauglystės“, – šypsojosi įmonės vadovas.

Palyginęs Baltijos šalių turistus, lietuvius jis išskyrė kaip konservatyvesnius keliautojus. „Jei jiems patiko koks nors viešbutis, aptarnavimas jame, maistas, paslaugos, didelė tikimybė, kad jie jį rekomenduos kitiems ir grįš patys. Mes vertiname tai, kas patiko. Todėl viena vertus esame atviri naujovėms, kita vertus ten, kur jautėmės gerai, norime grįžti“, – teigė G.Aukštuolis.

Gvidas Aukštuolis

Anot jo, šiandien keliaujančių lietuvių yra vis daugiau ir šie labai skiriasi nuo tų, kurie keliavo prieš 20 metų. „Dabar jie žino, kur keliauja, ko gali reikalauti, todėl aš juos vadinu ne įnoringais, o profesionaliais“, – sakė „Kidy Tour“ vadovas.

Mėgstamiausios tautiečių kryptys atostogoms išlieka Turkija ir Egiptas. Paklaustas, kada geriausia pirkti keliones, vienareikšmiško atsakymo jis neturėjo. „Tie, kurie gali išvykti ryt-poryt ir neturi ypatingų reikalavimų, gali laukti paskutinės minutės pasiūlymų. Šeimai, kuri turi mokyklinio amžiaus vaikus, geriausia planuotis iš anksčiau, nes tada turės didesnį pasirinkimą. Jei vaikai darželinukai ir tėvai lankstūs, paskutinės minutės, žinoma, bus pigiau, gali pakakti ir 1000 eurų keturių asmenų šeimai už savaitės poilsį“, – teigė direktorius.

Dar viena galimybė atostogoms neišleisti daug pinigų – dalyvauti DELFI ir „Kidy Tour“ metų šeimos konkurse ir laimėti nepamirštamas atostogas Turkijoje kartu su broliais Lavrinovičiais. Liko paskutinės dienos, kai galima užsiregistruoti, todėl visi norintys raginami suskubti ir iki birželio 2 d. tą padaryti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)