Laimei, net ir planuojant atostogauti su vaikais galima rasti pigesnių krypčių. Įkvėpimui tinklalapis huffingtonpost.co.uk pateikia kelias kryptis, kur rekomenduojama keliauti su vaikais 2019 m.

Plovdivas, Bulgarija

Bulgarija

Jei iki šiol nebuvote girdėję apie Plovdivo miestą Bulgarijoje, tikėtina, kad šiemet išgirsite – jis paskelbtas 2019 m. Europos kultūros sostine, be to, Jungtinės Karalystės Kelionių agentų asociacija (angl. „Association of British Travel Agents“ – ABTA) išrinko Plovdivą viena karščiausių šių metų kryptimi. Tai vienas iš seniausių Europos miestų – jo istorija siekia 8 tūkst. metų. Plovdivo teritorijoje žmonės gyvena apytikriai nuo 60000 m. prieš mūsų erą, tad mieste daug įdomių lankytinų vietų, pavyzdžiui, senovinis Romėnų teatras ir Filipopolio stadionas.

Galisija, Ispanija

Galisija, Ispanija

Jungtinės Karalystės Kelionių agentų asociacija taip pat rekomenduoja ir gražiąją Galisijos sritį. Senoviniai kapai, 2 tūkst. metų senumo švyturys (Heraklio bokštas), ir įspūdingi uolų raižiniai – tai tik kelios dėmesio vertos vietos šioje šiaurės vakarinėje Ispanijos dalyje. Čia kasmet vyksta tradiciniai festivaliai ir šventės, tokie kaip „A Rapa Das Bestas“ (Laukinių arklių kirpimo šventė) ir Romos atgaivinimo šventė „Arde Lucus“. Net jei jūsų kelionės data nesutaps nė su viena iš šių švenčių, vykti į Galisiją verta vien dėl puikių jūros gėrybių, kuriomis galima mėgautis ištisus metus.

Dubrovnikas, Kroatija

Dubrovnikas

Dubrovnikas yra vienas iš miestų, kurie kelionių industrijoje yra vadinami „set-jetting“ – vieta, kuri tapo traukos objektu po populiaraus serialo ar filmo pasirodymo. „Sostų karai“ baigėsi, bet spėjo išgarsinti ne vieną vietą – pavyzdžiui, Šiaurės Airiją ir Dubrovniką, kuriame buvo įkurdinta „Sostų karų“ Septynių Karalysčių sostinė. Šiame mieste yra viskas, ko reikia įsimintinoms atostogoms – paplūdimiai su akinančio žydrumo jūra, klaidžios senamiesčio gatvelės ir šurmuliuojančios prekyvietės. Taip pat siūlomos kelionės į netoliese esančias salas.

Akaba, Jordanija

Akaba, Jordanija

Pažadinkite savo vidinį Indianą Džounsą, aplankydami senovinį Petros miestą, kuris buvo iškaltas uoloje prieš 6 tūkstančius metų. Į Petrą, dar vadinamą rožiniu miestu, galima patekti tik itin siauru taku, kurį iš abiejų pusių rėmina stačios uolos. Šis miestas atrodo kaip iš kito pasaulio.

Urvų piešiniais, beduinų palapinėmis ir senovės kultūrų liekanomis garsėjanti Vadi Rumo dykuma (kurioje buvo nufilmuotas „Arabijos Lorensas“) gniaužia kvapą.

Čia yra ir Raudonoji jūra (puikiai tinkanti nardymui), ir Juodoji jūra (kurioje tegali plūduriuoti) – Jordanijoje veiklos susiras visi.

Peloponesas, Graikija

Peloponesas

Šis gražusis Graikijos pusiasalis dar kol kas nėra labai populiarus tarp turistų, tačiau šiemet, po septynerių metų pertraukos, vėl atidaroma geležinkelio linija, jungianti Patrasą ir Pirgą (ne tą, kuris yra Santorinyje, bet tą, kuris yra Peloponeso pusiasalyje – juos skiria apie 800 km, todėl bilietus užsakinėkite itin atidžiai). Tai atveria galimybes ištyrinėti šį regioną, kuriame yra puikių paplūdimių, žavių, hipsterių skoniui pritaikytų viešbučių. Čia yra galimybių laipioti uolomis, plaukioti plaustais ir baidarėmis, nardyti, eiti į žygius, skraidyti parasparniais, šaudyti iš lanko, ir ragauti vyno – juk per šeimos atostogas smagu turi būti ne tik vaikams.

Matera, Italija

Matera, kuri yra Italijos „bato“ kulno viršuje, kartu su Plovdivu šiemet paskelbta Europos kultūros sostine. Šis senovinis miestas taip pat iškaltas uoloje, ir jo akmeniniuose urvuose galima apsigyventi – „AirBnB“ svetainėje daug tokio pobūdžio būstų pasiūlymų. Miesto istorija prasidėjo nuo urvų gyvenvietės, ir nemažai kalno uoloje iškaltų būstų išlikę iki mūsų dienų – daugumoje jų dabar įrengti biurai, barai ir viešbučiai. Sassi Di Matera – Materos senamiestyje, galima apsistoti kambaryje, kuris yra senesnis už rašytinį žodį. Paaugusius vaikus galbūt sužavės tai, kad čia buvo filmuotas filmas „Nuostabioji moteris“ („Wonder Woman“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)