Ši veikla – daugelio į motinystės atostogas išėjusių moterų kasdienybė, todėl, papildžius jų gretas, susidūrimas su begale jaunų mamų tiesiog neišvengiamas. Su jomis bendraujant ir jas stebint nesunku suprasti, kad vienos yra vienokios, o kitos – visiškai kitokios. Moterys kartais tampa tokiomis skirtingomis motinomis, kad jas nesunkiai galima priskirti kuriam nors iš toliau paminėtų tipų. Štai dešimt tipų jaunų mamų, tarp kurių būtinai rasite ir save.

Nenuilstanti konkurentė

Konkuruoti nusiteikusią motiną atpažinsite iš karto. Ji paprastai teiraujasi, ar jūsų mažylis jau moka apsiversti arba ar jam jau dygsta dantukai. Patikėkite, atsakinėti į tokius klausimus tikrai neverta. Nesvarbu, kaip anksti jūsų kūdikis pradėjo ką nors daryti, neišvengiamai paaiškės, kad konkuruojančios mamos vaikas vis tiek buvo pirmas.

Planetos sergėtoja

Jos intencijos – pačios kilniausios, būtent – apsaugoti planetą ir išauginti ramią bei taikingą asmenybę. Visgi nenuostabu, jei pokalbiai su tokia motina jums kelia tikrą stresą. Galbūt esate pervargusi, galbūt katastrofiškai stinga miego, nes kūdikis ištisą naktį klykė? O štai ji ramiai sau mėgaujasi žolelių arbata ir dar žinovo tonu aiškina, kodėl derėtų atsisakyti sauskelnių ir pereiti prie vystyklų.

Mama su vaiku

Griežtos tvarkos šalininkė

Kol neturėjo vaikų, ji veikiausiai ėjo vadovaujančias pareigas, todėl įprotis nurodinėti ir laikytis griežtos tvarkos jai įaugęs į kraują. Tokio tipo motina patenkinta tik tada, kai viskas vyksta taip, kaip suplanuota. Nei vaiko migdymas, nei maitinimas negali nukrypti nuo numatyto grafiko. Ji tikrai nelauks, kol baigsis užsitęsusi muzikos pamokėlė, jei kūdikiui bus metas miegoti.

Instagramerė

Kūdikio gimimas – tai vien tik džiaugsmas ir nedrumsčiama laimė. Bent toks įspūdis tikrai susidaro žvelgiant į kai kurių mamų „Instagram“ paskyras. Prisiekusios instagramerės be paliovos fotografuoja savo kūdikius, o nuotraukas neretai patobulina įvairiomis žaismingomis detalėmis. Realybė, deja, dažnai pasirodo visiškai priešinga. Tokios motinos kūdikis gali klykti reikalaudamas maisto arba dėmesio, o ji tuo tarpu kuo ramiausiai fotografuos jo buteliuką šalia savojo puodelio su late, mėgindama sukurti išskirtinį kadrą.

Mama su vaiku

Amžina paranojikė

Klausimą „Ar tai normalu?“ iš paranojos apimtos motinos veikiausiai teks išgirsti kasdien ir po kelis kartus. Viskas, kas susiję su jos kūdikiu, pradedant žarnyno judesiais ir baigiant nujunkymu, kelia tokiai motinai begalinę paniką. Jaudintis ir nerimauti, aišku, normalu, ypač pirmą kartą tapus motina. Tačiau paranoja – tai jau visai kitas atvejis. Jos pasekmes patirsite ir jūs, jei būsite tokia gera ir duosite paranojikei savo telefono numerį.

Ramybės įsikūnijimas

Rami mama, matyt, sukels didžiausią jūsų susižavėjimą. Atrodo, kad niekas negali jos išmušti iš pusiausvyros. Jos nė per plauką nesutrikdo nei kūdikio atpilamu maistu sutepti drabužiai, nei trečia bemiegė naktis. Nenuostabu, jei slapta trokštate į ją panėšėti. Tik nepamirškite, kad olimpinę ramybę natūraliai spinduliuojantys asmenys gali priversti pasijusti paranojike, nors taip tikrai nėra.

Apsigimusi organizatorė

Manote, kad per motinystės atostogas galėsite daryti tiktai tai, ką pati sugalvojate? Deja, nieko panašaus nenutiks, jei susikryžiuos jūsų ir motinos organizatorės keliai. Tokia asmenybė ne tik persistengs besirūpindama turiningu savo kūdikio gyvenimu, bet su entuziazmu kibs ir į jūsiškį. Todėl gali būti, kad lavinamieji užsiėmimai, žaidimų grupės ir kitokia naudinga (!) veikla nejučiomis taps privalomi ne tik jai, bet ir jums. Organizatorė be jokių skrupulų praneš, kuriuo laiku prisistatyti kitą dieną ir ką su savimi turėti. Galop nuo šitokios kontrolės jūs pavargsite, o tada viršų tikrai paims nenoras taikstytis su primetamomis taisyklėmis per visas motinystės atostogas.

Visažinė

Vis naršote „Google“ norėdama sužinoti, kaip užmigdyti kūdikį arba kada atsisakyti dienos miego? Mama visažinė nieko panašaus nedaro. Ji tiesiog žino, kaip, ką ir kada daryti. Atsakymus ji bus parengusi ir į visus jūsų klausimus. Jei užsiminsite, kad mąstote apie nujunkymą, ji kaipmat informuos, kaip tiksliai turėtumėte elgtis. Nežinote, kodėl kūdikis dar nedaro vienokių ar kitokių judesių? Į pagalbą jums suskubs visažinė, pažerdama gausybę patarimų, kurie „tikrai padės“.

Ta, kurios vaikas tobulas

Motinos meilė vaikui – begalinė. Tai daugiau nei aksioma. Bet ar įmanoma nesinervinti dėl spigaus klykimo, pažadinančio po kelis kartus per naktį? Tikrai įmanoma, jei kūdikis tobulas. Tiksliau, jei tokiu jį laikote. Motinos, kurioms jų kūdikiai atrodo tobuli, tikrai jau bus užrašiusios juos į mažųjų modelių fotosesiją. Juk jie tiesiog nepriekaištingi – visada šypsosi, nesirauko prieš maistą, o paguldyti į lovelę tuojau pat užminga.

Sporto aistruolė

Tai tokios motinos, kurios tikrai jus aplenks, kai lėtai slinksite parko takeliu, stumdama priešais save vežimėlį. Vos gimus kūdikiui, jos pradeda bėgioti, todėl nekeista, kad neturi nė vieno nereikalingo kilogramo. Tada, kai nebėgioja, jos sparčiai eina. Kur? Į sporto klubą, aišku. Juolab, kad ir jų kūdikiams be galo „patinka“ būti paliktiems lopšeliuose. Stebėti tokią motiną neretai labai nelengva... Be to, apima sunkiai suvaldomas noras pasimėgauti dosniu gabalu torto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją