„Jie neturi telefonų, be to, neleidžiu susikurti „Instagram“ paskyrų. Stengiuosi nubrėžti tam tikras ribas“, – sakė N.Kidman, duodama interviu „Vanity Fair“.

Dviem N.Kidman ir jos sutuoktinio Keitho Urbano vaikams iki šiol tenka apsieiti be jokių išmaniųjų įrenginių. Vaikai jau seniai nebepatenka į tą amžiaus grupę, kuriai telefonai ir kompiuteriai turėtų būti ribojami (remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis, tokia veikla yra netinkama jaunesniems nei dvejų metų kūdikiams), tačiau griežtos savo nuostatos tėvai kol kas nekeičia.

Dukterims Sunday ir Faith yra dešimt ir aštuoneri metai atitinkamai. Mergaitės, kaip ir tėvas, aistringai mėgsta muziką. Vyresnėlė mokosi groti pianinu (ją, beje, domina ir vaidyba), o jaunėlė – smuiku. Vargu ar reikia stebėtis, kad vaikus užbūrė muzika, kai namuose gitara brazdina kantri stiliaus žvaigždė.
N.Kidman pripažįsta, kad spaudimo užsiimti muzika vaikams daryti netenka. Visgi sustiprinti jų motyvaciją, anot aktorės, yra gana sunku, o vienintelis dalykas, kurį galbūt pavyksta padaryti, – nukreipti mergaites tinkama linkme.

Sunday ir Faith yra N.Kidman ir K.Urbano bendri vaikai. Dar du aktorė turi iš santuokos su Holivudo žvaigžde Tomu Cruise‘u. Už jo N.Kidman ištekėjo 1990-aisiais, o 2001-aisiais pora išsiskyrė. Bendro gyvenimo laikotarpiu jie įsivaikino Bellą (dabar jai 26-eri) ir Connorą (dabar – 24-eri).

Per interviu Australijos žurnalui „Who“ aktorė patikino nesanti nusiteikusi pernelyg atvirauti apie asmeninį vaikų gyvenimą, tačiau užsiminė, kad vyresnėliai, kaip ir jų tėvas, praktikuoja scientologiją.
Kad ir koks griežtas atrodytų draudimas naudotis moderniomis technologijomis, N.Kidman pastangas auklėjant vaikus privalu deramai įvertinti. Nevalia pamiršti, kad išmanieji telefonai gali sukelti priklausomybę. Deja, sulaikyti vaikus nuo įrenginių darosi vis sunkiau, todėl pasiryžimas tą padaryti prilygsta milžiniškam iššūkiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)