Avinas

Amžinai jauni Avinai gali nustebinti net sulaukę solidaus amžiaus. Bėgant metams jie netampa nuobodūs ir nepraranda įgimto įžūlumo. Šio ženklo seneliai aktyviai dalyvauja šeimos gyvenime, kartais net per aktyviai. Jie nusiteikę iki paskutiniųjų laikytis savo, mokyti vaikus teisingai (žinoma, jų nuomone) elgtis. Kita vertus, po Avino ženklu gimę seneliai niekada neatsisakys nueiti su anūku į parką.

Jaučiai

Tai idealūs seneliai, pagal tradicinį požiūrį. Jie žino puikiausių receptų, nuolat lepina namiškius pačių gamintais gardėsiais. Jaučiai – namų žmonės, kurie vertina komfortą. O svarbiausia – jie moka sukurti ramybės ir jaukumo kupiną atmosferą. Tokiais seneliais galima pasikliauti.

Dvyniai

Po Dvynių ženklu gimę seneliai turi tiek energijos, kad pakaktų dviem žmonėms. Anūkams su jais nebūna liūdna, nes jie žino galybę istorijų, žavi savo charizma. Tiesa, šio Zodiako ženklo prigimtis dvilypė. Ji pasireiškia pačiu netinkamiausiu metu, todėl šeima turi nemažai rūpesčių. Dvynių ženklo seneliams svarbiausia – periodiškai pailsėti nuo giminaičių.

Vėžys

Švelnūs, rūpestingi ir jautrūs Vėžio ženklo žmonės – puikūs seneliai. Jie dievina anūkus ir mielai juos prižiūri ištisomis dienomis. Bet kartais ir Vėžio ženklo seneliams reikia poilsio, juk jie – jautrios ir pažeidžiamos būtybės. Tiesa, jų – laki vaizduotė, taigi nepristigs pasakų prieš miegą.

Liūtas

Šie seneliai labai didžiuojasi savo anūkais. Na taip – mažiesiems teko žavingųjų senelių Liūtų genų. Tėvams nebus lengva. Taip, seneliai mielai auklės anūkus, vedžios juos į šokių ar į sporto būrelius. Tik uždaryti senelių ir anūkų į skirtingus kambarius praktiškai neįmanoma – jie nusiteikę iki ryto mėgautis emocionaliu bendravimu.

Mergelė

Šie seneliai turi išskirtinį talentą – klausyti painių vaikų pasakojimų apie jų kūrybą. Bet Mergelės visada siekia tobulumo ir aktyviai perkelia šį siekį šeimos nariams. Joms reikėtų kartais patylėti, kad tėvai turėtų galimybę išmokti patys planuoti.

Svarstyklės

Seneliai, kurios siekia pusiausvyros. Būkite tikri – tarp anūkų jie neišskiria numylėtinių, visada dovanoja vienodai geras dovanas. Svarstyklės stulbinamai moka sukurti ramybę ir harmoniją namuose. Tiesa, kartais joms trūksta griežtumo.

Skorpionas

Šios aistringos natūros pasirengusios visam pasauliui įrodyti, kad jų anūkai patys šauniausi. Svarbiausia, kad šeimoje nebūtų kito Skorpiono, nepritariančio senelių nuomonei – tada įsivyrautų arši konkurencija. Seneliams Skorpionams reikia kartais nustoti kontroliuoti ir suteikti anūkams galimybę pasireikšti.

Šaulys

Viena vertus, seneliai Šauliai – tiesūs žmonės, bet kokiam klausimui turi savo sprendimą, apie kurį ramiai praneša vaikams. Kita vertus, jiems patinka nuotykiai, aktyvus poilsis, jie nusiteikę pasidalinti savo domėjimosi su anūkais. Tiesa, kartais Šauliai stipriai skubina įvykius. Pavyzdžiui, poros metų anūkui dovanoja dviratį.

Ožiaragis

Ožiaragiai, bėgant metams, ne tik nepraranda elegancijos, bet ją ištobulina. Iš tokių senelių nesulauksi pagalbos, kai reikia pakeisti sauskelnes, užtai jie visada su džiaugsmu pažais ir pabendraus su mažyliu. Be to, Ožiaragiai disciplinuoti, mėgsta tvarką.

Vandenis

Tokių rūpestingų ir švelnių senelių dar reikia paieškoti. Jie gali valandų valandomis kalbėtis su anūkais, dalintis mintimis, svajonėmis, pasakoti daug įdomių dalykų. Vandeniai – tikri altruistai, jų meilės užtenka visiems. Tiesa, yra truputį lengvabūdžiai, bet tai jų negadina.

Žuvys

Šie seneliai tokie geri ir patiklūs, kad anūkai juos tiesiog dievina. Bet vaikai ir anūkai gali imti naudotis tuo, kad seneliai niekada nesako „ne“. Su Žuvų ženklo seneliais nebūna liūdna, juk jiems pakanka būti savimi, kad pelnytų anūkų meilę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)