Mugės tikslas – ne parduoti, bet pasidalinti

Mugė tik trumpam pirkėjams užvėrė duris, kad atnaujintų asortimentą. Salę užtvindė antro etapo dalyviai su vaikiškais drabužėliais ir daiktų prikrautais vežimėliais. Tarp mugės dalyvių buvo galima sutikti ne vieną žinomą mamą.

Nora Lapinskienė, žurnalistė, klinikos vadovė, sakė, kad su dukryte Emilija Goda „Mamų mugėje“ dalyvauja jau trečius metus. Ją paskatino dalyvauti „Mamų mugės“ savanoriams mokymus vedanti aktorė, radijo laidų vedėja Kristina Savickytė.

„Viena mugė pasibaigia, kitai pradedame ruoštis. Rūšiuojame išaugtus rūbelius, kuriuos nešime parduoti į mugę, o neparduotus paaukosime labdarai. Registruojamės kaip dalyvės, spausdiname ir tvirtiname etiketes. Mes nešame tik gerus daiktus, už kuriuos esame mokėjusios ir dešimteriopai daugiau, o mugėje parduodame tik po kelis eurus. Brangiausiai – 12 eurų – esame įvertinusios striukytę, kuri nauja kainavo kelis šimtus eurų. Tai sakau todėl, kad ir kiti žinotų, jog mugėje galima vaikams nupirkti labai gerų daiktų už nedidelę kainą“, – teigė N.Lapinskienė.

Nora Lapinskienė su dukra

Ji pabrėžė, kad tikrasis motyvas, kodėl dalyvauja mugėje ir skiria tam laiko, yra noras parodyti dukrai, jog yra prasminga, kai daiktai gyvena ne vieną gyvenimą, ypač jei jie geri. „Mes, į mugę atnešusios daiktus, tikimės, jog jie, mūsų prižiūrėti ir išsaugoti, gyvuos ne tik antrą, bet ir trečią, ir ketvirtą gyvenimą. Dėl tos priežasties pačios irgi perkame mugėje. Ir randame kartais tokių gražių rūbelių, kokių nerandame net parduotuvėje“, - atviravo N.Lapinskienė.

Mugės salėje – vėl neįtikėtina prekių gausa

Ypač pasipildė populiariausias pavasario-vasaros sezono judėjimo prekių skyrius. Jame – paspirtukai, dviratukai, riedučiai, riedlentės. Atsinaujino ir didžiausi bei populiariausi žaislų ir knygų skyriai.

Avalynės skyriai suskirstyti į berniukų ir mergaičių, o batukai juose surikiuoti pagal dydį. Vieno dydžio batukų gali būti ir keli tūkstančiai, tad tikrai yra iš ko rinktis. Šalia įkurta „Pušku Pušku“ poilsio sala, kurioje prisėda visi, kurie nori pasimatuoti gausybę avalynės, kad pavyktų nusipirkti labiausiai tinkamą.

Vaikai matuojasi noriai ir kantriai. Kainos neriboja, tad tėveliai perka po keletą porų: sportinius, guminukus, basutes, šlepetes bei proginę avalynę.

Mamų mugė 2019

Gražiausios prekės naujagimiams

Neįtikėtiną prekių pasiūlą mugės dalyviai sukūrė šiame skyriuje. Gausybė naujagimio kraitelių, patalynės, čiužinėlių, vonelių, vaikštynių, nėšynių, lovelių, automobilio kėdučių. Šalia sklando rožinis ir melsvas debesėliai – tai gausybė sukabintų mažyčių rūbelių. Nesuklysi, kurie rūbeliai skirti berniukams, o kurie mergaitėms. Didžioji naujagimiams atneštų parduoti daiktų yra nauji.

Šalia šio skyriaus – vėžimėlių ir automobilio kėdučių skyriai. Rinktis yra iš ko. Ir patogu, nes iškart galima įvertinti ir daikto būklę, ir išbandyti jo funkcionalumą.

Paskutinę dieną – didžiausios nuolaidos

Paskutinę mugės dieną, kovo 31-ąją, pažymėtoms prekėms bus taikoma net 70 procentų nuolaida. Praėjusioje rudens-žiemos sezono mugėje iš 101 tūkstančio parduotų daiktų net 15 tūkstančių buvo įsigyti pritaikius maksimalią nuolaidą. Daugiausia su nuolaida nupirkta drabužėlių ir avalynės, kepurių, kuprinių, knygų. Prekių gausos tikrai netrūksta, tad batukų ar rūbelių galima rasti vos už vieną eurą.

Stokojantiems bus išdalinta labdara

Dauguma mugės dalyvių neparduotus daiktus palieka labdarai, tai juos ir motyvuoja dalyvauti tokioje mugėje. Praėjusioje mugėje buvo paaukota net 35 tūkstančiai įvairiausių daiktų, avalynės ir drabužėlių.

Mamų mugė 2019

Labdara bus išdalinta, balandžio 8 dieną. Norintys gauti paaukotų labdarai daiktų, turi www.mamumuge.lt tinklalapyje užpildyti anketą.

Dauguma šeimų pačios atvyksta išsirinkti reikalingų daiktų. Tėveliai renka vaikams avalynę ir drabužėlius, o tuo metu vaikai tikisi rasti įdomių žaislų, knygų.

Dovanoti daiktai kitas Lietuvos šeimas pasiekia seniūnijų, labdaros organizacijų ir pavienių asmenų pastangomis.

Praėjusioje mugėje paaukoti vėžimėliai, maniežai, lovytės, vaikštynės pasiekė Panevėžio mieste esančiame moterų krizių centre globojamas būsimas mamytes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)