Štai šešios priežastys, kodėl balandžio mėnesį į pasaulį atėję vaikai yra ypatingi.

Jie yra labiau linkę naktinėti

Žurnale „Sleep“ pristatytas tyrimas parodė, kad pavasarį ir vasarą gimę žmonės apskritai miegoti eina vėliau nei gimusieji rudenį ar žiemą. Taigi, jūsų balandinukas greičiausiai bus ne vyturys, o pelėda.

Jiems būdinga optimistinė pasaulėžiūra

2014 metais Vengrijos universiteto studentai nustatė, kad kovą, balandį ir gegužė gimę vaikai vėliau gyvenime dažniau turi hipertiminį charakterį. Hipertiminio temperamento žmonės yra optimistiški ir pozityvūs. Tad jūsų balandį gimęs vaikas greičiau bus optimistas.

Jie anksti išmoksta lyderystės įgūdžių

Kaip išsiaiškino Britų Kolumbijos universiteto Sauderio verslo mokyklos mokslininkai, balandį gimę vaikai (taip pat ir gimusieji kovą) yra labiau linkę vėliau gyvenime tapti lyderiais nei tie, kurie gimė vasarą. 1992-2009 metais išnagrinėję 375 generalinių direktorių gimimo datas ir pasidomėję 500 kompanijų, mokslininkai padarė išvadą, kad tai nulemia mokyklinių metų struktūra. Balandinukai dažniausiai klasėje būna vyriausi ir todėl labai anksti imasi lyderių vaidmens.

Jie susiduria su mažesne astmos rizika

2015 metais Niujorke atliktas tyrimas atskleidė, kad pavasarį gimę vaikai mažiau rizikuoja susidurti su astmos diagnoze. Mažesnę astmos riziką lemia tas faktas, kad dulkių erkutės pavasarį gausesnės, o jeigu mažylis susiduria su jomis pirmaisiais dviem savo gyvenimo mėnesiais, tai gali sustiprinti jo imuninį atsaką.

Jie susiduria su mažesne ADHD rizika

Tame pačiame tyrime pažymima, kad aktyvumo ir dėmesio sutrikimas (angl. attention deficit hyperactivity disorder, ADHD) dažniau diagnozuojamas vėlesniais metų mėnesiais gimusiems vaikams, tačiau tai neturi nieko bendro su dulkių erkutėmis. Vėl gi, tam įtakos turi mokslo metų struktūra, mat jauniausi vaikai klasėje paprastai suvokiami kaip mažiau ramūs už gimusius pavasarį.

Jie anksti turėtų pradėti naudoti apsaugą nuo saulės

Jeigu vaikas gimė balandį, vadinasi, apsauga nuo saulės reikia pradėti rūpintis labai anksti. Tyrimais įrodyta, kad pavasarį gimusieji vėlesniame amžiuje dažniau suserga melanoma. Gali būti, kad tai lemia kontaktas su saule pirmaisiais gyvenimo mėnesiais. Tad pasirūpinkite, kad jūsų Avinas ar Jautis šią vasarą užsiteptų nuo žalingo saulės spindulių poveikio apsaugančią priemonę, kuri tausos jo odą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)