Metų knygos vaikams 2018 nugalėtoja, vertėja ir rašytoja Jurga Vilė pristatė jau antrąją savo knygutę vaikams – „Švelnumo fabrikėlis“, kuri pasak autorės ypatinga tiek savo stilistika, tiek istorija. Jos tikslas – paskatinti vaikus atrasti magišką augalų pasaulį ir pažinti stebuklingas jų galias.

Autorė atskleidė, kad kūrybine erdve jai tapo stebuklingi augalų lašeliai – eterinių aliejų mišiniai.

„Gavau siuntinį su šios istorijos kvapais. Su vaikais išpakavome dėžutę, kambarys pakvipo eteriniais aliejais ir jie užpildė visą namų erdvę. Tuomet, tik liko sėsti ir surašyti tuos užplūdusius jausmus“, – kūrybos šaltiniu dalijosi autorė. „Ši knyga man pačiai – kaip dovana“, – sako Jurga.

„Švelnumo fabrikėlio“ istorija nukelia skaitytoją į stebuklingą gamtos visatą, kviečia į pažinimo ir atradimų kelionę, pagardintą netikėtais Aksominio miško gyventojų išbandymais, smagiais nutikimais bei draugystėmis. Ši knygutė moko smalsiai žengti į žydinčias pievas, kvepiančius miškus ir priimti žemės dovanas. Augalai ir aromaterapija, prisilietimas ir apsikabinimas, švelnumas ir draugystė – tai raktiniai knygelės žodžiai.

Knygutės vaikams „Švelnumo fabrikėlis“ pristatymas

Pasak aktorės ir TV laidų vedėjos Jurgitos Jurkutės-Širvaitės, knygos skaitymas yra pasaulio pažinimas vaikams. „Mano dukra labai mėgsta kai jai skaitau ir tai mums abiem suteikia daug gerų emocijų. Istorijos, piešiniai ne tik edukuoja, bet ir lavina vaizduotę, todėl kviečiu tėvelius su savo vaikais skaityti kuo dažniau, daugiau ir švelniai apkabinus,“ – kvietė J.Jurkutė-Širvaitė.

Knygutės „Švelnumo fabrikėlis“ istoriją piešiniais iliustravo dailininkė Lina Zigmantė. Pasak kūrėjos, knygutės piešimas jai tapo tikra vaizduotės kelione, kvepiančia gamtos galiomis. „Pasaulis pilnas stebuklų ir jie dažniausiai slypi labai paprastuose dalykuose, kaip, tarkime, švelnus prisilietimas ar apkabinimas, mūsų vasariškose pievose augančios ramunėlės ar kitos žolelės“, – mintimis dalinosi dailininkė. Ji vaikams parodė visų istorijos herojų piešinius, kurie vėliau stebuklingai sugulė į knygą.

„You & Oil“ laboratorijos įkūrėja Birutė Nastaravičiūtė, tokios knygutės svajonę ilgai nešiojosi širdyje. „Esu keturių vaikų mama, tad mintis sukurti knygutę apie natūralius eterinius aliejus kilo kartu su jais kalbantis apie ypatingas augalų galias. Taip gimė Aksominis miškas ir fabrikėlis, kuriame švelnučiai švelnumo lašus gamina. Tikiu, kad kartu su savo švelnučiais, keliaudami šios knygelės puslapiais, atrasite ir pamilsite eterinių aliejų pasaulį“, – sako knygutės idėjos autorė.

Jurga Vilė yra vaikų rašytoja, kurios knyga „Sibiro haiku” apie tremties istoriją vaikams papasakota vaiko lūpomis, tapo geriausia 2018 m. knyga knygų vaikams kategorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)