„Šalies vaikai yra sukaupę gana gausias žaislų kolekcijas. Mūsų tyrimas parodė, kad vienas vaikas vidutiniškai turi 43 skirtingus žaislus, o per metus šį skaičių papildo arba atnaujina bent 12 naujų žaislų. Taip pat matome, kad didelė dalis nebenaudojamų žaislų yra saugoma namuose ateičiai arba yra išmetama. Todėl kartu su partneriais „SOS vaikų kaimai“ nuo vasario pradžios kviečiame visus, kurie augina vaikus ir turi nebenaudojamų žaislų, padovanoti juos vaikams iš socialinės rizikos šeimų“, – sako bendrovės „Omniva LT“ vadovas Simonas Bielskis.

„Omnivos“ ir „SOS vaikų kaimų“ inicijuota akcija vyksta iki kovo 4 dienos. Padovanoti žaislą norinčios šeimos kviečiamos užsiregistruoti iniciatyvos svetainėje www.omniva-akcija.lt. Čia galima susipažinti su iniciatyvos taisyklėms ir, įvedus reikalingus duomenis bei gavus siuntinio adreso kortelę su kodu, nemokamai išsiųsti žaislą iš bet kurio „Omnivos“ paštomato.

Vaikai žaislų parduotuvėje

Kaip parodė atlikta apklausa, praktiškai kas trečia šeima (30 proc.) Lietuvoje naują žaislą savo vaikui perka bent kartą per mėnesį, 19 proc. šeimų – 2-3 kartus per mėnesį, o 6 proc. – kartą per savaitę ar dažniau. Tiesa, kas ketvirta šeima naują žaislą perka kas 2-3 mėnesius, septintadalis šeimų – kelis kartus per metus.

Minėta apklausa taip pat atskleidė, kad dažniau perkantys žaislus savo vaikams tėvai jiems išleidžia daugiau pinigų – jų mėnesio žaislų krepšelio dydis yra trečdaliu didesnis už vidutinį ir siekia 22 eurus.

Dažniausiai žaislus tėvai įsigyja prekybos centruose (73 proc.), gauna dovanų iš giminaičių ar draugų (61 proc.), perka specializuotose žaislų parduotuvėse (36 proc.) ar perka iš interneto parduotuvių (28 proc.). Septintadalis vaikus auginančių šeimų žaislus įsigyja iš kitų žmonių per skelbimus, o 4 proc. – juos pagamina savo rankomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)