„Gruodžio 1-ąją oficialiai pas mus prasideda Kalėdų laukimas. Ateina nykštukai, atneša eglutę ir namuose visi labai džiaugiasi“, – sako Kotryna. „Tada prasideda pirmosios kalėdinės dainos ir taip – keturias savaites“, – šypsosi Martynas.

Visą mėnesį gaminami kūčiukai, meduoliai, pyragai, o prieš pat Kalėdas Kotrynos ir Martyno namai virsta vos ne konditeriniu cechu, plušančiu net ir naktimis. „Per žiemos šventes desertų turi būti daug“, – sako Kotryna, per Kalėdas šeimoje atsakinga už saldų stalą. Ji prisimena, jog uoliai rengtis Kalėdoms ir paisyti visų šventinių atributų išmoko dar tėvų namuose, o kai gimė judviejų su Martynu dukros, Kalėdos tapo pačia didžiausia namų švente.

Martynas Starkus
Martynas Starkus
Ar gali būti blogai, kai dirbi savo darbą, pasineri į savo projektus, kūrybą, keliones ir grįžti ne į betvarkę, ne į viengungio gyvenimą, bet į jaukius, šiltus namus, tavęs visada laukia, apkabina kaklą, pabučiuoja
Starkai augina tris dukras. Martynas neslepia, jog šioje moteriškoje kompanijoje jam labai gera. Tačiau atviraudamas apie prieššventinį laiką, jis pamini ir ne itin teigiamą personažą Grinčą. „Bijau Kalėdų. Aš natūraliai bijau Kalėdų. Nes kažkas tokio čia prasideda – kalėdinės dainos, kepiniai, triukšmas, viskas... Bet mes taip ir gyvenam: yra šeimos židinio puoselėtoja, mama, namų ašis, ir yra Grinčas, kuris visą laiką bamba“, – juokiasi žinomas keliautojas, prieš televizijos kamerą komplimentais apiberiantis savo gyvenimo moterį.

„Ar gali būti blogai, kai dirbi savo darbą, pasineri į savo projektus, kūrybą, keliones ir grįžti ne į betvarkę, ne į viengungio gyvenimą, bet į jaukius, šiltus namus, tavęs visada laukia, apkabina kaklą, pabučiuoja. Tu negali to nemėgti. Man patinka“, – netikėtai atvirai prisipažįsta Martynas, ir pats žmonai suteikęs polėkio kurti nuostabiai svaiginančius dalykus ir juos parodyti pasauliui.

Gimus antrai dukrai, Kotrynai teko spręsti – grįžti į darbą ar ne, auginti vaiką namuose ar patikėti auklei. Beje, būtent namuose ir radosi nauja Kotrynos veikla – tinklaraštis bei kulinarijos knyga. Iš didelio pomėgio gaminti desertus ir savo virtuvėje pasigedusi naujovių, ji užsibrėžė iššūkį – metus penktadieniais gaminti po naują desertinį skanėstą.

Martynas puikiai supranta, jog kūrybingiems žmonėms reikia postūmio. Tad reaguodamas į tokį stebuklą jis bematant žmonai sukūrė tinklaraštį bei atnešė planą, iki kurios dienos ir kiek knygos skyrių turi būti parašyta. Tai prasidėjo neįtikėtina ilgalaikė Kotrynos Starkienės kelionė per saldumynų pasaulį, teikiantį džiaugsmo ne tik jos šeimai.

Kaip ir daugeliui gausių šeimų, Starkams per žiemos šventes tenka pasitelkti diplomatiją, kad dėmesį ir laiką grakščiai paskirstytų abiejų šeimoms, o antrą Kalėdų dieną jų pačių namų durys jau daugelį metų tradiciškai atviros draugams.

Apie šventines tradicijas, tarpusavio bendrystę, žmonos išmintį ir vyro sėkmę, ir kodėl gerus žodžius verta sakyti laiku – Martynas ir Kotryna Starkai „Stiliuje“ su Violeta Baubliene gruodžio 22 d. 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT.LT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)