1. Šarados

Lietuvoje jos nepelnytai nepopuliarios, o tai ypač geras laiko praleidimo būdas visoms amžiaus grupėms. Tiesa, gal ne visi žinote kaip tai žaidžiama? Ištraukiate lapelį arba jums į ausį pašnibžda žaidimo vedėjas (ar prieš tai buvęs žaidėjas) žodį/frazę/pavadinimą ir jūs turite be žodžių visa tai pavaizduoti. Kas atspėja – eina ant scenos ir vaizduoja savo užduotį.

Šaradas galima žaisti be jokios temos arba su ja. Jeigu žaidžiate be temos, tuomet ką vaizduoti žmogui sugalvoja prieš tai rodęs užduotį. Arba paruoškite kalėdinių užduočių, pavyzdžiui „kalėdų senelis” „elnias”, „grinčas, kuris pavogė Kalėdas”, „keptas kalakutas” ir panašiai. Galite daugiausiai atspėjusiam paruošti prizą.

2. Taip ir Ne

Senas geras žaidimas, kuomet į dėžę galite įdėti daiktą ir pasiūlyti žaidėjams atspėti kas čia, atsakant į jų klausimus tik taip arba ne. Neturite dėžės? Tai užrašykite ant lapelio kas tai ir atspėkite.

3. Šeimos protmūšis

Šitas mano smagiausias – kur močiutė susipažino su seneliu? Kur gyvena Kalėdų senelis? Kokie elnių vardai? Kur pasibučiavo pirmą kartą mama su tėčiu? Koks antras tetos vardas? Pasikapstykite po savo šeimos paslaptis ir tikrai garantuoju daug smagaus juoko.

Šeima, Kalėdos

4. Orientacinis po apylinkes

Jei oras gražus, išlįskite laukan ir apsidairykite po apylinkes atlikdami užduotis. Gal tai lobio paieška, o gal orientacinis, kuomet atlikus vieną užduotį sužinai kitą – bet kokiu atveju pasivaikščiojimas visiems pravers.

5. Senolių lankymas

Aplankykite tuos, kurie neturi kas juos lanko – Maltiečių ordino globojami seneliai, senelių namai – ten tikrai trūksta tų, kurie išklauso, pasveikina ir nulupa mandariną.

6. Šuniukų lankymas

Pripirkite šunų skanėstų ir aplankykite gyvūnų prieglaudą. Paglostysite, pavedžiosite ir tikrai suteiksite daug džiaugsmo ir jiems, ir sau.

7. Eglučių puošimas morkomis

Važiuokite į mišką, pasiruoškite morkų ir virvučių ir jomis papuoškite eglutę miške. Tai bus didžiausia dovana ir siurprizas miško gyvūnams.

8. Meduolių dažymas

Kepti gal ir nekepkite, nes darbams nebus galo, bet pasiruoškite meduolių iš anksto, nusipirkite maistinių dažų, papuošimų, pabarstukų ir kibkite į darbus!

9. Imbierinio namelio statybos

Jei to nepadarėte prieš Kalėdas, imbierinį namelį galite statyti per jas. Kruopščiausieji gali kepti jam sienas, mažesni ir smaližiai – puošti. Mes perkame iškart iškeptas sienas, kurias sujungiame lydytu cukrumi (dabar ne vaikams). Tada išplaku kalną baltymų su cukrumi (dedu 1 baltymui – 80-100 g cukraus), priperku saldainių ir lipdome.

10. Šeimos „moodboard“

Pasirūpinkite klijais, dideliais lapais, kalnais senų žurnalų ir sukurkite savo šeimos kitų metų svajonių lentą. Kur norite atostogauti? Ko norite išmokti? Kaip atnaujinti namus? Kokia nuotaika gyvensite kitais metais? Pasigaminkite savo šeimos kitų metų vizijos paveikslą, kuris įkvėps visus metus.