Daugiausia kūdikių iš vieno nėštumo

Nadya Suleman, geriau žinoma kaip „Octomom“ arba aštuonetuko mama, išgarsėjo visame pasaulyje tuomet, kai 2009 metų sausį pagimdė iškart aštuonis kūdikius. Tada jai buvo 33 metai. Vienišos amerikietės mamos pagimdytas aštuonetukas yra vienintelis žinomas pasaulyje, kuriam pavyko išgyventi daugiau nei savaitę.

Produktyviausia motina

Kaip teigiama Guinnesso rekordų knygoje, daugiausia – net 69 – vaikų pagimdžiusi moteris buvo valstietė iš Sujos miesto Rusijoje, identifikuojama tik kaip Feodoro Vasiljevo žmona. Ponia Vasiljeva gyveno XVIII amžiuje ir turėjo 27 nėštumus, iš kurių gimė 16 porų dvynių, septyni trynukai ir keturi ketvertukai.

Jauniausia motina

Jauniausia visų laikų kūdikį pagimdžiusi motina buvo Lina Medina. Pasak žurnalo „La Presse Medicale“, Peru gyvenusiai mergaitei buvo vos penkeri metai, septyni mėnesiai ir 21 diena, kai 1939 metų gegužę ji susilaukė sūnaus. Iš pradžių padidėjusį L.Medinos pilvą išvydę gydytojai pagalvojo, kad viduje auglys, tačiau netrukus buvo nustatyta, kad mergaitė septintą mėnesį nėščia. Mažametės sūnus pasaulį išvydo po Cezario operacijos, nes jos dubuo buvo per mažas gimdyti. Vienuose šaltiniuose teigiama, kad pirmosios mėnesinės L.Medinai pasirodė aštuonių mėnesių, kiti gi tvirtina, kad ji buvo šiek tiek vyresnė. Niekada taip ir nebuvo nustatyta, kas yra L.Medinos vaiko tėvas.

Vyriausia motina

Vyriausia pagimdžiusi moteris yra indė Omkari Panwar, kuri susilaukė dvynių 2008 metais. Gimdyvei buvo 72 metai. Pasak BBC „News“, dvynukai – berniukas ir mergaitė – gimė po dirbtinio apvaisinimo procedūros ir Cezario operacijos. O.Panwar tuo metu su savo 75 metų sutuoktiniu jau turėjo du vaikus ir penkis vaikaičius.

Pirmas „nėščias vyras“

Oregone (JAV) gyvenantis translytis Thomasas Beatie tapo pirmuoju pasaulyje vyru, kuris pastojo ir pagimdė. Tai nutiko 2008 metais. Oratorius, autorius ir translyčių teisių gynėjas Th.Beatie gimė moterimi, vėliau buvo atlikta krūtų rekonstrukcijos operacija, bet sterilizacija nedaryta, paskui pritaikyta testosterono terapija. Translytis vyras nusprendė pagimdyti kūdikį, atlikus dirbtinį apvaisinimą donoro sperma, mat jo žmonai Nancy buvo pašalinta gimda ir ji negalėjo išnešioti kūdikio. Th.Beatie iš viso pagimdė tris vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)