1. Bilietus rezervuokite tada, kai tai labiausiai apsimoka

Lėktuvų bilietų kainos dažnai svyruoja, atsižvelgiant į sezoną, o rezervuojant bilietus iš anksto beveik visada pavyksta sutaupyti. Ir vis dėlto – prieš kiek laiko labiausiai apsimokai tai daryti? Kaip rodo vienas pastarojo meto tyrimas, optimalus laikas, kada verta rezervuoti lėktuvo bilietą, yra likus maždaug 54 dienoms iki skrydžio.

Kalbant apie rezervacijas konkrečiu sezonu, derėtų pasakyti, kad ruošiantis keliauti rudenį, bilietus rekomenduojama užsisakyti prieš 69 dienas, žiemą (tik ne švenčių laikotarpiu) tai padaryti pravartu pieš 62 dienas, apie pavasario atostogas rimtai susimąstyti patariama dar anksčiau – daugiausia išlošite, jei bilietus užsisakysite likus 90 dienų iki reiso. Vietas į vasarą organizuojamus skrydžius geriausia rezervuotis paskutinę balandžio savaitė – taip sutaupysite net 12 proc. bilieto sumos.

2. Jei renkatės tarptautinį reisą, nepamirškite paklausti, ar taikomos nuolaidos vaikams

Nors daugelis oro vežėjų jokių nuolaidų vaikams netaiko, tikrai nenukentėsite, jei apie tai pasiteirausite atskirai. Pavyzdžiui, „Southwest Airlines“ teikia tam tikrus nuolaidų pasiūlymus keleiviams su 11-os metų ir jaunesniais vaikais, nors apie tai ir neskelbia. Toliau išvardytos tarptautinės oro transporto bendrovės siūlo 50–75 proc. nuolaidas 2–11 metų vaikams.

„Air New Zealand“ – 75 proc. nuo suaugusiojo bilieto kainos skrendant ekonomine klase

„Cathay Pacific“ – 75 proc. nuo suaugusiojo bilieto kainos

„Emirates“ – 50 proc. nuo suaugusiojo bilieto kainos

„Japan Airlines“ – 75 proc. nuo suaugusiojo bilieto kainos

„Singapore Airlines“ – 75 proc. nuo suaugusiojo bilieto kainos

„Virgin Atlantic“ – 75 proc. nuo suaugusiojo bilieto kainos

3. Naudokite efektyviausias paieškos sistemas

Ne visomis paieškos sistemomis pavyksta gauti vienodą informaciją, taigi, norėdami būti užtikrinti, kad renkatės palankiausią pasiūlymą, paieškos užklausas pabandykite pateikti keliose platformose. Pradėkite nuo „Google Flights“, tada pasinaudokite „Momondo“ ir galiausiai – „Skiplagged“. Toks apdairumas išties gali pasiteisinti ieškant pigiausių bilietų.

4. Būkite lankstesni rinkdamiesi vietas

Galimybė rinktis, kur sėdėti, aišku, yra akivaizdus pranašumas, tačiau bėda ta, kad daugelis oro vežėjų už tokią prabangą yra numačiusios tam tikrą mokestį. Tai jokiu būdu nereiškia, kad norėdami sutaupyti, turite numoti ranka į tai, jog vaikai sėdės toli nuo jūsų, bet ar tikrai būtina visai penkių asmenų šeimai sėdėti drauge? Ar neatrodo, kad rezervuoti dvi gretimas vietas vienoje eilėje ir tris kitoje – daug sumaniau?

Verta pamąstyti ir apie tai, ar tikrai pasielgsite išmintingai užsisakydami skrydį ekonomine klase. Nors bilietai tada ir atsieis pigiau, tačiau neturite pamiršti galybės nepatogumų, su kuriais susiduria taip keliaujančios šeimos. Visų pirma, vietos nebūna paskiriamos iki pat paskutinės akimirkos, todėl į lėktuvą būsite įlaipinti paskutiniai. Atminkite ir tai, kad bilietai į ekonominę klasę nekeičiami, o juos įsigijus numatomos sąlygos – nekoreguojamos.

5. Neapsikraukite daiktais

Keturių asmenų šeimai už bagažą kartais tenka sumokėti papildomą beveik 200 eurų siekiančią sumą. Ją, žinoma, galima sumažinti, pasistengiant pasiimti kuo mažiau daiktų ir kuo mažiau lagaminų: vaikų drabužius supakuokite į vieną, o savo ir vyro – į kitą. Atsisakius idėjos skirti po atskirą lagaminą kiekvienam šeimos nariui, pavyks net perpus sumažinti bagažo registracijos išlaidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)