„Tadas ir Saulė vienas kitą šiltai priėmė pakankamai greitai. Tačiau rūpinimasis, pasitikėjimas vienas kitu ir nauji šeimos įpročiai formuojami kasdien. Taip ir turi būti“, – apie dukros ir mylimojo santykius pasakoja E. Puidokaitė.

Turbūt daugelis prisimena ir sudėtingą veiklios moters motinystės istoriją, kuomet dukterį jai teko auginti vienai. Buvusi atlikėja pasakoja, kad vienai auginti vaiką yra dvigubai sunkiau, nei dviese: „Vienišos mamos iššūkiai yra visi tie, su kuriais susiduria bet kuris vienas iš tėvų auginantis vaiką. Ne veltui gamta ir įprasti gyvenimo dėsniai sąlygoja, jog vaiką turi auginti abu tėvai. O jei trumpiau, dukrą auginti vienai man buvo dvigubai sunkiau, nei tiems, kurie augina atžalas pilnoje šeimoje, dviese“.

Elena Puidokaitė su dukra Saule

– Pastaruoju metu pavadinimas „supermama“ laikomas labiau patyčiomis, nei komplimentu. Kaip manai, kodėl rūpinimasis savo vaiku dabar prilyginamas išprotėjimui?

– Perdėtas, parodomasis rūpinimasis savo vaiku sukelia pašaipas ir juoką. Supermama, mano nuomone, yra ta, kuri veikia, o ne ta, kuri vaizduoja, kad veikia.

– Dabar visuomenėje kyla daug prieštaravimų: atsiranda judėjimai prieš skiepus, vaikai auginami vegetarais ir panašiai. Ką manai apie naujas vaikų auginimų madas? Ar augindama dukrą vadovaujiesi nuojauta, ar labiau atsižvelgi į specialistų teorijas?

– Augindama dukrą vadovaujuosi specialistų žiniomis ir vyraujančiomis profesionaliomis gydytoju nuostatomis. Kuomet ji užaugs, galės būti nors ir veganė (šypsosi).

– Tavo dukrai šiuo metu vienuolika, prasideda paauglystė. Kokių sunkiausių klausimų esi iš jos sulaukusi? Ką darai, kai nežinai atsakymo?

– Vaikai tikrai užduoda begales klausimų, kurie sukelia ir juoką, ir nuostabą, ir didžiausią netikėtumą… Dažnai sunku patikėti, kiek nuovokumo ir nuoširdumo yra tame mažame žmogutyje. Tikrai ne kartą buvo taip, jog nežinojau, kur dėtis ir ką atsakyti. Tačiau tokiu atveju stengiuosi būti nuoširdi ir atvira.

DELFI šiandien Elenai pasiūlė linksmą žaidimą: kaip jai seksis nuoširdumą bei atvirumą pasitelkti atsakant į pačius įvairiausius vaikų klausimus? Kodėl žmonės filmuose skriaudžia vieni kitus? Kaip atsiranda elektra? O Kuo skiriasi žodžiai „mylėti“ ir „mylėtis“? Šie ir kiti mažiesiems itin aktualūs klausimai ir buvo pateikti E. Puidokaitei.

Kas tai yra romantika?

Romantika – tai, kas kelia švelnius jausmus ir ilgesį.

Kodėl sniegas būna baltas?

Sniegas baltas yra todėl, kad krenta iš balto debesėlio.

Ką reiškia „mes negalime sau to leisti“?

Taip mamos ir tėčiai vaikams sako tuomet, kai yra nusprendę pataupyti geresniam ir gražesniam jų gyvenimui.

Su kuo aš gyvensiu, kai mano tėvai numirs?

Jei, neduok Die, taip nutiktų, tavim visada pasirūpins krikšto tėveliai ar kiti artimieji.

Kodėl jūros vanduo sūrus?

Jūros vanduo sūrus, nes ten gyvena daugybė silkių.

Kodėl žmonės filmuose skriaudžia vieni kitus?

Žmonės filmuose skriaudžia vieni kitus todėl, kad laukia laimingos pabaigos. Juk gėris visuomet nugali blogį!

Kaip aš patekau į mamytės pilvą?

O ką, neasimeni? (juokiasi)

Kaip atsiranda elektra?

Elektra atsiranda įjungus jungiklį.

Kodėl lietus krenta lašeliais?

Lietus krenta lašeliais, nes jis galvoja, kad yra dušas. Arba lietus lyja lašeliais, kai nori save pataupyti. Kai nenori, tuomet sakoma “lyja kaip iš kibiro“.

Kuo skiriasi žožiai „mylėti“ ir „mylėtis“?

Mylėti galima visus, o mylėtis - tik su pačiu artimiausiu ir mylimiausiu žmogumi.

Kodėl mes galime žinoti praeitį, bet nežinome ateities?

Nes praeitį prisimename, o ateitis dar neatėjo, todėl jokių prisiminimų dar nėra.

Iš kur ateina mintys?

Mintys ateina iš Tavo galvos.

Kodel mergaitės neturi pimpaliuko?

Todėl, kad mergaitėms tikrai jis nereikalingas.

Kaip žinoti, kad tu kažką myli?

Kai nebėgant ir nesportuojant širdelė pradeda plakti stipriau, tuomet tai ženklas, kad priešais tave yra žmogus, kuriam jauti meilę.

Kiek yra „daug“?

Kai netelpa į banko kortelę (juokiasi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)