Svajonė pildosi

2014 m. Linas ir Irma džiaugėsi ketverių metų santuoka. Iki visiškos laimės jiems trūko vienintelio dalyko. „Jau labai norime vaikelio“, – tuomet neslėpė L.Adomaitis.

Praėjus lygiai ketveriems metams, jiedu džiaugiasi besipildančia svajone. „Žmonės kartais per daug planuoja šeimos pagausėjimą. Tačiau Dievas iš tų planų ima ir pasijuokia“, – įsitikinęs jis. „Galų gale vaikelis pasirenka, pas ką ir kada ateiti“, – pritaria žmona.

Dainininkas Linas Adomaitis
Savo džiugią naujieną sužinojome likus dviem dienoms iki kelionės pradžios. Iškart susimąstėme, ką daryti, nes Čilė išties tolima šalis, dar niekada taip toli nebuvome nusibeldę

„Mes tikime, kad vaikai pasirenka tėvus, o ne tėvai vaikus. Todėl džiaugiamės, kad mus pasirinko, ir labai laukiame“, – sako L.Adomaitis.

Žinią apie nėštumą pora sužinojo pavasarį. Jiedu, kaip ir kasmet, ruošėsi išvykti į tolimus kraštus – pailsėti, pasisemti įspūdžių ir kūrybinių minčių.

„Trumpos atostogos yra gerai, juk ne visi gali sau leisti išvykti ilgesniam laikui. Kita vertus, du mėnesiai nėra taip jau daug. Praeina pirmasis ir supranti, kaip greitai bėga laikas, o antrasis jau pralekia staigiai. Tačiau grįždamas parsiveži labai daug kūrybinės ir dvasinės energijos, jautiesi stiprus. Kai įsisuki į darbus, būna, rankos svyra, įtraukia rutina. Todėl, norint prisišaukti mūzas ir sukurti kažką įdomesnio, išskirtinio, kelionės yra būtinos”, – tikina atlikėjas.

Linas Adomaitis su žmona

Šįkart Adomaičiai pasirinko sau visiškai naują kelionės tikslas – Pietų Amerikos Europa vadinamą Čilę. Kortas sumaišė vizitas pas gydytoją.

„Savo džiugią naujieną sužinojome likus dviem dienoms iki kelionės pradžios. Iškart susimąstėme, ką daryti, nes Čilė išties tolima šalis, dar niekada taip toli nebuvome nusibeldę. Skambinome daktarui, kuris mus patikino, kad galime skristi. Kaip tik tuo metu Lietuvoje buvo šalta, prasidėjo gripo epidemija, tad džiaugiamės, kad išvykome į ramybę, kur daug saulės“, – pirmąsias dvejones atskleidė L.Adomaitis.

„Buvau prisidėliojusi lankytinų vietų visoje Čilėje. Norint jas aplankyti būtų reikėję intensyviai keliauti. Sužinojus apie nėštumą, žinoma, planai pasikeitė. Nuvykome, kad būtume nustebinti ir iš tikrųjų ši šalis mus labai maloniai nustebino“, – pasakoja I.Adomaitienė.

Per gimtadienį – žemės drebėjimas

Pasikeitusios aplinkybės nesutrukdė jiems aplankyti nuostabių vietų ir patirti nuotykių. Vienas jų ilgam įsirėžė į jųdviejų atmintį.

„Balandžio 10–ąją buvome apsistoję kalnuotoje vietoje. Ryte, 7:20 val., pradėjo drebėti lova, kurioje miegojome, ir visas namas, tarsi pro šalį važiuotų sunkiasvorė mašina. Iš pradžių nė nesupratome, kas vyksta“, – prisimena I.Adomaitienė.

Po poros minučių viskas nurimo. Atsidarę internetą sutuoktiniai sužinojo, kad maždaug už šimto km nuo tos vietos, kur jie buvo apsistoję, buvo 6,4 balų žemės drebėjimas. Ryte nuskubėjo paklausti vietos gyventojų, ar nėra nukentėjusių. Tačiau šie net nesuprato, ko moteris jaudinasi, mat jie taip pripratę prie drebėjimų, kad be 8 balų nė iš lovos nesikelia.

Vis dėlto į Čilę Adomaičiai skrido ne vien tik poilsiauti ir džiaugtis gyvenimu. Prieš keletą metų I.Adomaitienę užvaldžiusi aistra fotografuoti ilgainiui tapo rimtu užsiėmimu. Jos užfiksuotos akimirkos ne vienerius metus puošė tarptautinio „Kaunas Jazz“ festivalio kalendorių, o jaunos poros patikėdavo įamžinti svarbiausias gyvenimo akimirkas.

Tiesa, pirmasis ir pats ištikimiausias fotografės modelis – vyras. Tad prieš šią kelionę pora buvo sutarusi nuostabioje Čilės gamtoje surengti fotosesiją būsimo koncertų turo afišoms. Tam tikslui, be visų kelionėje reikalingų daiktų, dainininkas į lagaminą įsidėjo smokingą ir lakuotus batus.
„Geresnės vietos fotosesijai negalima buvo nė sugalvoti – vaizdai nuostabūs, ošiantis vandenynas. Tačiau, prisipažinsiu, buvau labai aptingęs, nenorėjau vilktis smokingo, batų, šukuotis. Tačiau Irma griežtai mane užspaudė“, – pripažįsta atlikėjas.

Linas Adomaitis su žmona Irma

Puikūs kadrai porą įkvėpė neįprastam žingsniui – juodu ryžosi nufilmuoti ir vaizdus dainai, kuri dar net nebuvo sukurta: „Į Čilę skridau ne tik pailsėti, bet ir sukurti dainų naujam albumui. Nors milžiniškos visai neramaus Ramiojo vandenyno bangos išties buvo įkvepiančios, spėkite, kiek dainų sukūriau? Nė vienos! Bet parašiau labai gražų tekstą, kuris taps tituline daina.“

Išdavė kūdikio lytį

Kol L.Adomaitis paskendęs muzikiniuose reikaluose, žmona galvoja ir apie tai, ar, pasibaigus koncertams, nereikėtų atnaujinti išskirtinio savo vyro įvaizdžio. Pasakodami apie pokyčius, sutuoktiniai atskleidžia ir pirmagimio lytį.

„Manau, kad dar iki koncertinio turo pabaigos šis įvaizdis turės išlikti. Ir šiaip nenorėčiau, kad Linas nusiskustų barzdą, nes atrodo, kad būtų tarsi kitas žmogus. Be to, vaikelis jau bus kelių mėnesių ir pažins va tokį tėtį. Tai jeigu paskui nusiskus barzdą ir ūsus, kaip tada reaguos? Žiūrėsim. Man atrodo, bus dar vienas direktorius, kuris pasakys, kaip turi būti“, – svarsto ji.

„Tiksliau direktorė, nes apžiūrų rezultatai jau parodė, kad greičiausiai gims mergaitė“, – netikėtai įsiterpia L.Adomaitis.

Dainininkas Linas Adomaitis
Prisipažinsiu, vėluoju su naujo albumo darbais. Bet, kad ir kaip myliu savo kūrybinę veiklą, vis tiek šiuo metu ji man yra antroje vietoje. Dabar mūsų vaikelis yra numeris vienas

Mergaitei pora išrinko vardą, kurio neatskleis tol, kol nepamatys mažylės ir supras, ar jis jai tinka: „Prisipažinsiu, vėluoju su naujo albumo darbais. Bet, kad ir kaip myliu savo kūrybinę veiklą, vis tiek šiuo metu ji man yra antroje vietoje. Dabar mūsų vaikelis yra numeris vienas. Tad prasidėjo malonūs buitiniai rūpesčiai – paruošti namus, iš daugybės variantų išsirinkti vežimėlį, išsiaiškinti, kaip pasikelia lovytė“, – pasakoja dainininkas.

Visus šiuos džiugius rūpesčius L.Adomaitis turi derinti su įsipareigojimais, kurie taip pat jam yra labai svarbūs – Kauno technologijų universitete muzikantas dėsto garso režisūrą ir neseniai tapo docentu, o Juozo Gruodžio konservatorijoje vadovauja estrados ir džiazo skyriui.

„Nuo pat pažinties pradžios mudu su Linu praleidžiame labai daug laiko. Supratome, kad tai mus praturtina ir iš to gimsta nerealūs dalykai tiek gyvenime, tiek ir darbuose. Todėl pradėjome dirbti kartu – aš padedu organizaciniuose Lino reikaluose, jis man paneša sunkią aparatūrą per fotosesijas. Kartais, žinoma, išsibėgiojame po savo darbus – Linas dėstyti ar į studiją, aš – fotografuoti. Tačiau labai gera grįžti po to pusdienio ir pasiilgti vienas kito, – prisipažįsta ji. – Kartu mes esame jėga – tai supratome, tuo naudojamės ir džiaugiamės.“