Jūsų dėmesiui – 4 Arnoldo Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto, patarimai, padėsiantys tėvams visuomet žinoti vaiko buvimo vietą ir pagelbėti jam paklydus.

1. Saugiau ir ramiau

Kur vaikas yra šiuo metu, ar jis nepavėlavo į sporto treniruotę ir ar nepamiršo įkrauti savo telefono? Visa tai sužinoti galima žvilgtelėjus į progamėlę „Find my Kids“.

Aplikacija veikia paprastai – joje tereikia pažymėti svarbiausias lokacijas: mokyklą, namus ar būrelius. Mažyliui atvykus ar palikus vieną iš nurodytų vietų, tėvai apie tai bus iš karto informuojami trumpuoju pranešimu. Programėlėje galima matyti ir mažylio buvimo vietą realiu laiku – tai ypač svarbu, jei jis paklystų. Be to, „Find my Kids“ tėvams atsiunčia SOS pranešimą, kai vaiko telefono baterija ima sekti.

„Find My Kids“

„Android“: čia.
„iOS“: čia.

Vaikai su telefonu

2. Ir saugumui, ir bendravimui

Dar daugiau funkcijų siūlo programėlė „Family Locator“. Joje ne tik galima matyti, kur realiu metu yra vaikai ar kiti šeimos nariai, bet ir susirašinėti tarpusavyje.

Aplikacijoje galima kurti pokalbius pasirinktinai su vienu, dviem arba visais šeimos nariais. Vartotojai taip pat gauna pranešimus apie vieni kitų pasiektas ar paliktas svarbias vietas. Be to, nelaimės atveju – visi šeimos nariai gali pasidalinti SOS pranešimu.

„Family Locator“

„Android“: čia.
„iOS“: čia.

3. Neblaškančios žinutės

Jei šeimos susirašinėjimams nėra laiko – verta rinktis programėlę „iSharing Locator“. Joje galima matyti artimųjų buvimo vietą ir dalintis trumpaisiais balso pranešimais, kurie mažiau trukdo vaikus pamokų metu.

Aplikacija taip pat informuoja tėvus apie atžalos pasiektas ar paliktas lokacijas bei keliavimo istoriją. Beje, šios programėlės SOS funkcija veikia itin paprastai – vaikui tereikia stipriau papurtyti telefoną ir pagalbos pranešimas bus išsiųstas visiems šeimos nariams.

„iSharing Locator“

„Android“: čia.
„iOS“: čia.

4. Dar paprasčiau

Jei ieškote paprasčiausio sprendimo, padėsiančio visuomet žinoti, kur yra artimieji – pakaks ir žemėlapių programėlės „Google Maps“. Tiesa, ši funkcija aplikacijoje veikia tik abipusiu vartotojų sutarimu – t.y. davus ir gavus leidimą rodyti vienas kito judėjimo trajektoriją.

Dalintis šia informacija paprasta – nustatymuose tereikia pasirinkti skiltį „Location sharing“ (liet. Lokacijos dalinimasis). Ši programėle taip pat parodo, kiek laiko truks kelionė į pažymėtą vietą, o tai ypač patogu planuojant šeimos susitikimą mieste ar vakarienę namuose.

Šeimos nariams, besinaudojantiems „Apple“ išmaniaisiais – tarpusavyje keistis informacija apie savo keliones yra dar paprasčiau. Visuose „iPhone“ su „iOS 9“ ar naujesne operacinės sistemos versija lokacijos dalinimosi aplikacija jau įdiegta. Programėlėje „Find Friends“ tereikia pažymėti, kurie kontaktai gali matyti telefono buvimo vietą.

„Google Maps“

„Android“: čia.
„iOS“: čia.

„Find Friends“

„iOS“: čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)