Mokykla giriama ne tik dėl materialinių priedų. Joje bus stengiamasi suteikti kuo geresnį išsilavinimą mokiniams, kuriems yra rizikos suklupti dar vaikystėje. L.Jameso mokykloje mokslo metai truks ilgiau nei daugumoje mokyklų, jie prasidės dar vasarą.

Dirbti bus priimami tik puikiai kvalifikuoti mokytojai. Mokytojams čia talkins keturi specialistai, kurių pareiga – dirbti su ankstyvojo amžiaus vaikais. Mokykloje bus ir anglų, kaip antrosios kalbos, mokytojas, taip pat specialistas, padėsiantis sunkumų turintiems mokiniams. Skurdesnėse bendruomenėse vaikams dažniausiai trūksta popamokinės veiklos, todėl mokykloje „I Promise“ mokiniams bus siūloma lankyti įvairius būrelius.

LeBronas Jamesas atvėrė naujos mokyklos duris Akrone

L.Jamesas nori padėti ne tik vaikams, bet ir jų tėvams. Jiems bus siūloma pagalba, ieškant darbo, vidurinio išsilavinimo kursai, veiks maisto bankas, iš kurio bus galima parsinešti namo maisto produktų.

Ir tai dar ne viskas. Kiekvieną dieną mokiniai turės socialinio ir emocinio išsilavinimo pamokų, po pietų bus skatinami dirbti įvairius darbus atskirame būrelyje. Vasaromis mokiniai galės dalyvauti septynių savaičių trukmės programoje, kuri siūlys ir mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos stovyklas.

Tris kartus NBA čempionas, NBA naudingiausiojo žaidėjo titulą keturis kartus pelnęs L.Jamesas – neabejotinai vienas daugiausiai pasiekęs visų laikų sportininkas. Tiesa, jis pats sako, kad pasiekimai krepšinio aikštelėje yra niekis, palyginus su tuo, ką jam reiškia mokykla.

„Kai važiavau čia, mačiau gatves, kuriomis vaikščiojau, kai buvau dar vaikas. Tebeveikia kai kurios parduotuvės. Niekada nepamiršiu šios akimirkos, tikiuosi, ir vaikai, pradedant tais 240 vaikų, kurie dabar pradėjo mokytis, taip pat to nepamirš“, – sakė L.Jamesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)