Anot neseniai paskelbto šalies socialinės apsaugos ministro Dano Tehano pareiškimo, per metus tėvai rizikuoja netekti 480 JAV dolerių už vieną vaiką. Anksčiau tėvai, kurie neskiepydavo savo vaikų, metų pabaigoje negaudavo 13–ojo atlyginimo.

Imtis tokių priemonių buvo nuspręsta po to, kai valdžia pastebėjo drastišką neskiepijamų vaikų skaičiaus padidėjimą. Jei 1999 metais tokių buvo vos 0,23 proc., 2014 m. – 1,77 proc. Anot valdininkų, šios naujos priemonės buvo būtinos norint užtikrinti vaikų sveikatą ir apsaugą.

„Skiepai yra saugiausias būdas apsaugoti vaikus nuo ligų, kurių galima išvengti. Tėvai, kurie neskiepija savo vaikų, kelia grėsmę tiek savo, tiek kitų žmonių atžaloms", – teigė D.Tehanas. Australija nėra vienintelė valstybė pasaulyje, kuri imasi panašių priemonių, bandydama įtikinti tėvus skiepyti savo vaikus. Pavyzdžiui, JAV Oregono valstija priėmė įstatymą, pagal kurį neskiepyti vaikai negali lankyti mokyklos. Europoje piniginės baudos už vaikų neskiepijimą gresia Italijoje ir Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)