Arfa Karim

Kai šiai Pakistane gimusiai mergaitei buvo 5 metai, ji paprašė tėvų nupirkti kompiuterį. Ji bandė išsiaiškinti jo veikimo principus, įdiegti naujas programas ir kurti pristatymus. Po 9 metų Arfa tapo sertifikuotu „Microsoft“ kūrėju. Billas Gatesas pakvietė ją aplankyti būstinę, o kai ji grįžo namo iš JAV, atstovavo savo šalai tarptautiniuose forumuose.

Būdama 16 Arfa po epilepsijos priepuolio patyrė širdies smūgį, kuris pažeidė jos smegenis. Mergina buvo hospitalizuota, o Billas Gatesas norėjo rūpintis jos gydymo išlaidomis. Deja, gydytojai negalėjo padėti – Arfa netrukus mirė.

Williamas Sidis

Williamui Sidžiui buvo mažiau nei 2 metai, kai jis išmoko skaityti. Iki 8 metų jis žinojo keletą kalbų, o suaugęs teigė, kad kalba apie 25 kalbomis ir dialektais. Jau 11 metų Sidis buvo įregistruotas Harvardo universitete, o 17–os tapo mokytoju. Jis galėjo pasiekti neįtikėtinos sėkmės, bet nusprendė pasitraukti iš mokslo ir tapti buhalteriu. Paskutinius metus jis praleido kaip atsiskyrėlis.

Nadya Rusheva

Nadya Rusheva buvo neįtikėtinai talentinga menininkė, kuri tapė iliustracijas knygoms apie senovės graikų mitologiją. Kitas labai įdomus faktas yra tai, kad Nadya retai kada nors naudojo trintuką.
Jaunoji menininkė mirė 17 metų nuo insulto.

Akritas Jaswalas

Pirmąją operaciją Akritas Jaswalas atliko, kai jam buvo 7 metai. Jo 8 metų draugė nusidegino ranką. Nudegimas buvo toks stiprus, kad pirštai susirietė, o oda tarp jų susilydė. Tėvai neturėjo pinigų operacijai, taigi berniukas nutarė padėti. Operacija buvo sėkminga, pacientė vėl galėjo judinti pirštus. Būdamas 12–os jaunasis chirurgas įstojo į medicinos fakultetą. Šiuo metu jis bando išrasti vaistus nuo vėžio.

Nika Turbina

Ši mergaitė iš Rusijos sirgo astma, kurios priepuoliai buvo tokie stiprūs, kad ji negalėdavo miegoti naktimis. Kartą, kai jai buvo 4–eri, ji paprašė mamos užrašyti eilėraštį, kurį, kaip ji pati sakė, jai perdavė Dievas. Paskui ji ėmė rašyti daugiau eilėraščių, o būdama 9–erių ji išleido pirmą poezijos knygą. 16 metų Nika patyrė pirmą nervų priepuolį. Ji išvyko į Šveicariją ir ištekėjo už 60 metų vyresnio gydytojo. Po metų grįžo į Rusiją ir vengė kalbėti apie savo vyrą. Vėliau Nika įklimpo į alkoholį, narkotikus. Ji mirė būdama 27 m. – iškrito iš draugės buto penktame aukšte.

Jacobas Barnettas

2 metų amžiaus Jacobui Barnettui diagnozavo autizmą. Jis lankė specialias pamokas mokykloje, bet mama greitai pastebėjo, kad užduotys sūnui per lengvos ir tik pykdo jį. Taigi berniukas ėmė mokytis namuose, vėliau lankė fizikos ir astronomijos pamokas universitete. J.Barnettas per dvi savaites baigė vidurinę mokyklą ir būdamas 10 metų pradėjo mokytis koledže. Sulaukęs 13–os jis išrado savo reliatyvumo teoriją ir sulaukė didelio kolegų palaikymo. Šiuo metu jis yra gerbiamas astrofizikas.

Polina Osetinskaja

Polina – pianistė, garsaus rusų rašytojo Olego Osetinskio duktė. Jis augino dukterį savai metodais. Sulaukusi aštuonerių metu mergaitė mokėjo atmintinai tiek kūrinių, kad galėjo 30 valandų skambinti be natų. 13 metų Polina išėjo iš namų. Paaiškėjo, kad tėvas įžeidinėdavo ją žodžiais, o ji šito nebepakentė. Šiuo metu Polina daug koncertuoja, kolegos sako, kad jos talentas yra begalinis.

Gregory‘is Smithas

Dvejų metų Gregory‘is Smithas išmoko skaityti, 10 m. įstojo į koledžą, o 12 m. buvo nominuotas Nobelio premijai. Šiuo metu jis yra bioinformatikos mokslų daktaras.

Cleopatra Stratan

Cleopatra – dainininko iš Moldovos Pavelo Stratino duktė. Ją dar kūdikį tėvas nusinešė į studiją, kur turėjo įrašyti dainą. Jis dainavo, o duktė ištarė: „Aš irgi moku žodžius.“ Ji pačiupo mikrofoną ir ėmė dainuoti su Pavelu. Visiems be galo patiko jos balsas. 13 m. Cleopatra Stratan įrašė pirmą savo albumą, kuris tapo platininiu. Šiuo metu ji – dainininkė, įrašiusi jau keturis albumus.

Michaelas Kearney‘is

Vos keturių mėnesių amžiaus berniukas ištarė pirmuosius žodžius, o būdamas 10 mėnesių amžiaus išmoko skaityti. 6 m. jis baigė mokyklą, o 10 m. baigė koledžą. Michelas įtrauktas į Guinnesso rekordų knygą kaip jauniausias universitetą baigęs asmuo. 14 m. vaikinas baigė magistrantūra, o nuo 17 m. pradėjo dėstyti universitete. Dabar jis – mokslininkas, kurio pomėgis – žaisti intelektualinius žaidimus. Kartą jis vos nelaimėjo milijono dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)