1. Gyvenate kartu dėl tėvų

Dalis jaunų žmonių ilgiau nei patys norėtų gyvena tėvų namuose, nes tėvai tikisi, kad vaikai gyvens kartu, kol sukurs savo šeimą, arba nori, kad atžalos palaikytų jiems draugiją. Galbūt šito tėvai labiau tikisi iš dukterų, nei iš sūnų, bet šiaip ar taip, jei jaučiate, kad padedate tėvams susidoroti su tuščio lizdo sindromu, užuot gyvenę savo gyvenimą, metas visiems susėsti ir pasikalbėti.

2. Dažnai vėlai grįžtate namo

Jei pargrįžote į tėvų namus po universiteto, tikriausiai esate įpratę prie vakarėlių ir bendravimo su draugais. Bet dabar grįždami vėlai pažadinate namiškius, jei tėvai nesėdi ir nelaukia, kol parsirasite. Dalis tėvų supranta, kad jūs – nebe vaikai ir nesipiktina vėlyvu grįžimu. Tačiau jei tėvai pyksta, kad pareinate 3 val. nakties, reikia gerbti namų taisykles ir apsigyventi atskirai, kad niekam netrukdytumėte.

3. Atliekate auklės funkciją

Jei turite jaunesnių brolių ar seserų, kuriuos reikia prižiūrėti, žinokite, kad būsite aukle. Tėvai tikėsis, kad nemokamai ir nesiskųsdami prižiūrėsite mažylius. Bet jei gyventumėte už pusės valandos kelio nuo tėvų namų, galėtumėte atsisakyti prižiūrėti sesutę dėl... eismo kamščių.

4. Namuose per daug žmonių

Net jei tėvai neprašo prižiūrėti jaunesnių brolių ir seserų, namuose veikiausiai visada bus šeimos narių. Negalite pasikviesti į svečius draugų, nes nėra vietos ramiai su jais pasėdėti. Jei gyventumėte atskirai, turėtumėte savo erdvę.

5. Nėra vietos jūsų daiktams

Tėvų namuose ne tik sunku rasti erdvės ramiai pasėdėti su draugais, bet trūksta vietos susidėti daiktams, ypač jei kambarį tenka dalintis su broliu ar seserimi. Jei pajutote, kad svajojate apie atskirą miegamąjį ar didelį plokščiaekranį televizorių, pasiieškokite buto nuomai.

6. Trūksta privatumo

Jei jums nesvetima kuri nors iš minėtų aplinkybių, tikriausiai skundžiatės ir privatumo stoka. Juk jei pradėsite su kažkuo draugauti, bus nesmagu pasikviesti tą žmogų namo, kai visur šmirinėja mama su tėčiu.

7. Taisyklės

Priklausomai nuo to, kiek senamadiški jūsų tėvai, namuose egzistuoja daugiau ar mažiau taisyklių. Jei tėvų taisyklės jums ne prie širdies, vertėtų pasiieškoti antro darbo – išsinuomotame bute taisykles nustatytumėte patys. Juk gyvenant tėvų namuose ir nemokant nuomos nepasakysite tėvams „ne“?

8. Jums – 30 ar daugiau metų

Tuo viskas ir pasakyta. Gyvenime ateina laikas suaugti ir išmokti būti atsakingam už save. Vienas iš suaugusiųjų gyvenimo aspektų – nuomos ar paskolos mokėjimas. Jei gyvenate su senamadiškais tėvais, kurie tikisi, kad liksite kartu, kol sukursite šeima, o jums tai tinka, tada viskas puiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)