Gėlių pardavėjai, suprantama, nekukliai naudojasi darbymečiu, neretai kilsteldami kainas. „Jei tikrai norite būti dėmesingi ir originalūs, verta apgalvoti įdomesnes, bet nebūtinai brangesnes pedagogų sveikinimo alternatyvas, kurias drąsiai galima vadinti gera dovana“, – pranešime spaudai drąsina dovanų meistrė Odeta Plakienė ir pateikia keletą idėjų, kaip pradžiuginti pedagogą.

Vietoj gėlių – nedidelės dovanėlės

Medų valgo visi! Jei ne kaip saldėsį, tai kaip vaistą. “Nedidelis medaus indelis, su personalizuota sveikinimo žinute ar padėka, paruoštas su meile, neabejotinai sujaudins mokytojos bei auklėtojos širdį – tai, deja, ne visada pavyksta, dovanojant gėles“, – pastebi O.Plakienė. Itin apgalvota dovana – medaus rinkinys degustacijoms, kurį gavus, galima pasigardžiuoti ne tik medumi, bet ir žiedadulkėmis bei bičių duona! O jei rinkinį papildysite savo pačių rinkta žolelių arbata, gerdama tokį gėrimą, pasaldintą jūsų dovanotu ekologišku medumi, mokytoja prisimins dėmesingąjį dovanotoją.

Valgomos puokštės

Kodėl gi vietoj puokštės gėlių nepadovanojus puokštės iš sezoninių vaisių ir net daržovių?! Tokie iš pažiūros tarpusavyje nederantys ingridientai kaip apelsinas ir aitrioji paprika, mandarinai ir česnakai, ridikėliai ir obuoliai, kuriant valgomas puokštes, nuostabiai sutaria bei kuria įstabius meno kūrinius. Net ir sode užderėjęs agurkas gali tapti neįprastai žavingu talentingų puokščių kūrėjų rankose. Jei į puokštės rinkimą įtrauksite dovanotoją, darželinuką ir moksleivį, jie neabejotinai parinks puokštę iš saldėsių, pavyzdžiui, iš zefyrų!

Kai norisi dovanoti gėles

Gėlių žiedai iš tiesų yra puiki dovana! “Jei nuspręsite laikytis tradicijos ir naujų mokslo metų pradžios proga pedagogus sveikinti, įteikdami gėles, pridėkite šiek tiek savo rankų ir paprasta puokštė nušvis naujomis spalvomis!”, – ragina dovanų ekspertė. Rankų darbo dovanos nepalieka abejingų, nes reikalauja laiko, pastangų ir asmeninio prisilietimo. Net ir ranka užrašytas sveikinimo atvirukas įprastinei gėlių puokštei suteiks gerokai daugiau prasmės. Todėl pasinaudoję originaliomis idėjomis tokių paprastų priemonių kaip pieštukai, liniuotės ar mokomosios raidės pagalba savo dovanojamas gėles paverskite asmenine ir originalia dovana. Tik nepamirškite į šį procesą įtraukti mažųjų pagalbininkų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)