Delfi pasidomėjo, kiek kainuotų pasirūpinti vaiko apranga šaltajam sezonui ir kiek tam išleidžia žinomi tėvai.

Pašiltintas kombinezonas, paltukas arba striukė

Vaikui iki dvejų ar penkių metų firminėje plataus tinklo ar specializuotoje vaikų drabužių parduotuvėje gali gerokai paploninti piniginę ir atsieiti nuo 20 iki 60 eurų. Tokias kainas pateikia internetinės žinomų prekės ženklų parduotuvės, tokios, kaip „H&M“, „Reserved“, „Lindex“, „Baby City“. Itin garsių firmų rudens/žiemos kombinezonai gali atsieiti ir apie 100 eurų.

Verslininkė, dviejų mergaičių mama Laura Mazalienė
Deimilei rūbus perku parduotuvėse, nes gerai išlaikytų drabužėlių mamos neperpardavinėja, o neseniai pirmąjį gimtadienį atšventusiai Aurėjai daug kas lieka nuo sesės

Rudeniui tinkantis paltukas, striukė ar kombinezonas interneto butikuose (pvz., „Elfai“, „Pineapple kids“, „Pasiūta su meile“) taip pat nėra pigus malonumas, už rudenišką lauko apdarą gali tekti pakloti apie 40–70 eurų. Turguje kainos kiek prieinamesnės, čia šiltesnę striukę ar paltuką galima įsigyti už 15–40 eurų ir daugiau, priklausomai nuo vaiko amžiaus, ūgio, norų.

Bene geriausios kainos tėvų laukia dėvėtų prekių parduotuvėse. Tiesa, medikai perspėja dėvėtus drabužius rinktis itin atsargiai, juos išskalbti aukštoje temperatūroje, o kai kurių daiktų, kaip antai apavas ar apatinis trikotažas ten iš viso nepirkti. Tiek rudenišką striukę ar šiltą žieminį kombinezoną internetinės prekybos platformoje „Mūsų mažyliai“ galima rasti už sumą, nesiekiančią nė 15 eurų. Už 20 ar 30 eurų galite rasti drabužėlių, kurie buvo labai trumpai dėvėti ir išlaikę puikia formą.

Dar pigiau kainuosiančių drabužėlių tėvai eina medžioti į neseniai Lietuvon žengusias parduotuves, kurios siūlo mažas kainas ir neprastą vaikiškų drabužių bei aksesuarų asortimentą. Vienoje jų Delfi komanda rado vaikiškų rudeninių striukių vaikams iki pusantrų metų vos už 7 eurus.

Megztinis, bliuzonas, kelnės

Minėtose firminėse parduotuvėse vaikams gali atsieiti nuo 10 iki beveik 30 eurų. 10 eurų tokiu atveju kainuotų dažniausiai vienspalvis, be gobtuvo, kišenių ar pašiltinimo. Tačiau ir čia galima rasti patinkančių drabužių pernelyg neišlaidaujant. Daugiau vaikų turintys tėvai paprastai rudens sezonui skirtų drabužėlių pradeda dairytis vos prasidėjus vasaros išpardavimams. Mat ir vasaros metu prekyboje siūlomas ne vienas variantas vėsesniam orui, ir nors šią šiltą vasarą galbūt retam prireikė rudeniškesnio apdaro, nuolaidų žvalgytis labai pravartu. Štai parduotuvėje „Reserved“ pavyko aptikti rudeniškų megztukų vaikams iki dviejų metų vos už 4 eurus išpardavimo metu. Vasaros pradžioje kainavo dvigubai tiek.

Dizaineris, dviejų vaikų tėtis Giedrius Paulauskas
Manau, įmanoma šaltajam sezonui vaiko spintą pilnai paruošti ir iki 100 eurų, jei žinai, kur tų drabužių ar avalynės ieškoti

Interneto butikai nuolaidomis kairėn ir dešinėn nesišvaisto, tačiau ir juose šiltesnį bliuzoną ar įdomesnį megztuką galima rasti už 12–20 eurų, priklausomai nuo vaiko amžiaus ir ūgio. Tiesa, neretai čia siūloma pirkti visą komplektą, pavyzdžiui kelnės ir bliuzonas. Tuomet kaina už viską gali siekti iki 20 eurų.

Bene mažiausias kainas už megztinius ir bliuzonus, sportines kelnes siūlo „Pepco“ parduotuvė, čia šiltesnių drabužių pavyko rasti nuo 2,50 euro. Į mažas kainas orientuotos būna ir prekybos tinklo „Lidl“ vaikams siūlomos kolekcijos.

Vaikų drabužiai

Draugiškesnių kainų tėvai įsigudrina ieškoti užsienio internetinėse parduotuvėse, siųstis prekes iš kitų šalių. Štai Vokietijos prekybininkai siūlo apsirūpinti megztiniais, bliuzonais mažyliams vos nuo 5 eurų už vienetą, o siunčiantis iš Azijos šie drabužiai gali kainuoti dar pigiau. Tiesa, reikia nepamiršti, kad į kainą reikia įskaičiuoti ir siuntimo išlaidas.

Batai

Jeigu paklaustume specialistų, greičiausiai jie vaikams rekomenduotų batus rinkti išties atsakingai ir negailėti pinigų vardan kokybės. Tačiau ne visi gali sau leisti pirkti per 60–70 eurų kainuojančią avalynę, kurią mažieji itin greitai išauga. O ir poros reikia ne vienos.

Tiesa, pasidomėjus, ką šiuo metu siūlo parduotuvės, galima lengviau atsikvėpti, mat net ir firminėse parduotuvėse įmanoma vaikiškus batukus rudeniui rasti nuo 20 eurų, ypač, jei dar pagausite paskutinius išpardavimus arba išankstines akcijas. Žieminis apavas, natūralu, atsieina brangiau, tad gali tekti pakloti ir tuos pačius 60–70 eurų. Specializuotos parduotuvės, prekiaujančios ortopedine avalyne visuomet yra brangesnės, tačiau ten vaikams batus perkantys tėvai paprastai lieka patenkinti, mat avalynė tarnauja be nemalonių staigmenų.

Kiek mažesnes kainas pamatysime užsukę į turgaus prekyvietes, bet ir ten kainos palaipsniui kyla. O štai internetinės prekybos platformoje "Mūsų mažyliai kainos kur kas palankesnės. Čia tokių prekės ženklų, kaip „Ecco“, „Columbia“, „Crocs“ ir panašių galima rasti nuo 15 eurų. Kai kurie visai nedėvėti, kiti pasimatuoti vos kelis kartus, tad atrodo tarsi nauji, o kaina kelis kartus mažesnė nei parduotuvėje.

Mamos ir tėčiai pasidalijo savo patirtimi

Žurnalistė, verslininkė ir dukryčių Deimilės (3) bei Aurėjos (1) mama Laura Mazalienė tikina, jog vaikams drabužius pirkti smagu, bet šis malonumas kainuoja nemažai. „Deimilei rūbus perku parduotuvėse, nes gerai išlaikytų drabužėlių mamos neperpardavinėja, o neseniai pirmąjį gimtadienį atšventusiai Aurėjai daug kas lieka nuo sesės, priimu ir draugių dovanojamus drabužėlius“, – sako Laura ir priduria mėgstanti mažąją puošti ir naujais drabužėliais, bet jų pirkusi nedaug. Dažniausiai išskirtinius, brangesnius, įdomesnius apdarus L.Mazalienė dukroms perka esant kokiai nors ypatingai progai, kuomet tikrai norisi pasipuošti, o aprengti du vaikus yra brangiau nei auginant vieną. "Brangiausiai kainuoja avalynė, ją perku tik naują ir ortopedinę, dažniausiai dvi poras: viena į darželį, kita - išeigai. Na, vienos poros kaina siekia apie 60–70 eurų, striukes dovanoja seneliai, o mums dar belieka nupirkti naujas pirštines, šalikus ir kepures", – sako Laura. Beje, žinoma mama neperka visko be saiko, o skaičiuoja taip: "septynios savaitės dienos – 7 komplektai ir 8–asis – ekstra atvejui". L.Mazalienė savo dukroms aprangos ieško internetinėse parduotuvėse, o štai itin pamėgtus lininius drabužius dažniausiai perka iš lietuvių kūrėjų.

Dizaineris, Bernardo (5) ir Valentinos (2,5) tėtis Giedrius Paulauskas sako vaikams nuo mažens diegiantis lėtojo vartojimo kultūrą. Tai galioja ir kalbant apie drabužius, tad spintos tikrai nelūžta nuo nereikalingų ar spontaniškai įsigytų apdarų. „Drabužių vaikams paieška daugiau užsiima žmona (dizainerė Aistė Krasuckaitė – red.past), bet apskritai mes tam neišlaidaujame, stengiamės atrinkti tik tuos drabužius, kurių tikrai reikia ir naujus visuomet deriname prie jau turimų. Sūnui Bernardui atidarome internetinę parduotuvę ir parodome savo siūlomus variantus, nes jis jau turi savo nuomonę, kas jam gražu, patinka, ir į tą reikia atsižvelgti. Dar vienas aspektas, pirkti kuo praktiškesnius drabužius, kurie galėtų tarnauti ne vieną sezoną, arba, ūgtelėjus Bernardui, dar tiktų ir patiktų Valentinai“, – sako Giedrius ir priduria, kad vaikus aprengti yra kur kas sudėtingiau nei suaugusius, ne tik pinigine prasme. Mažieji ne tik greitai auga, bet ir jų norai vis kinta. Pasak dizainerio, tik spėk žiūrėti, kada nebepatinka vienos spalvos ar raštai, o patinka jau kitos.

Giedrius Paulauskas

Tačiau kalbant apie kainas, Giedrius tikina, jog bene brangiausiai kainuoja šaltojo sezono apranga, o ypač striukės ir kombinezonai: „Viršutiniai rudens ir žiemos drabužiai vaikams turi būti itin kokybiški, tvarūs, tad jie ir kainuoja nemažai, bet, išaugus Bernardui, paliekami Valentinai. Mėgstame „Bobo Choses“, „Mini Rodini“, „Cos“, „Tiny Cottons“ prekės ženklų drabužius, kurie nėra nuvylę savo kokybe. Mūsų vaikai neturi daug drabužių, vos keletas gerai apgalvotų drabužių derinių. Jie supranta, kad daug turėti ir nereikia, keletas megztinių, bliuzonų ar kelnių į darželį ir laisvalaikiui. Manau, įmanoma šaltajam sezonui vaiko spintą pilnai paruošti ir iki 100 eurų, jei žinai, kur tų drabužių ar avalynės ieškoti“.

Beje, kalbėdamas apie praktiškumą ir lėtą vartojimą Giedrius pasidalijo patirtimi, kaip tas pats drabužis gali išgyventi du ir tris „gyvenimus“. „Jeigu pamatau, kad pradilo Bernardo kelnės, nešuosi į studiją ir stengiuosi kaip nors stilingai jas „užlopyti“, tuomet jos tarnauja toliau. Kai išauga, kelnės virsta tarkime šortais, ir toliau gyvuoja. Bernardui dar dideli marškinėliai tampa puikia suknele Valentinai, sūnui priaugus tai būna jo marškinėliai, o vėliau vėl gali būti marškiniai sesei“, – šypsosi Giedrius. Todėl šeima visuomet atkreipia dėmesį į drabužių audinių kokybę, kad dėvimas daiktas tarnautų kuo ilgiau. Negana to, dizainerių šeima itin mėgsta peržiūrėti, ką gero parduoda kiti tėvai internetinės prekybos platformoje „Mūsų mažyliai“. Čia žymių gamintojų drabužių, batų galima rasti kur kas pigiau, kartais visai naujų, kartais vos keletą kartų apsirengtų, tad vaikus tikrai galima aprengti stilingai už prieinamą kainą. O jeigu jau dairosi ką nors pirkti iš internetinių firminių parduotuvių, visuomet laukia sezono išpardavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)