„Mano gyvenimas pasikeitė”, – neslepia Paulius, paklaustas, ar tapus tėčiu jo pasaulis apsivertė aukštyn kojomis ir ar dėl to teko atitolti nuo draugų.

„Bet pasikeitė taip, kad natūraliai jaučiu, jog atverčiau naują gyvenimo lapą. Tai tarsi naujas startas, kuris iki galo subrandina žmogų. Nuo draugų tikrai nenutolome, tiesiog natūraliai dar dažniau susitinkame su tais, kurie irgi turi mažųjų. Draugų ratas net prasiplėtė, o patys geriausi visuomet yra šalia. Asmeninio gyvenimo irgi nereikia aukoti – kai atrodo, kad niekam nebeturi laiko, tai netiesa. Tiesiog viską pradėjau planuoti dar labiau ir laisvo laiko kai kuriomis dienomis net padaugėjo. O tą laisvą laiką visuomet smagu praleisti taip, kad buvimas drauge su šeima, su dukryte – virsta aktyviomis pramogomis, pasivažinėjimais paspirtukais, žaidimu su kamuoliu, supimusi sūpynėse”, –pasakoja P.Skučas.

O kaip atsiradus dar vienam šeimos nariui Paulius puoselėja santykius su žmona? Ar pora randa laiko pabūti tik dviese?

„Pabūti dviese išties tapo sunkiau, bet kai atsiranda galimybė praėjus valandai kitai visuomet pradedame pasigesti trečio. Nes jau susiformavo įprotis, kad mes trys, kad veikiame viską drauge, kai pavyskta suderinti darbus ir poilsį. O dviese galime pabūti, nes Elžbieta turi ir savo draugų, pas kuriuos kartais mėgsta pabūti po draželio, yra ir seneliai (mano tėvai) , kurie gyvena šalia ir visuomet yra pasiruošę užimti mažąją šeimos narę savo dėmesiu ir meile”, – sako TV laidų vedėjas.

Jo manymu, dabar dukters amžius labai įdomus. Tai etapas, kai trimetės pagrindinis klausimas yra „o ką tai reiškia?” ir atsakant į jį tenka pasitelkti visą kūrybingumą.

Indrė ir Paulius Skučai

„Atsakymų yra įvairiausių, net ir tokių, kurių pats sau niekada neformuluoji. Nes apie tai žmogiškai tiesiog nesusimąstai. O kalbėtis apie rimtus dalykus, žinoma, kad reikia, juk tai mūsų gyvenimo dalis, reikia tai pažinti. Ką daro policininkas, ką veikia daktarė, greitoji pagalba, kas yra parduotuvės, kaip žmonės uždirba pinigėlius ir kam jie reikalingi? Ir panašiai. Nėra klausimų, kurie išmuštų iš vėžių, nes visuomet galima į viską pasižiūrėti šmaikščiai”, – įsitikinęs Paulius.

Tačiau jis tvirtai žino: vaikams geriau nemeluoti. Nes ir nesaldžią teisybę galima paaiškinti. Ne visos temos gyvenime yra džiaugsmingos, bet būdą prieiti prie vaiko, pateikti jam suprantamai, visuomet galima surasti.

Tad kaip P.Skučui seksis susitvarkyti su DELFI iššūkiu – atsakyti į vaikų užduotus klausimus?

– Kodėl visi gyvūnai kaip gyvūnai, tik zebrai dryžuoti?

– Todėl, kad gamtai pasibaigė dažai, kai ji piešė gyvūnus ir liko tik balta ir juoda spalvos.

– Ar galima tapti kosmonautu, bet skraidyti į kosmosą tik kompiuteriu?

– Labai pasiilgčiau mamos, jei reiktų tikrai skristi ir ilgai ten būti. Ateityje, manau, mes visi galėsime vienu mygtuko paspaudimu nuskristi į kosmosą. Dabar tai darome per kompiuterį spausdami klavišus, o ateityje kompiuterio mygtuką galėsime spausti erdvėlaiviuose ir keliauti po planetas.

– Kuo tapus užaugus uždirbčiau daugiausiai pinigų?

– Užaugus reikia tapti geru žmogumi, tuomet visos durys atsidarys ir visus pinigus, kiek tau jų reikės, bus galima uždirbti. Nors gyvenime nereikia daug pinigų, kad būtum laimingas žmogus. Svarbiausia mokėti mylėti ir kitiems būti geru.

– Kodėl mama dažosi veidą, jei ir taip ji graži? Geriau jau pasidažytų tėtis…

– Mama dažosi veidą, nes jai taip atrodo linksmiau. Juk ir vaikai mėgsta išsipiešti veidukus. Mamos tai daro, nes mato, kad vaikams tai patinka. O ir tėčiai sako – pažiūrėk – kaip gražiai atrodai, mama! Beje tėčiai, kurie dirba, pavyzdžiui, televizijoje ir kalba per televizorių, irgi kiekvieną dieną turi dažytis. Nors ir nelabai jiems tai patinka…

– Kodėl žmonės miega gulėdami? Jei numigtų vaikščiodami sutaupytų laiko linksmesniems užsiėmimams...

– Žmonės miega gulėdami, nes taip įdomiau. Jeigu visą laiką būtume ant kojų, tai jos pavargtų ir nebenulaikytų mūsų. O nugarai patinka, kai ir ji gali pasitarnauti, pailsinti žmogų. Tuomet atsipalaiduoja visi raumenys ir jie po sunkios dienos arba smagių žaidimų gali pailsėti.

– Kodėl skirtingose pasaulio šalyse kalbama skirtingomis kalbomis?

– Nes taip žmonės yra pasidalinę. Kad ne visi vieni kitus suprastų. Taip lengviau sakyti paslaptis. Tu sakai, o kitas to nesupranta!

– Kodėl šviesoforas šviečia tik trimis spalvomis?

– Nes tai pakelia vairuotojams nuotaiką!

– Kodėl mergaitėms labiausiai patinka rožinė spalva? Juk ji tokia erzinanti?

– Mergaičių spalva ši yra pagrindinė, nes ji mergaites labai paryškina ir tada jos niekuomet nepasimeta nuo tėvelių.

– Apie ką kalbasi suaugusieji, kai nenori, kad aš girdėčiau?

– Dažniausiai jie kalbasi apie tai, kokią staigmeną vaikui ruošia. Jeigu išgirstum, tuomet nebeliktų įdomumo.

– Kam žmogui reikalinga bamba?

– Tai priminimas, kaip skaniai mama maitino, kol buvai jos pilvelyje!

– Kodėl stori žmonės yra tokie stori? Ar jiems nepavyksta iškakoti to, ką suvalgo?

– Žmonės nėra stori. Taip tiesiog sugalvojo dievulis, kad visi žmonės būtų skirtingi. Negali visi būti vienodi.

– Mano tėtės dažnai nebūna namie, nes sako, kad turi dirbti, kad uždirbtų man daugiau pinigų. Kada galėsiu tuos pinigus išleisti?

– O tu tėčiui pasakyk: aš esu didžiausias tavo uždarbis. Ir jis tikrai dažniau bus su tavimi.

– Kodėl jūra tokia šalta? Jei visi į ją pasisiotume, gal būtų šiltesnis vanduo?

– Į jūrą sisioti negalima, nes tada ji taps purvina. Jūrą geriausiai sušildo saulutė ir vasara.

– Per televizorių mačiau besibučiuojančius vyrus. Ar jiems nebeliko moterų?

– Gal jie vienas kitą sveikino su gimtadieniu ir dėl to pasibučiavo?

– Kaip padaryti, kad mama su tėčiu nebemėgtų glaustytis? Aš nebenoriu turėti daugiau sesių.

– Mama ir tėtis negali nesiglaustyti, nes jie vienas kitą labai myli. Ir tave, matyt, visados priglaudžia stipriai, nes irgi labai stipriai tave myli”!

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/241.inc"); ?>