Karalienei apie karališkojo kūdikio gimimą pranešama pirmai

Karalienė Elžbieta II

Protokolas diktuoja, kad Jos Didenybė Karalienė apie karališkojo kūdikio gimimą sužino pirmoji. Taigi, anksčiau net už naujagimio senelius. Panašu, kad kai gimė princas George’as, princas Williamas pirmiausia paskambino savo senelei Elžbietai II ir pasidalijo gera žinia.

Gimdymuose visada dalyvauja karališkosios pribuvėjos

Šiais laikais karališkųjų šeimų moterys gali gimdyti ligoninėse, tačiau dažniausia šalia būna pribuvėjos. Net jeigu joms pasiruošę padėti gydytojai, seselės ir specialus karališkasis ginekologas. Tradiciškai karališkosios šeimos narėms gimdymo metu asistuoja net kelios pribuvėjos (Kate Middleton turėjo net tris!) ir jos privalo prisiekti viską laikyti paslaptyje.

Karališkosios šeimos pristato savo kūdikį iškart po gimimo

Kate Middleton ir princas Williamas

K.Middleton iškart po gimdymo teko susišukuoti plaukus, pasidaryti makiažą ir apsiauti aukštakulnius, kad pasauliui galėtų parodyti vos prieš kelias valandas gimusį naujagimį. Tiesą sakant, pirmasis ženklas, kad 2013 metų liepą ji pagimdė princą George’ą, buvo jos plaukų stilistės atvykimas į „Lindo Wing“.

Tokia praktika tapo standartiniu protokolu, kai karališkųjų šeimų moterys pradėjo gimdyti ligoninėse. Savo vaikus po gimimo visuomenei pristatė princesė Diana, taip pat princesė Anne (kartu su visa savo seselių ir pribuvėjų plejada!) ir Sarah Ferguson.

Karališkosios mamos nedaro kūdikio sutiktuvių šventės

Nepaisant pranešimų, kad K.Middleton sesuo Pippa prieš princo George’o gimimą surengė jai kūdikio sutiktuvių šventę, karališkųjų reikalų ekspertai tvirtina, kad greičiausiai tai buvo melagingi pranešimai.

Pirma, kūdikio sutiktuvių šventės Anglijoje nėra tokios populiarios. Antra, karališkųjų reikalų ekspertė Victoria Arbiter aiškina, kad turint omenyje tą faktą, kad karališkieji asmenys yra „labai turtingi, prašmatnios kūdikio sutiktuvės būtų laikomos itin netinkamu dalyku“. Žinoma, tai nereiškia, kad artimiausi K.Middleton draugai negali įteikti jai dovanų! Juk karališkieji kūdikiai taip pat nešioja sauskelnes, kaip ir bet kuris kitas kūdikis. Tik ta proga nerengiamas oficialus vakarėlis ar kažkas panašaus.

Iš Londono bokšto iššaunamos 62 pabūklų salvės

Ar jums gimus aidėjo pabūklų salvės? Greičiausiai, ne. Tačiau gimus karališkajam kūdikiui iš Londono bokšto iššaunamos net 62 salvės. Tiesą sakant, pabūklų salvės Anglijoje yra gana įprastas dalykas. Jos aidi įvairiomis progomis ištisus metus, įskaitant ir karalienės gimtadienį.

Kūdikio lytis paprastai iš anksto nėra skelbiama

Pasaulis nesužinojo K.Middleton kūdikių lyties, kol nebuvo paskelbta apie jų gimimą. Neatmetama galimybė, kad to nežinojo net patys tėvai! Williamas ir Kate, anot pranešimų, iki princo Louiso gimimo nežinojo ir jo lyties. Žinoma, tai galėjo būti viso labo jų pasirinkimas, tačiau paprastai visuomenei apie tai niekada iš anksto nepranešama.

Visi karališkieji kūdikiai vilki tą patį krikšto rūbą

Ar šis rūbas jums atrodo matytas? Gali būti, nes jį vilki visi karališkieji kūdikiai. Tai yra krikšto rūbo, kuriuo 1841 metais buvo krikštijamas vyriausias karalienės Viktorijos vaikas, tiksli kopija. Princas Charlesas ir princas Williamas dar vilkėjo originalą, o vėliau jis pateko į karališkuosius archyvus. Dabar karališkieji kūdikiai puošiami 2008 metais pagaminta jo kopija.

Karališkojo kūdikio tėvai gauna tėvystės atostogas

Iš esmės, būti karališkuoju asmeniu yra „darbas“, o tai reiškia, kad susilaukus kūdikio jis gali pasinaudoti teises į tėvystės ar motinystės atostogas. Princo Louiso susilaukusi K. Middleton šiuo metu yra motinystės atostogose, kurios, anot „ABC News“ pranešimų, truks apie šešis mėnesius – tiek trunka standartinės atostogos Jungtinės Karalystės motinoms.

Tuo tarpu princas Williamas, gimus princui George’ui ir princesei Charlotte, atostogavo po dvi savaites, o štai po princo Louiso gimimo atostogų neėmė, mat daug kitų karališkosios šeimos narių dėl įvairių priežasčių tuo metu negalėjo eiti savo pareigų, tad kažkam teko tuo užsiimti.

Gimus karališkajam kūdikiui visada paskelbiamas oficialus pranešimas

Trečiojo karališkojo kūdikio gimimas

Tai viena iš senosios mokyklos tradicijų, kurių karališkoji šeima nesiryžta laužyti. Pranešimas apie karališkojo kūdikio gimimą įdedamas į specialų rėmelį ir padedamas ant stovo šalia Bakingamo rūmų, kad kiekvienas norintis galėtų jį perskaityti.

Vis dėlto, šiais laikais apie karališkųjų kūdikių gimimą pranešama ir socialinėje žiniasklaidoje. Pavyzdžiui, gimus princui Louisui Kensingtono rūmai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė: „Jos Karališkoji Didenybė Kembridžo hercogienė 11 valandą 01 minutė laimingai pagimdė. Kūdikis svėrė 3,8 kg. Kembridžo hercogas dalyvavo gimdyme. Jos Karališkoji Didenybė ir jos kūdikis jaučiasi gerai“.

Šiais laikais karališkųjų kūdikių motinos skatinamos maitinti krūtine

Turėkite omenyje, kad karališkosios šeimos ilgus šimtmečius turėjo žindyves (tai maitinančios moterys, kurios ateidavo pamaitinti kūdikių), tačiau karalienės dėka karališkųjų kūdikių motinos dabar skatinamos pačios maitinti savo vaikus.

Kaip rašė „The Guardian“, „Krūtine maitinančios karališkųjų kūdikių motinos yra santykinai naujas reiškinys. Dabartinė karalienė Elžbieta II po gimimo 1926 metais buvo maitinama krūtine, vėliau ji nusprendė tęsti šią praktiką ir su savo pačios vaikais“.

Karališkieji kūdikiai gauna specialų apklotą

Kate Middleton ir princas Williamas iškart po gimdymų

Ar pastebėjote, kad princas Louisas, princesė Charlotte ir princas George'as po gimimo buvo susukti į apklotus, kurie buvo visiškai tokie patys kaip apklotas, į kurį po gimimo princą Williamą susuko jo mama princesė Diana? Šie apklota iš tiesų yra identiški.

Tai specialūs megzti „GH Hurt & Son Ltd“ apklotai. „Daily Mail“ rašė: „GH Hurt & Son Ltd“, kuriuos sieja ilgametis ryšys su karališkąja šeima, išsiuntė porai vieną savo 45 svarus kainuojančių merinosų vilnos krikšto šalių. Jis atrodė identiškai kaip tas, kurį kūdikystėje turėjo Williamas“.

Karališkieji kūdikiai visada gauna vardus, turinčius specialią reikšmę

Niekada karališkosios šeimos nariai neduos savo naujagimiams tokių vardų kaip Apple (angl. obuolys) ar Brooklyn (angl. Bruklinas). Karališkosios šeimos renkasi tradicinius vardus iš savo pačių šeimos medžio. Pavyzdžiui, spėjama, kad princas Louisas buvo pavadintas princo Philipo dėdės Louiso Mountbatteno vardu.

Tuo tarpu princas George’as, kaip manoma, gavo karalienės Elžbietos II tėvo karaliaus Jurgio VI (angl George VI) vardą, o princesė Charlotte – princo Charleso!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)