„Vilnius Vaikams“ – patirkite miestą žaisdami

Kada: birželio 29 – liepos 1 dienomis
Kur: Vilniaus miestas
Kam: įdomiausias 7-10 metų vaikams, tačiau puikiai tinka įvairaus amžiaus žaidėjams
Kiek kainuoja: nemokamai

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su organizacija „Gatvės gyvos vaikams“ senamiestį paverčia interaktyvaus žaidimo lenta. Kiekvienas gali pasiimti nemokamą žemėlapį artimiausiame Vilniaus Turizmo informacijos centre. Juose specialiai sukurtas maršrutas, sudarytas iš 15 netipinių lankytinų vietų, apie kurias net ir retas suaugęs daug žino: drambliukų, ant nugaros laikančių šachmatų lentą skulptūra, 1931 m. potvynio žyma ant bibliotekos sienos, šimtametės meškiukų figūros ant parduotuvės fasado ir kt. įdomybės. Kūrybiškos užduotys ties kiekvienu vaikams įdomiu objektu leis atsiskleisti mažųjų kūrybiškumui ir fantazijai.

Global Village International Culture Fair in Vilnius

Kada: birželio 30 d. 16-18 val.
Kur: Lukiškių aikštė, Vilnius
Kam: šeimoms ir ne tik
Kiek kainuoja: nemokamai

Ar esi kada ragavęs meksikietiškų saldainių ar su beisbolo lazda daužęs tikrų tikriausią pinjatą? Ateik į Lukiškių aikštę ir susipažink su daugiau nei 70 kitų kultūrų žmonių iš daugiau nei 20 skirtingų šalių. Čia galima bus išmokti užrašyti savo vardą Mandarinų kalba, paragauti egzotiškų saldainių iš Indonezijos ir dar daugiau!

Lietuvos zoologijos sodui – 80

Kada: liepos 1 d. 11-16 val.
Kur: Lietuvos Zoologijos Sodas, Kaunas
Kam: šeimoms ir ne tik
Kiek kainuoja: 3-5 Eur.

Kai 1938 m. prof. Tadas Ivanauskas įkūrė Lietuvos zoologijos sodą, tikriausiai negalvojo, kad po 80 metų jis bus toks mėgiamas lankytojų ir turės tiek daug gyvūnų! Sodas švenčia savo gimtadienį ir lankytojams žada daugybę pramogų: įvairiausios ekskursijos, konkursai, dovanos, linksmybės visai šeimai.

Dainų diena Kaune

Kada: birželio 30 d. 19-22 val.
Kur: Kauno Ąžuolyno Parkas, Dainų Slėnis
Kam: šeimoms ir ne tik
Kiek kainuoja: nemokamai

Jau susiklostė tradicija, kad pirmas Dainų šventės renginys vyksta Kaune – pagerbiamas miestas, kuriame 1924 m. pirmą kartą buvo surengta Dainų diena. Čia susirinkę Lietuvos meno kolektyvai iš Lietuvos ir kitų šalių paliudys, kad švenčių gyvybė neblėsta, veikiau – „dega mūsų širdyse“. Istorinėje vietoje Kauno Dainų slėnyje į vieną milžinišką chorą šventė sukvies daugiau nei 1500 dainininkų ir šokėjų. Viena kitą papildydamos šventės programos dalys išskleis pagrindines mūsų himno idėjas ir kvies visą tautą švęsti Laisvę.

„Pepidiena“

Kada: liepos 1 d. 11-14 val.
Kur: Pepės vilaitė, Lokės pėda, Jonava
Kam: šeimoms
Kiek kainuoja: 6-8 Eur.

Visi, kas yra linksmos mergaitės Pepės Ilgakojinės gerbėjai, turėtų suklusti. Pepės diena – metuose tokia tik viena! Čia bus organizuojamas susitikimas su Pepe Ilgakojine, kiemo žaidimai, dideli muilo burbulai, meduolių dekoravimas saldžiais glaistais, pasivažinėjimas Pepės automobiliu, picos pamokėlė, gyvūnų maitinimas ir t.t.