Tinklalapis sovereignman.com išskyrė keletą šalių, kurių teritorijoje gimę vaikai gauna tos šalies pilietybę, ir kur gimdyti labiausiai apsimoka:

Brazilija

Jeigu vaikas gimė Brazilijoje, jis automatiškai tampa šios šalies piliečiu. O braziliškas pasas yra vienas geriausių kelionės dokumentų pasaulyje, mat su juo be vizos ar gavęs vizą vos atvykęs, gali lankytis net 146 šalyse. Brazilija yra kultūrinės įvairovės lydinys ir viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kur visi – visos rasės ir tautybės – gali rasti savo vietą ir atrodyti vietiniais.

Čilė

Čilė yra dar viena vieta, kur daugeliu atvejų jos teritorijoje gimę vaikai tampa piliečiais. Ir tai yra puiki galimybė. Čilė yra didžiulė ekonominė jėga Pietų Amerikoje. Kalbant apie paso privalumus, Čilės piliečiai turi teisę be vizų keliauti po visą pasaulį, įskaitant Jungtines Amerikos Valstijas. Be to, kadangi Čilė yra Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominės bendrijos narė ir Pietų Amerikos šalių tarptautinės muitų sąjungos „Mercosur“ narė, Čilės piliečiai visame pasaulyje gauna daug papildomų kelionių, gyvenimo ir verslo privilegijų.

Kanada

Kanada, kaip ir Jungtinės Amerikos Valstijos, suteikia besąlygišką prigimtinę teisę į pilietybę bet kuriam vaikui, gimusiam jos teritorijoje. Ir tai yra puiki galimybė. Kanados pilietybei būdingi keli unikalūs privalumai, tarp jų ir platus bevizių kelionių tinklas, prieiga prie sveikatos priežiūros sistemos ir mokesčių sistemos, kuri nesivaiko negyvenančių piliečių iki pasaulio krašto.

Panama

Panamos konstitucijos devintas straipsnis aiškiai pažymi, kad kiekvienas, gimęs Panamos žemėje, yra šios šalies pilietis. Panamos piliečių tėvai po trijų čia pragyventų metų gali teikti prašymą dėl natūralizacijos. Tarp didžiųjų Panamos privalumų – jos mokesčių sistema, kuri yra griežtai teritorinė. Taigi, vienintelės apmokestinamos pajamos Panamoje yra pinigai, uždirbti tiesiogiai Panamoje ir iš Panamos šaltinių. Be to, Panamoje yra keletas geriausių ligoninių visoje Lotynų Amerikoje, kurios yra tarptautiniu mastu akredituotos, o kai kurios netgi bendradarbiauja su geriausiomis Jungtinių Amerikos Valstijų ligoninėmis. Suprantama, visa tai gerokai mažesnėmis kainomis, nei JAV.

Barbadosas

Ši buvusi britų kolonija šiuo metu yra puiki galimybė tėvams, savo vaikams ieškantiems prigimtine teise įgyjamos pilietybės. Barbadoso pasas suteikia teisę be vizos ar gavus vizą vos atvykus patekti į 138 šalis, todėl keliavimo kokybės prasme nelabai atsilieka nuo Brazilijos. Įdomu yra tai, kad turėdamas Barbadoso pilietybę, jūsų vaikas taip pat turės teisę į tam tikras privilegijas Jungtinėje Karalystėje, ir netgi gali turėti teisę prašyti Didžiosios Britanijos paso, jeigu jūsų šeimos medyje būta britų protėvių.

Visos šalys, kurios remiasi "žemės teisės" pilietybės principu:

JAV, Antigva ir Barbuda, Argentina, Barbadosas, Belizas, Bolivija, Brazilija, Kanada, Čilė, Kolumbija, Dominika, Dominikos Respublika, Ekvadoroas, Salvadoras, Fidžis, Grenada, Gvatemala, Gajana, Hondūras, Jamaika, Lesotas, Meksika, Nikaragva, Pakistanas, Panama, Paragvajus, Peru, Sent Kristoferis ir Nevis, Sent Lusija, Sent Vinsentas ir Grenadinai, Trinidadas ir Tobagas, Urugvajus, Venesuela.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)