Birželio 9 d., šeštadienį Anykščių Dainuvos slėnyje vyks nemokamas literatūros, meno, sporto ir vasaros pramogų festivalis. Mokslo metai kai kam jau bus pasibaigę, kai kam jie jau greit baigsis, tad diena slėnyje po atviru dangumi, kuriame lauks daug naujų, netikėtų veiklų, bus puiki pradžia vasaros nuotykiams, rašoma „Vaikų žemė“ pranešime spaudai.

„Mūsų visų gyvenimai tam tikra prasme yra nuotykių knygos, kurios tęsiasi, kai pasineriame į skaitomos knygos pasaulį. O kai ją užverčiame – nuotykiai tęsiasi toliau. Knygos istorija nesibaigia paskutiniame jos puslapyje – ji apsigyvena ir mūsų kasdienybėje. Juk perskaitę daug įdomių istorijų, patys galime kurti istorijas. Taip pat ir savo“, – vieną iš festivalio pavadinimo prasmių aiškino jo organizatoriai.

Festivalio teritorija bus padalinta į įvairių veiklų erdves, kuriuose lankytojų lauks vis kitokie nuotykiai.

Didžiosios scenos erdvėje – cirko artistų ir teatro trupių pasirodymai, pokalbiai su rašytojais, jaunimo kultūros atstovais.

Pasakojimų erdvėje – kvapą gniaužiančios istorijos, kūrybinės dirbtuvės su profesionaliais pasakotojais, istorijų žaidimai. Skaitykloje po dangumi – ne tik daug knygų įvairaus amžiaus ir skonio skaitytojams, bet ir galimybė dalyvauti edukacinėse programose bei kūrybinėse dirbtuvėse.

Sporto erdvėje – magiškos kvidičo rungynės, atkeliavusios tiesiai iš Hario Poterio knygos puslapių.

Išdaigų erdvėje – įvairios išdaigos ir pramogos: didelių burbulų pūtimas, paišymas ant veido, žaidimas milžiniškais šachmatais, konkursai, kurių metu galima laimėti įvairių puikių literatūrinių prizų, netikėti susidūrimai su klounais ir net pačiu... dr. Jonu Basanavičium.

O dar veiks meno instaliacijų dirbtuvės, bus pristatoma jaunųjų vietos rašytojų kūryba, galėsite apsilankyti mokytojų-stebukladarių palapinėje.

Tarp festivalio programos „vinių“ – „Airdance Vilnius“ – oro akrobatų trupės pasirodymas, teatro vaikams „Pradžia“ pristatoma spektaklio „Vėjai švilpia apie draugystę“ premjera (rež. Eglė Kižaitė), susitikimas su vienu garsiausių Lietuvos youtuberių Dariumi Kniūkšta aka „Darius žaidžia“, Sabinos Daukantaitės knygos „Vandeninės moterys“ pristatymas, kūrybinės dirbtuvės su tarptautinį pripažinimą pelniusia komiksų kūrėja Akvile Magicdust. Renginio metu pirmą kartą Lietuvoje vyks tiesiai iš knygų apie Harį Poterį atkeliavusio žaidimo – kvidičo – turnyras.

Daug dėmėsio festivalyje skiriama Anykščių bendruomenei. Mieste gyvenantys menininkai Lina Timukaitė ir Dalia Giliene ves kūrybines dirbtuves, Anykščių rajono savivaldybės L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka kvies apsilankyti skaitykloje po atviru dangumi ir surengs protmūšį „Moterys, kūrusios Lietuvos valstybę“, Anykščių sporto centras organizuoja kvidičo turnyrą, kuriame dalyvaus miesto mokyklų mokiniai, o Jono Biliūno gimnazijos bibliotekos vedėja Renata Miškinienė kuruos miesto mokinių kūrybos pristatymo erdvę.

Renginys vyks po atviru dangumi, tad visi kviečiami atsinešti savo mėgstamų lauko žaidimų, maisto – „Nuotykiai tęsiasi!“ tai ir literatūrinė šventė, ir piknikas, kuriame rasite savo bendraminčių, atrasite džiaugsmą skaityti.

Jeigu birželio 9 d. Anykščiuose bus lietinga, renginys persikels į erdvias Anykščių rajono savivaldybės L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos patalpas ir aikštę šalia jos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją