Pataisas pristatęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad projektu siūloma tikslinti leidimų-higienos pasų išdavimo sąlygas, nustatant, kad, vykdant ūkinę komercinę veiklą, kuriai būtinas leidimas-higienos pasas, gali būti naudojamos ne tik patalpos, bet ir žemės sklypas. Tokiu būdu, pasak ministro, būtų sudaroma įstatyminė galimybė leidimą-higienos pasą išduoti lauko darželiams, kurie neturi nuolatinių statinių, patalpų ir būtų įsteigti (registruoti) tam tikrame teisėtai nuosavybės forma turimame ar nuomojame žemės sklype, bei nustatyti jiems privalomus visuomenės sveikatos saugos reikalavimus.

„Čia ir yra tas esminis pakeitimas, nes lauko darželiai neturi tokių stabilių stacionarių pastatų, kuriems dabar pagal galiojančius teisės aktus galima išduoti leidimą arba higienos pasą, ir tie, kurie šiuo metu veikia, savotiškai veikia ant įstatymo ribos ir iš tikrųjų rizikuoja tokias paslaugas teikdami. Šiuo atveju būtų nustatoma labai aiški tvarka ir tai, kokios sąlygos vaikams turėtų būti sudarytos, kad jie žiemos metu turėtų galimybę būti apsaugoti ir nuo temperatūros, ir nuo vėjo“, - sakė A. Veryga.

Projektui po pateikimo pritarė 88 Seimo nariai, du parlamentarai balsavo prieš ir du - susilaikė. Seimo posėdyje jį numatoma toliau svarstyti birželio 28 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)