Putinui ir jo vaikų grobimo šturmbanfuhrerei Lvovai-Belovai išduotas tarptautinis arešto orderis. Suomija įstojo į NATO. Imperatorius Xi artilerijos sviedinių nedavė. Į 17-ą iš eilės Pu atominį šantažą dėmesį kreipė tik retėjantys fuhrerio ir Trumpo gerbėjai. Rusiškų dujų niekam nebereikia. Nafta po 49 dolerius už bačką, ir tai ne kasdien, kai kiti ima po 79.

FSB popus išvaro iš Kyjivo Pečorų Lauros. Tik dėl pasvarstymų, kad Kinija gali paremti Rusiją kare su Ukraina, Kinijos akcijos skuodė žemyn. Rusija savanoriškai tapo žaliaviniu Kinijos priedėliu, dujas kinams parduoda su 70 proc. nuolaida. Didžiojo geopolitiko Pu verta akcija.

Fuhrerio amsėjimas, kad „viskas eina pagal planą“, tampa toksišku jau ir Kremliaus apylinkėse. Teroristas Girkinas-Strelkovas liepė Putinui užsičiaupti. Bet niekas neatėjo ištepti jo apatinių novičioku.

R. Valatka
Fuhrerio amsėjimas, kad „viskas eina pagal planą“, tampa toksišku jau ir Kremliaus apylinkėse. Teroristas Girkinas-Strelkovas liepė Putinui užsičiaupti. Bet niekas neatėjo ištepti jo apatinių novičioku.

Kovą nusirito trečioji verslo išėjimo iš Moskovijos banga. Apie pasitraukimą pranešė tie verslai, kurie kaip ir Kauno meras, buvo nusprendę, kad rusiški pinigai nedvokia: „Toyota“, „Nokian Tyres“, „Continental“, „TotalEnergies“, „Smurfit Kappа“, „Swarovski“, net „Leroy Merlin“, prieš metus skelbusi, kad dirbs kaip dirbusi 62 rusų miestuose.

Paskutinis iš Rusijos reicho išeis Kauno meras. Tuščiom. Kai nacionalizuos jo krabinę. Skambant dainai „Putin – chuilo“, kuriai prieš tris dienas sukako devyneri metai. Charkivo „Metalist“ sirgalių himnas tapo pasauliniu hitu.

Lavonų tvaikas eina nuo visko, kas rusiška. Rusija tapo toksiška.

Pasaulyje liko tik kelios priebėgos, kur karo nusikaltėliai gali jaustis jaukiai. Jungtinės Tautos, Tarptautinis olimpinis komitetas ir Romos katalikų bažnyčia, kurios popiežius Pranciškus, priešingai nei Konstantinopolio stačiatikių patriarchas Baltramiejus, ima ir išlenda su rusiškos propagandos šedevru, kad dėl karo kalta ne tik Rusija, bet ir dar kelios imperijos.

JT tapo auka pokarinio Vakarų naivumo, leidusio sulyginti agresorių ir jų aukų teises ar net iškelti agresoriaus teises aukščiau aukos teisių. Už tai, kad užpuolė Suomiją, Moskovija buvo išmesta iš Tautų lygos. Užpuolusi Ukrainą ir padariusi tūkstančius karo nusikaltimų Moskovija vakar ėmė pirmininkauti JT Saugumo Tarybai.

JT tapo fikcija. Su kuria priversti gyventi visi, nes Rusijos ir Kinijos šeriami diktatoriai niekada nesutiks su JT reforma. O kokia ateitis laukia Tarptautinio olimpinio komiteto, kurio prezidentas Th.Bachas taip įsijautė ginti fuhrerio Pu reikalą, kad net metodus taiko panašius – grasinimai susidoroti su sportininkais tų šalių, kurios žada boikotuoti varžybas su karo nusikaltėlių atstovais.

Jei taip ir toliau, olimpiados, 1896 m. atgaivintos aristokrato P. de Coubertino, netolimoje ateityje gali sulošti į dėžę.

R. Valatka
Jei taip ir toliau, olimpiados, 1896 m. atgaivintos aristokrato P. de Coubertino, netolimoje ateityje gali sulošti į dėžę.

TOK – viena korumpuočiausių tarptautinių organizacijų. Coubertino surašyti olimpiniai principai apsitraukė pelėsiu. Olimpiados tapo pinigų kalimo būdu nesiskaitant su priemonėmis (dopingas, papirkinėjimai). Sporto dėdės ir tetos patys save išsirenka iš uždarų grupelių ir tunka iš olimpiadų ne mažiau kaip FSB popai Gundiajevas ar Paška Mersedesas.

Bet sportas seniai nebėra tai, kas buvo XX a. Jaunimas randa kitų malonumų. Trūksta tiek nedaug, kad susikaupę garai nuneštų olimpinio puodo dangtį. Kodėl tai negalėtų tapti olimpiada su karo nusikaltėlių Rusijos ir Baltarusijos atstovais?

Bachas guldo galvą už Pu reichą, kuriame už vaiko piešinį „Mes už taiką. Ne karui!“ jo tėvui davė dvejus metus kalėjimo. Tokia olimpiada – tas pats, kas atviroji vagystė gatvėje panaudojant ginklą, policijai olimpiškai aiškinant, kad šitie plėšikai kažkur pasisakė prieš karą.

Žiūrėti tokias varžybas ir mokėti didelius pinigus padoriam žmogui turėtų tapti koktu. Toksiška. O jei netaps, feisbuko draugai populiariai paaiškins. Jei ne kitąmet, tai dar po ketverių metų. Bachas, susidėjęs su Pu, nužudys olimpiadas taip kaip Pu nužudė rusiškų dujų eksportą.

Viskas, kas rusiška, per 400 karo dienų tapo toksiška. Toksiška Rusija sufleruoja Vakarams, ko niekada daugiau negalima daryti ateityje.

Štai JAV didina Pentagono biudžetą atsilaikyti prieš Kiniją. Klausti, žinoma, per vėlu, bet nepaklausti irgi neišeina. O kam reikėjo kišti Kinijai naujas technologijas, perkelti ten gamybą?

Laikas šitą įsikalti į savo netolimas galvas ir Kinijos draugams iš Karbauskio, Skvernelio ir Blinkevičiūtės partijų – Mordoras su jumis draugaus tik dėl to ir tik tiek, kad sukauptų jėgų karui. Mordoras būtinai ateis su karu. Kinų pasaulis = Russkij mir, tik pavojingesnis.

Rusijos ir Kinijos negalima supažindinti su naujausiomis technologijomis. Vos tik su Vakarų pagalba pasigaminę šį tą daugiau nei kūjį jie ima grasinti tiems, kurie juos apšvietė ir ištraukė iš skurdo.

Taip buvo XX a. 4-ajame dešimtmetyje, kai JAV inžinieriai statė SSRS hidrohesus, metalurgijos ir traktorių fabrikus. Taip buvo, kai JAV ir Europa ėmė statyti fabrikus Kinijoje. Taip buvo, kai Europa prisirišo prie „Gazprom“ vamzdžio, pardavinėjo reichui mikroschemas ir kitą gera, kurį rusai sukišo į kalibrus ir kinžalus, su kuriais naikina Ukrainą.

Vilkas visada į mišką žiūri. Kaip sako V.Voroncovo naujo filmo „Pulkininkas. Antikaras“ herojus, pulkininkas A.Trojanovas, Kuibyševe, be jo, prieš karą yra dar vienas žmogus, visi kiti – už karą. Tai tegu vilkas ir gyvena miške. Oloje su blusomis.

Keista, bet, nepaisant realios paramos Ukrainai ir Ukrainos vėliavų, Lietuva tą vilką tai šen, tai ten nori matyti savo užstalėje. Trys klausimai – be atsakymo:

1. Kiek dar ilgai stačiatikių popai nebaudžiami ragins melstis už karo nusikaltimus šlovinantį FSB generolą Gundiajevą-Kirilą?

2. Kas iš valdžios galėtų logiškai paaiškinti, kodėl po to, kai Moskovija nutarė į Baltarusiją atgabenti raketų su atominiu užtaisu, nutaikytų į Lietuvą, nebuvo pridarytas Rusijos prekių tranzitas į Karaliaučių ir iš jo? Kas trukdo pradėti gelžkelio vėžės keitimą į europinę tarp Kauno ir Kybartų? Reikia atsako. Kad agresoriui skaudėtų.

R. Valatka
Kada valstybės lygiu mokyklose bus panaikinta rusų kalba kaip antroji užsienio kalba? Sakot, yra mokymo programos, negalima taip imti ir išbraukti? 1940 m. mūsų mokyklose irgi buvo mokymo planų. Ir Ukrainoje prieš metus buvo. Bet atėjo Russkij mir ir neliko. Kare kaip kare.

3. Kada valstybės lygiu mokyklose bus panaikinta rusų kalba kaip antroji užsienio kalba? Sakot, yra mokymo programos, negalima taip imti ir išbraukti? 1940 m. mūsų mokyklose irgi buvo mokymo planų. Ir Ukrainoje prieš metus buvo. Bet atėjo Russkij mir ir neliko. Kare kaip kare.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė rekomenduoja mokykloms vidutiniu sraigės, vėžlio ir pandos žingsniu atsisakyti rusų kalbos. Ministrė turbūt juokauja. Rusų kalbos reikėjo atsisakyti nuo rugsėjo 1-osios. Visose mokyklose. Jei ministrė neįgali, to privalo imtis Seimas.

Negalima nuodyti vaikų. Virkštelę su toksišku rusų pasauliu būtina nutraukti. Visur, kur dar liko. Toksinai kenkia visuomenės sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)