Kai žmogus nori tapti viešas, tačiau neturi, ką parodyti, paprastai traukiami itin šabloniški gyvenimo faktai ir situacijos. Kad tokie pasidalijimai tampa pajuokos objektu, viešųjų ryšių konsultantams, deja, mažai rūpi. O ir pats interesantas priima tai kaip kelio į viešumą, o gal verslo plano dalį.

Turiu parengusi patarimų ir norintiems išgarsėti Lietuvos padangėje rinkinį.

Kadangi niekas apie jus nieko nežino, pirmasis pranešimas spaudai: „Paaiškėjo nežinomi faktai apie … (vardas, pavardė)“. Nieko tokio, kad komentaruose šaipysis ir klaus, kas jūs toks. Tai tik pradžia. Pažintį reikia nuo kažko pradėti.

• Taigi, nuo ko pradėti? Kadangi niekas apie jus nieko nežino, pirmasis pranešimas spaudai: „Paaiškėjo nežinomi faktai apie … (vardas, pavardė)“. Nieko tokio, kad komentaruose šaipysis ir klaus, kas jūs toks. Tai tik pradžia. Pažintį reikia nuo kažko pradėti.

• Kitas žingsnis – šūvis iš sunkiosios artilerijos. Pasidalykite jaudinančia vaikystes istorija: išsiskyrė tėvai, patyrėte prievartą, sirgote sunkia liga, anksti netekote mamos ar tėčio. Jau keli šimtai minkštaširdžių jūsų pusėje.

• Trečiuoju žingsniu plėskite auditoriją: dėkite įrašą su Volodymyro Zelenskio nuotrauka. Patiktukai („like“) garantuoti, jūsų pusėje – patriotai ir politiniais įvykiais besidomintys žmonės.

• Pasidalykite elektros sąskaitos arba kavos čekio nuotrauka. Sekėjų minios auga geometrine progresija: pajungti gyvenimu nepatenkintieji, galo su galu nesuduriantieji ir taupantieji.

• Sudalyvaukite renginyje ir parodykite „daugiau, nei norėjote“. Nukrito suknelės petnešėlė arba lyg netyčia įjungėte kamerą nuotoliniame susitikime, kuriame pasimatė jūsų trumpikės. Pranešimas publikuojamas pirmosiose žiniasklaidos kanalų pozicijose.

• Atskleiskite daugiau nei krūtį ar dubens sritį. Parenkite naują pranešimą žiniasklaidai – „… (vardas, pavardė) parodė gyvenimo draugą“. Žinoma, kartu keliauja ir nuotrauka.

• Logiškas kitas žingsnis – „… parodė savo namus“.

Kurstome žinomumo ugnelę, platiname pranešimą: „… (vardas, pavardė) šeimoje skaudi netektis. Po ilgos ligos užgeso mylimo žiurkėno gyvybė“.

• Kurstome žinomumo ugnelę, platiname pranešimą: „… (vardas, pavardė) šeimoje skaudi netektis. Po ilgos ligos užgeso mylimo žiurkėno gyvybė“.

• Žavu ir vis dar veikia – nuotrauka prie įrašo: „Slapto gerbėjo (-os) dovana (100 rožių, žiedas su deimantu, automobilis)“.

• „... (vardas, pavardė) atostogos Turkijos kurorte“: vandenynas, saulė ir bikini – skaitytojai komentuoja ir gano akis.

• Vėl grįžtame prie sunkesnių temų. Inicijuojame straipsnį „… (vardas, pavardė) atvėrė širdį“. Pasirodo, ir žvaigždžių (o jūs jau toks, tiesa?) gyvenimas su … (įvardijame buvusį partnerį) ne toks jau rožėmis klotas, kaip pirmiau rodėte.

• Jaučiate, kad jūsų identitetas jums nebepriklauso, nebežinote, kas esate? Kitas įrašas socialiniuose tinkluose: „Lankausi pas psichoterapeutą“. Žiniasklaidoje inicijuojama diskusija apie psichinę sveikatą.

Privalomi ir higienos įrašai: iš karto sveikiname sportininkus (Rūtą Meilutytę, Mykolą Alekną ir kt.) su pergale. Sausio 13-oji, Vasario 16-oji, Kovo 11-oji, Liepos 6-oji – paruošti sveikinimai ir įrašai. Toliau fotografuojamės ir su gimtadieniais sveikiname madingus politikus: Vytautą Landsbergį, Dalią Grybauskaitę, Valdą Adamkų.

• Privalomi ir higienos įrašai: iš karto sveikiname sportininkus (Rūtą Meilutytę, Mykolą Alekną ir kt.) su pergale. Sausio 13-oji, Vasario 16-oji, Kovo 11-oji, Liepos 6-oji – paruošti sveikinimai ir įrašai. Toliau fotografuojamės ir su gimtadieniais sveikiname madingus politikus: Vytautą Landsbergį, Dalią Grybauskaitę, Valdą Adamkų.

Na, o knyga... Kodėl gi ne? Galima pradėti ir nuo paprastesnės: „Sveiki receptai su ...“, „Mankštinkimės su ...“. Po metų darbo, tiesa, ne princas Haris, bet jau Lietuvos žvaigždė.

O karališkosios šeimos narys princas Haris – ar būtų jis įėjęs į istoriją kaip penktasis eilėje į Karaliaus sostą? Žinoma, ne. Ar įėjo dabar? Taip. Kaip monarchijos pamatus drebinantis ir griaunantis asmuo, prekiaujantis titulu ir karališkosios šeimos privataus gyvenimo detalėmis, į kišenę įsidėjęs mažiausiai 120 milijonų JAV dolerių.

Išminties akmuo J. K. Rowling knygoje apie Harį Poterį suteikia nemirtingumo galių. Ar princas Haris jau nemirtingas? Savotiškai taip. Tiesa, įsiamžino gan liūdnai.

***

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)