Identiškai patogus buvo R. Šimašius santykis su Vilniumi. Dvi kadencijos olimpinės ramybės – pjovė tują ir nematė nei kamščių, nei merdėjančių sovietinių rajonų, nei pasenusios miesto šildymo sistemos. Kai Vilnius pradėjo per siūles braškėti, ką padarė meras Šimašius? Pareiškė, kad nebe jo reikalas: „nebekandidatuosiu“. Išsrėbkite patys...

Dvi kadencijas Vilnius gyveno abejingo pošvenčio nuotaikomis. Taip, ką švęsti tikrai buvo: pasibaigė Artūro Zuoko „geri darbai“, kurie grėsė realiu Vilniaus bankrotu. Ir tada – 8 patogaus abejingumo metai: jokių esminių darbų, tik gražus makiažas upės krantinei. Renovacijos kaip nėra, taip nėra; šildymas kaip brango, taip ir brangsta; miesto paslaugos ir infrastruktūra – nudrengta.

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) streikas – tik vienas iš daugelio to įrodymų. Pūlinys sprogo – kiek tokių sprogimų dar sulauksime? O ką į tai meras Šimašius? Nieko – jis evakavosi. Nes laisvė eksperimentuoti R. Šimašiui labai patiko. Bet kai jo eksperimentai sugrįžo bumerangu į kaktą, meras pasirinko bėgti iš laivo, kurį pats ir skandino. Jo politinė karjera nenusisekė, todėl, kaip gyvensime mes, vilniečiai, jam pernelyg ir nerūpi.

Mūsų mero abejingumas – užkrečiamas, sukompromitavęs ir vicemerą Valdą Benkunską. Asmeniškai dar nesutikau TS-LKD rinkėjo, tikinčio, kad V. Benkunskas Vilniaus savivaldoje išbus visą kadenciją. Vieša paslaptis: 2024 m. V. Benkunskas su TS-LKD sąrašu šoks į Seimą. Zuikiu atbuvęs metus čia, Vilniuje, R. Šimašiaus vicemeras irgi evakuosis.

Su nerimu sakau, kad savivaldybė šiandien neadministruoja miesto. Kosmetiniai sprendimai džiugina akimirką, kainuoja brangiai, bet vilniečių gyvenimo kokybės nekeičia. O kas nutiks, kai Vilnius virs vieno milijono gyventojų miestu? Infrastruktūra tiesiog neatlaikys, Vilnius sulūš. Tada reikės evakuotis mums visiems – ar Šimašius ir Benkunskas priims savo Vilniaus pabėgėlius?