Nes jūsų lyderis, Visvaldas Matijošaitis, jau atsakė į šiuos klausimus. Jo šeimos verslas vis dar „sėkmingai“ sukasi Rusijoje. Kaip ir jo šeimos verslas Kaune.

Ne vienas iš jūsų jau suvedė sąskaitas su sąžine ir pasitraukė. Paskutinieji du – Donatas Večerskis ir Visvaldas Varžinskas, pastarasis savo „Facebook“ paskyroje sako: „<..> per dažnai tenka spręsti ir vidinį konfliktą su sąžine ir morale <...>“.

O kaip jūs? Kaip jūsų sąžinė?

Netikiu, kad neišgyvenate vidinio konflikto. Vis dar noriu tikėti, kad jums ne tas pats, kad miestas virto vieno asmens interesų lauku ir jo šeimos praturtėjimo šaltiniu. Kad jūsų organizacija, kiekvienas jūsų, naudojami vieno žmogaus asmeniniams įgeidžiams ir norams tenkinti, lobti.

Nesitariant, nediskutuojant, nesiklausant, neatsiklausiant – nei jūsų, nei miesto gyventojų. Nepaisant net įstatymų. Tik savo šeimos.

Ar jūsų sąžinė nesuvirpėjo, kai į Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustinį įsisuko Visvaldo Matijošaičio įmonė „VICI Investments“? Kai pylė gruntą ir darkė nuostabaus ežero pakrantę ruošdama namų statyboms 15 sklypų? Ne dėl Kauno, dėl savęs.

Ar lengvai kilo jūsų rankos Kauno miesto tarybos posėdyje, kai sumažinote Vičiūnų vandenvietės apsaugos zoną, tokiu savo sprendimu praplėsdami Matijošaičių šeimos valdomos žemės plotus prestižinėje miesto gyvenvietėje iki beveik 7 ha?

Ar jūsų sąžinė tyli, kai buldozeriu, prieš vietos gyventojų valią, yra stumiama idėja tiesti dviejų juostų gatvę palei Nemuną Žemuosiuose Šančiuose? Taip miestiečius atskiriant asfaltu ir automobiliais nuo, ko gero, vienintelės Kaune laisvai prieinamos natūralios pakrantės teritorijos. Ar jums nekeista, kad šis sumanymas sutampa su nekilnojamojo turto vystytojų planais šio „keliuko“ gale statyti keletą daugiabučių namų?

Ar jūs tikrai manote, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) dėl didžiausio šalies istorijoje kyšininkavimo sulaikytas buvęs savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas veikė vienas? Atsakykite sąžiningai. Sau.

Ar neprabilo jūsų sąžinė klausant paveldosaugininkų, kurie teismui sunkiai rinkdami žodžius pasakojo, kaip įsigijęs Kačiūniškės dvarą Visvaldas Matijošaitis nugriovė valstybės saugotus istorinius tvartą ir svirną, o vietoje jų surentė pastatą be projekto ir leidimo? Kad visą dvaro sodybos kompleksą „sutvarkė“ pagal savo grožio supratimą, tačiau be leidimų ir projektų?

Kaip jūs jaučiatės, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos specialistai vardija sklypus (37!), kurie, grąžinant sovietų nusavintą žemę, perėjo į mero sūnaus Šarūno Matijošaičio rankas? Greitai ir pigiai. Labai patraukliose Kauno vietose.

Man įdomu, kiek iš jūsų yra kviečiami „arbatėlei“ į mero kabinetą. Kur, kaip teigiama LR Seimo Antikorupcijos komisijos surinktoje medžiagoje, priimami visi sprendimai dėl svarbiausių Kauno infrastruktūros objektų statybos. Dalyvaujant ne savivaldybės administracijai, o mero sūnums ir jo draugei.

Ar jūsų sąžinė nevirptelėjo peržvelgus paskutinįjį LRT tyrimą, atskleidžiantį Kauno mero Visvaldo Matijošaičio valdomos „Vičiūnų“ įmonių grupės manipuliacijas, siekiant didesnės Europos Sąjungos paramos?

Jeigu ne – jūs neturite sąžinės. Ir jūs stovite ne tik šalia Visvaldo Matijošaičio, bet ir šalia žudikų, kurie siaučia Ukrainoje.

Jeigu nors kartą pasijautėte nepatogiai, pasitraukite. Pasitraukite iš „Vieningo Kauno“, pasitraukite iš mero komandos, pasitraukite ir pasakykite „Ne“ tam, ką daro Visvaldas Matijošaitis – ne dėl Kauno ir kauniečių, ne vedamas „Vieningo Kauno“ idėjos, o tik dėl savęs ir savo šeimos.

Jeigu turite sąžinę – pasitraukite.