Senatas iš viso turi 100 narių.

Šiuo metu išrinkta:

- demokratų 50 (2 iš jų neutralūs, kurie labiau palaiko demokratus);

- respublikonų 49.

Daugumai reikia 51 nario.

Demokratai gavo +1 vietą, respublikonai prarado −1 vietą.

Gruodį Džordžijoje vyks antrasis rinkimų turas dėl paskutinės Senato vietos. Vis tik, net jei ten laimėtų respublikonai, 50:50 reiškia, kad Senatą kontroliuos demokratai, nes lemiamas balsas, pasiskirsčius balsams po lygiai, bus JAV viceprezidentės Kamalos Harris.

Atstovų rūmai iš viso turi 435 narius.

Šiuo metu išrinkta:

- respublikonų 218;

- demokratų 212.

Respublikonai jau užsitikrino daugumą Atstovų rūmuose.

Dar skaičiuojami 6 kongreso narių rinkimų rezultatai. Demokratai jau prarado 9 vietas, o respublikonai laimėjo papildomai 8.

Akivaizdu, kad medijose prognozuota Donaldo Trumpo remtų kandidatų „raudonoji banga“ dėl JAV rinkimų sistemos spragų – buvo sustabdyta.

Vis tik Atstovų rūmai kontroliuoja finansus ir gali rimtai pasipriešinti Senato sprendimams. Tai demoralizuoja JAV žmones. Jiems buvo žadėta „raudonoji banga“, o galiausiai tai tik dar viena vagystė, kurios, atrodo, niekas nesugeba sustabdyti.

Žmonės pasimetę, kai mato beveik savaitę skaičiuojamus balsus, ir kol kas jaučiasi bejėgiai ką nors pakeisti! Greičiausiai apklausos ir prognozės prieš rinkimus buvo klastojamos, kad respublikonų kandidatai ir rinkėjai užmigtų dar nelaimėję rinkimų, nebūtų aktyvūs ir sumažėtų jų budrumas rinkimų bei balsų skaičiavimo metu. Kitas tikslas – JAV visuomenėje suformuoti lūkestį ir dabartinį respublikonų laimėjimą Atstovų rūmuose pateikti kaip pralaimėjimą.

Stebint situaciją akivaizdu, kad kartojasi 2020 metų JAV prezidento rinkimų scenarijus su daugybiniais akis badančiais pažeidimais. Pavyzdžiui, Arizonoje už rinkimų pravedimą ir rinkiminių apylinkių priežiūrą yra atsakinga demokratų kandidatė į gubernatoriaus postą Katie Hobbs. Ten ši demokratė laimėjo vos 0,8 proc. (20 000 balsų) ir tik mitinių balsų paštu dėka. Interesų konfliktas akivaizdus, bet kam tas rūpi!? Jos prašė nusišalinti nuo pareigų, bet demokratė net nesureagavo. Arizonoje laimėjo ir demokratų kandidatas į Senatą. Balsus teks perskaičiuoti.

Nevadoje 8 valandas buvo dingusi elektra rinkimų apylinkėse. Po to paaiškėjo, kad JAV senatorė demokratė Catherine Cortez Masto nugalėjo respublikoną Adamą Laxaltą, buvusį valstijos generalinį prokurorą, kurį parėmė D. Trumpas. Laxalt persvara buvo 1 proc. (apie 8000 balsų). Atsiradus elektrai 0,8 proc. laimėjo demokratė. Mano prognozė buvo, kad Nevadą tikrai laimės respublikonai, o Arizonoje demokratai nusukčiaus. Deja, abiejose valstijose pergalę švenčia demokratai... Ir su skaidriais rinkimais šios pergalės menkai siejasi! Tas nulėmė, kad Senato kontrolė lieka Joe Bideno rankose. Svarbi globalistų ir „Deep state“ pergalė. To labai reikėjo jų planų įgyvendinimui.

Akivaizdu, kad JAV D. Trumpo vedami respublikonai nesugebėjo sustabdyti masinio sukčiavimo daugelyje valstijų, kur kontrolė priklauso demokratams. Būtent tai parodo tikrąją „giluminės valstybės“ globalistinių kulto jėgų dominavimo padėtį JAV, o ne iliuzinę greitos „baltųjų skrybėlių“ pergalės galimybę. Turime dar labai daug rimto aktyvaus darbo!!!

Demokratų kontrolė Senate yra LGBT ideologiją palaikančių švabinio pasaulio jėgų didelis laimėjimas.

Jeigu nepavyks balsų auditams ir perskaičiavimams nustatyti pažeidimų oficialiai – rimtesnių pokyčių teks laukti dar 2 ypač sunkius metus. Priešas stiprus, klastingas, patyręs ir kovoja iš visų jėgų už globalią kontrolę tiek JAV, tiek ir visame pasaulyje. Visa tai yra jų išgyvenimo klausimas, tad lygiųjų būti negali. Kova tęsis 2024 metais per JAV prezidento ir Senato rinkimus.

Trumpas paskelbė apie kandidatavimą

Donaldas Trumpas paskelbė, kad 2024m. kandidatuos į JAV prezidento postą ir Amerikos sugrįžimas prasideda! Jis savo kalboje pažymėjo, kad nutrauktų beprasmius užsienio karus. Tas svarbu mums ir kiekvienam Žemės gyventojui. Akivaizdu, kad jam laimėjus bus daug daugiau taikos, nes per jo praeitą kadenciją JAV nepradėjo nė vieno naujo karo, o seni karai buvo gesinami. Kova dėl 2024 metų pergalės oficialiai prasidėjo. Atstovų Rūmai turės daug darbo ir būtų labai naudinga, jei D. Trumpas taptų jų pirmininku. Pagal JAV įstatymus primininkas neturi būti Kongreso narys, tad teisiškai tai realu. Lieka sulaukti, ar bus toks politinis sprendimas. Tikiu, kad kova su sukčiavimais per rinkimus dabar sustiprės. Žinoma, man taip pat apmaudu, kad dalyje valstijų pažeidimai nulėmė tai, jog laimėjo demokratai. Vis tik kova tęsiasi ir pirminis kiekvieno iš mūsų tikslas – tai dirbti su savo aplinka, budinant ir šviečiant žmones.

Pirmosios naujienos respublikonams laimėjus daugumą Atstovų rūmuose – pradedamas prezidento Joe Bideno tyrimas

Ketvirtadienio spaudos konferencijoje respublikonų atstovai Jamesas Comeris ir Jimas Jordanas paskelbė, kad, jų turimais duomenimis, prezidentas J. Bidenas kartu su savo sūnumi Hunteriu aktyviai dalyvavo neaiškiuose užsienio verslo sandoriuose. Bus atliekami detalūs galimos nusikalstamos jų veiklos tyrimai.

J. Comeris yra būsimasis Atstovų Rūmų priežiūros komiteto pirmininkas, o M. Jordanas netrukus taps Teismų komiteto pirmininku. Netrukus gali paaiškėti ir daugiau Bidenų šeimos veiklos detalių. FOX, CNN ir kiti apžvalgininkai prognozuoja, kad laukia dveji labai „karšti“ metai. Bus daug svarbių teisinių tyrimų ir bus keičiama balsavimo bei balsų skaičiavimo tvarka. Kova dėl pergalės 2024 m. rinkimuose jau prasidėjo.