Vystytojus galima suprasti. Kai ateitis miglota, vasaros sezonas baigiasi, reikia griebtis visko, ko tik galima, kad pagaliau būtų realizuoti projektai, ręsti rekordiškai pabrangusiomis medžiagomis, kurios dabar rekordiškai atpigo. Tačiau niekas neatsako į klausimą – o kiek tokia reklama klaidina ar neklaidina vartotojus ir kas atsakys, jei, tarkime, sąlyginė nagų lakavimo salono savininkė iš Vilniaus įsigis būstą „lietuviškame Holivude“ (čia ne mano sugalvotas pavadinimas), tikėdamasi gyventi ir teikti paslaugas didžiuliam lietuviškų žvaigždžių spiečiui, o paaiškės, kad jos kaimynė iš dešinės ne lietuviško vokalinio instrumentinio ansamblio narė, bet masažuotoja iš Skuodo, o iš kairės ne garsus didžėjus, bet plytelių klojėjas iš Alytaus, kurie taip pat susigundė puikia žvaigždėta vieta.

Kalbant apie pačias lietuviškas žvaigždes, toks įspūdis, kad šių projektų kai kurios iš jų imasi iš nevilties, nors turėtų suprasti, kad garsenybės statusas ir kelių dešimčių kvadratinių metrų būsto reklama sunkiai suderinami ir naikina dešimtmečiais kurtą įvaizdį.

Kalbant apie pačias lietuviškas žvaigždes, toks įspūdis, kad šių projektų kai kurios iš jų imasi iš nevilties, nors turėtų suprasti, kad garsenybės statusas ir kelių dešimčių kvadratinių metrų būsto reklama sunkiai suderinami ir naikina dešimtmečiais kurtą įvaizdį.

Imkime plačiai reklamuojamą gyvenvietę sąlyginai netoli Baltijos jūros. Taip rašoma pranešime spaudai:

„Kunigiškių gyvenvietę Palangoje galima vadinti lietuvišku Holivudu – pastaruoju metu ši vieta privilioja vis daugiau Lietuvoje gerai žinomų veidų. Prestižinėje gyvenvietėje prie pat jūros naujai vystomame projekte „Takas į jūrą“ netrukus įsikurs ir radijo laidose išgarsėjęs muzikos prodiuseris Jonas Nainys su žmona Simona, ateityje planuojantis čia leisti vasaros atostogas. Interviu garsus vyras papasakojo, kuo visas Lietuvos garsenybes taip vilioja Kunigiškės, kaip ir kodėl jose pats atsirado, ir kodėl Palangą šiandien galima drąsiai vadinti vakarietišku kurortu.

Nors Kunigiškės pritraukia vis daugiau žmonių, J. Nainys to nelaiko trūkumu – priešingai, gyvenimas pramogų pasaulio draugų apsuptyje garsiam vyrui skamba viliojančiai. Jis džiaugiasi, kad vasaros atostogomis galės mėgautis su savo draugų kompanija tiesiog toje pačioje kaimynystėje – čia įsikūrusios ir tokios garsenybės kaip Natalija Bunkė, Naglis Bierancas su Luku Griciumi, Saugirdas Vaitulionis.

Lyginant su erdviais ir moderniais namais Vilniuje, 45 m2 kotedžas J. Nainio akimis nėra didelis, tačiau vietos vasaros poilsiui – sočiai.

Tiesa, kol vieni rūpinasi plytelių spalva, kiti iš šio nuostabaus projekto traukia lauk savo pinigus. Pranešimus spaudai skiria tik kelios savaitės:

„Už beveik keturiasdešimties kvadratų namą su erdvia terasa N. Bunkė prašo 189 000 eurų. Nuo namo jūra – vos 700 metrų. Nuo centrinės Palangos gatvės skiria tik keli kilometrai. Šalia yra naujų dviračių takų, kuriais greitai ir lengvai pavyks apvažiuoti bene visą pajūrį. Namas parduodamas su visa buitine įranga ir baldais. Tad šis variantas puikiai tiks tiems, kurie nenori papildomai rūpintis niekuo.

N. Bunkė neabejoja, kad naujieji namo šeimininkai šiuo pirkiniu bus labai patenkinti: „Mano Instagramo sekėjai galėtų paliudyti, kad šiuos namus įrengiau labai apgalvotai. Stengiausi sukurti tokį stilių, kuris vyrauja ir mano namuose Vilniuje. Aš mėgstu vientisumą, išlaikytą skonį ir gerą dizainą. Prisimenu, kaip su Edgaru čia miegojome pirmą kartą. Jausmas buvo neišpasakytas. Atrodo, net oras čia kitoks. Taip ramu, gera, tarsi laikas sustoja. Čia tikrai labai gera aura, kuri veikia pozityviai.“

Neatsakytų klausimų lieka nemažai. Pavyzdžiui, kaip būti žvaigždės, kuri jau parduoda savo prabangius beveik 40 kvadratinių metrų namus, kaimynu, nors tai kaip ir pažadėta?

Neatsakytų klausimų lieka nemažai. Pavyzdžiui, kaip būti žvaigždės, kuri jau parduoda savo prabangius beveik 40 kvadratinių metrų namus, kaimynu, nors tai kaip ir pažadėta?

Kitas įdomus reklaminis pasiūlymas jau sostinėje – tapti sąlyginiu Vaido Baumilos kaimynu, nes jis reklamuoja projektą, kuriame „perka būstą investicijai“. Tiesa, atlikėjas pranešime spaudai šiek tiek dvejinasi. Pradžioje teigia perkantis būstą investicijai, tolėliau, jau kaip ir norėtų pats ten gyventi.

„Man svarbu gyventi netoli centro. Noriu jausti miesto pulsą ir turėti galimybę greitai atsirasti ten, kur verda gyvenimas“, ‒ sako V. Baumila. Dangų siekiančių gyvenamųjų pastatų kompleksas įsikurs už dviejų gatvių nuo miesto centro, greta Laisvės ir Pilaitės prospektų sandūros.

Žinoma, Viršuliškes galima vadinti ir miesto centru. Lietuviškais mastais ir Naujoji Vilnia prie pat miesto centro, čia tik skonio reikalas. Kaip ir „Žvėryno panoramos“ Šeškinėje.

Sentimentų neturi ir kiti vystytojai. Taip reklamuojamas projektas Vilniuje, turintis daugybę neišspręstų problemų, dėl kurių galimai kenčia vartotojai ir juda įvairūs teisiniai reikalai:

„Tik iki 2022 m. rugsėjo 1 d. nuolaidos butams nuo 8 000 EUR iki 13 000 EUR! Daugiau erdvės Jūsų gyvenimui: poilsiui, pramogoms ir šeimai.

Naujieji namai uždaroje gyvenvietėje – mažaaukščių daugiabučių namų ir kotedžų kvartalas, esantis atokiau nuo judrių gatvių triukšmo, apsuptas gamtos.“

Palikime šiuos nuotykius Vartotojų teisių apsaugos tarnybai, jei ji kada nors sugrįš iš atostogų.

Eikime toliau, palikime šiuos nuotykius Vartotojų teisių apsaugos tarnybai, jei ji kada nors sugrįš iš atostogų.

Palyginimui, kokio dydžio vilas perka ir parduoda tikros Holivudo žvaigždės. Tiesa, kol kas ne Kunigiškėse.

Aktorius Sylvesteris Stallone prisijungė prie daugybės beprotiškai turtingų garsenybių, norinčių gyventi saulėtame Palm Biče, JAV Floridos valstijoje. Už naujus namus kino legenda ir jo sutuoktinė prestižinėje vietoje nepagailėjo 35,4 mln. dolerių, skelbia dirt.com.

Bermudos architektūrinio stiliaus namas pastatytas 2014 metais, visas sklypo plotas siekia 1,5 įspūdingo kraštovaizdžio akrų. Palmių apsuptame 1200 kvadratinių metrų ploto name įrengti net septyni prabangūs miegamieji, dvylika vonios kambarių, žinoma, privati sporto salė, kur aktorius galės palaikyti puikią fizinę formą. Prie pagrindinio namo pristatyti ir du svečiams skirti namai, kieme tyvuliuoja ir didžiulis baseinas, yra SPA, o visai netoliese – puikiausias paplūdimys.

Jay Z ir Beyonce pasirašė stambią būsto paskolos sutartį, kad įsigytų naują 88 mln. dolerių vertės vilą Bel Aire, rašo dailymail.co.uk.

2787 kv. m ploto moderni vila, kurią suprojektavo Deanas McKillen, pastatyta 0,8 ha ploto sklype aukštai kalnuose. Ją sudaro iš viso šeši skirtingi statiniai. Aptvertoje teritorijoje yra keturi lauko baseinai, SPA ir sveikatingumo centras.

Liūdna, bet netoli Palangos rasti panašių objektų dar sunkoka. Tikėkimės, laikinai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)