Supratęs, kad su Ukrainos „denacifikacija“ Europoje nepaėjo, Peterburgo banditas nustojo kabinti vokiečiams ir prancūzams skirtus makaronus. Tiesiai šviesiai įvardijo, kad jo tikslas – surinkti kuo daugiau Ukrainos žemių Rusijos vagių reichui.

Iš to kaip Putinas „rinko“ Mariupolį ir kaip „renka“ Severodonecką, tapo aišku, kad, priešingai, nei anam fiureriui, kuriam reikėjo gyvybinės erdvės arijams, Putino surinktos žemės, išskyrus jose rastas skalbiankes, apatinius ar grūdus, jam nebūtinai turi teikti ilgalaikės naudos.

Iš to kaip Putinas „rinko“ Mariupolį ir kaip dabar „renka“ Severodonecką, tapo aišku, kad, priešingai, nei anam fiureriui, kuriam reikėjo gyvybinės erdvės arijams, Putino surinktos žemės, išskyrus jose rastas skalbiankes, apatinius ar grūdus, jam nebūtinai turi teikti ilgalaikės naudos.

Supratę, kad Ukrainos kariuomenės jiems neįveikti, rusai į atakas nebeina, beveik nebenaudoja aviacijos, nes naikintuvus ir sraigtasparnius ukrainiečiai numušinėjo. Dabar rusai griauna viską iš eilės. Naikina teritoriją. Šluoja Ukrainos miestus artilerijos ir raketų ugnimi. Kuo daugiau sunaikins infrastruktūros, užmuš ir ubagais paleis daugiau ukrainiečių, tuo orkų fiureriui mieliau.

Putinui iš principo nereikia Ukrainos miestų su jų infrastruktūra ir fabrikais. Net vietinių arijų rusų jam nelabai reikia. Jam reikia tik žemių.

Daug kas net Lietuvoje tokio buko kariavimo nesupranta. Net NATO šalių žvalgybos painioja priežastis ir pasekmes. Antai britų žvalgyba skelbia, kad rusai jau seniai apšaudo Ukrainą dar Brežnevo valdymo pradžioje pagamintomis, labai netaikliomis 5,5 t svorio raketomis „X-22 Buria“, darydama akivaizdžiai pašaipią išvadą, kad orkai iššaudė visas itin tikslias raketas.

O sancta simplicitas. Na, bet kai BBC piktinasi, kad Izraelio armija (prieš tai įspėjusi gyventojus pasitraukti iš namo, po kuriuo „Hamas“ teroristai turėjo raketų sandėlį), sužeidžia civilį, natūralu, kad šaudymo į Ukrainos miestus Brežnevo laikų kuvaldomis gali ir nesuprasti.

Orkams ir nebūtina tiksliai pataikyti. Tikslas – sunaikinti kuo daugiau civilių ir miestų infrastruktūros. O šaudydamas į miestą visada pataikysi. Net ir į bažnytkaimį šansų yra.

Kam tada Putinui dykra paverstos Ukrainos žemės?

Šiaip sau. Dėl frajerio fasono. Kad prieš savus marozus ir terpilas galėtų pasipuikuoti. Palyginti save su caru Petru I ar kitu banditu, kuriais Rusijos istorija nuo Ivano Žiauriojo laikų turtinga kaip nė vienos kitos Europos šalies. Tiesiog pasimėgauti, kad štai ateinu ir galiu atimti žemę iš mažesnio. Kaip jo tarpuvartėje kad priimta.

Prieš pusantro mėnesio, kai Ramšteine vyko pirmasis antirusiškas samitas ir net Scholzas su Macronu žadėjo Ukrainai daug sunkiosios ginkluotės, Severodoneckas dar buvo.

Šiandien Severodonecko nebėra. Fiurerio artilerija ir raketos nušlavė dar vieną didelį miestą nuo žemės paviršiaus. Namus ir darbus, mokyklas ir vaikų darželius, ligonines ir poliklinikas per pusantro mėnesio prarado 108 tūkst. žmonių.

To neįmanoma net įsivaizduoti. Stovėjo Šiauliai ir Kuršėnai. Pusantro mėnesio ir po jų. Prieš tai nušluotas Mariupolis (0,5 mln. gyventojų), pusė tokių sričių centrų kaip Černihivas ir Sumai – irgi dykra. O kur dar Volnovacha, Popasna?

Faktas turėtų badyti akis kiekvienos NATO ir ES šalių premjerų ir prezidentų ofisų patarėjams bei generolams: namus ir darbus, mokymo įstaigas ir visas ligonines 108 tūkst. Severodonecko gyventojų prarado laukdami toliašaudės NATO artilerijos ir MLRS. Bergždžiai.

Faktas turėtų badyti akis kiekvienos NATO ir ES šalių premjerų ir prezidentų ofisų patarėjams bei generolams: namus ir darbus, mokymo įstaigas ir visas ligonines 108 tūkst. Severodonecko gyventojų prarado laukdami toliašaudės NATO artilerijos ir MLRS. Bergždžiai.

Taip, ukrainiečiai jų gavo. Bet ne tiek, kiek reikia. Tiekimai – lyg paradui (kad ir kaip mums geri žmonės aiškintų, jog sunkiąją ginkluotę atgabenti iš JAV, tai ne braškių iš Graikijos atvežti, bet ir šimtatūkstantinis miestas – ne uoga, o gyvi žmonės).

Ar gal tik tam, kad NATO šalys įsitikintų, kiek Vakarų ginklai pranašesni už rusiškus. Bet tik ne tam, kad aplygintų rezultatą artilerijos dvikovoje. Kurioje vamzdžių kiekis – ne mažiau svarbus, nei jų šaudymo tikslumas ir nuotolis.

Daug kas piktinosi, ir darė tai pagrįstai, kai šalies naujienų portalai kone lenktyniavo, kas pirmas išvers „The Independent“ tekstą apie tai, kad rusų artilerijos persvara – 10 ar net 15 kartų viršija Ukrainos, be to, ukrainiečiams tuoj baigsis sovietinių haubicų sviediniai ir gradų raketos.

„The Independent“ priklauso Putino mafijos oligarcho, KGB karininko Lebedevo sūnui. Aklas tokio „šaltinio“ perpasakojimas net ir taikos metu keltų abejonių, o čia karas.

Bet netrukus ir Prezidentas Zelenskis pasakė daugmaž tą patį, tik be dezinformacinio FSB įdaro anglų dienraštyje: Ukrainos turėtai sovietinei artilerijai baigiasi sviediniai, tenka taupyti, o Vakarų tiekiamų artilerijos ir priešlėktuvinės gynybos sistemų kiekiai – vis dar menki.

Kas žino, jei tie kiekiai būtų pakankami, Severodoneckas gal dar nebūtų dykra. Sugriovę Severodonecką rusai imsis Sloviansko (per 120 000 gyventojų), Kramatorsko (175 000). Haubicų, pionų ir smeršų sviedinių, kaip ir senų raketų atsargų Rusijoje – per akis.

Kaip galima sustabdyti barbarišką griovimą be tiek pat toliašaudės artilerijos ir salvinės raketinės ugnies sistemų, galinčių priešo artileriją sunaikinti?

Niekaip. Ne Ukrainos grūdus Afrikai reikia gelbėti, o Ukrainos žmones, miestus ir kaimus. Be kurių, jei taip ir toliau, Ukrainoje nebus nei kaip, nei kam sėti. Orkai, kaip žinoma iš istorijos, užgrobtose žemėse nei sėja, nei pjauna. Užtenka mesti žvilgsnį į Prūsijos miestelius ir laukus.

Tas pats vaizdas Suomijos Karelijoje ir Japonijos Kuriluose. Viskas ten pas orkus – kaip kitą dieną po karo. Kuris baigėsi prieš 77 metus.

Jei orkams bus leista sugriauti ir išdeginti Ukrainą, nebus ir Ukrainos kviečių Afrikai. Niekada. Įsikalkit tai į galvas, ponai raugių kviečiuose derybininkai.

Kare susidarė pato situacija. Itin pavojinga. Kol ukrainiečiai priversti laukti pažadėtos Vakarų toliašaudės artilerijos, salvinės raketinės ugnies ir priešlėktuvinės gynybos sistemų karui su Rusija būtinais kiekiais, o ne verstis parodiniais eksponatais, kaip himarsų atveju, rusų marodierių armija eis nuo vieno sulyginto su žeme miesto prie kito. Griauti.

Tenka girdėti klausimą, ką daryti su valstybe, kuri pati – mafija? Ir atsakymą, kad niekas nežino. Tokią interpretaciją mėgsta Putino nemylintys žmonės, bet, sakykim taip, nenutraukę virkštelės su agresore Rusija. Įtikėjusieji stebukline pasaka, kad Rusija ir rusai yra tokie balti pūkuoti ir tik Putinas blogas, jie ir išeities ieško kaip stebuklinėje pasakoje.

Pvz., fiureris ima staiga ir numiršta lyg koks Barmaliejus. Tai jie baigia išūžti mums ausis apie baisias fiurerio ligas, lagaminus su jo š... ir to šūdlagaminio nešiotojus.

Na, ir kas, kad Putinas numirs? Mafinė valstybė ir visuomenė liks. Krikštatėvis mirė, tegyvuoja krikštatėvis. Na, gal pasaulis gaus keletą metų laiko atsikvėpti, kaip ne kartą buvo, bet ne daugiau. Su mafine valstybe negali būti jokių santykių.

Jei policininkas iš mafijozo gavo į leteną, jis jau ne policininkas. Mafijos šešetukas. Jei koks kancleris ar prezidentas suka galvą, kaip čia susitarus su Putinu dėl Ukrainos kviečių išgabenimo per Odesą, jei yra politologų, aiškinančių, kad tai įmanoma ir ne nuodėmė dėl duonos tartis su orkų reicho fiureriu, jie jau krikštatėvio šestiorkės.

Jei policininkas iš mafijozo gavo į leteną, jis jau ne policininkas. Mafijos šešetukas. Jei koks kancleris ar prezidentas suka galvą, kaip čia susitarus su Putinu dėl Ukrainos kviečių išgabenimo per Odesą, jei yra politologų, aiškinančių, kad tai įmanoma ir ne nuodėmė dėl duonos tartis su orkų reicho fiureriu, jie jau krikštatėvio šestiorkės.

Putiną galima tik priversti deblokuoti Odesą. Mafijozą uždaryti jo urve. O tam reikia vamzdžių. Tūkstančių toliašaudžių vamzdžių ir raketų Ukrainos kariuomenei. Jau reikėjo. Prieš Severodonecko nušlavimą nuo žemės. Rusų taikiklyje – jau Slovianskas.

Tai teisinga interpretacija būtų tokia: niekas nežino, ką daryti su tais kancleriais ir prezidentais, kurie apsimeta joneliais kvaileliais ir vaizduoja, kad nežino, ką daryti su mafine valstybe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)