Fašistinė Rusija Ukrainoje daug kur perspjovė Hitlerį. Kurio karo nusikaltimus prisimindami jau penktos kartos Europos politikai kartoja užkeikimą „daugiau niekada“. Nepasikartos. Pasikartojo. Ir ką? Meilė komunistinei Rusijai ES švelniai transformavosi į meilę fašistinei Rusijai.

Kodėl tiek daug Maskvos ausų išlindo per tas šimtą dienų? Antai dauguma Afrikos valstybių JT šimtu procentų palaiko agresorę Rusiją, bet grūdų kažkodėl tai reikalauja iš rusofašistų raketomis 102 paras daužomos Ukrainos. Kalta Ukraina, labai kalta. Kad nepasiduoda.

Fašistinė Rusija Ukrainoje daug kur perspjovė Hitlerį. Kurio karo nusikaltimus prisimindami jau penktos kartos Europos politikai kartoja užkeikimą „daugiau niekada“. Nepasikartos. Pasikartojo. Ir ką? Meilė komunistinei Rusijai ES transformavosi į meilę fašistinei Rusijai.

Kodėl net mūsų, Vakarų pasaulis, kuris seka stebuklinę pasaką mažiemus apie vertybes, žmogaus teises ir teisingumą, toks šizofreniškas, kad moteriai, iš kurios gatvėje atšalėlis pagrobė piniginę ir dar sudaužė veidą, ES praeiviai siūlo savo geru pasidalyti su užpuoliku?

Stipriojo teisė – toks pat stiprus atavizmas tarptautiniuose santykiuose, kaip homofobija Lietuvoje, jog nė už ką neatsisakysim susitarimu po kilimu?

Tai daug ką paaiškintų, bet ar viską? Kodėl ne tik politikai – garsūs Vakarų intelektualai mylėjo Rusiją po gulagų, Holodomoro, Katynės, Vengrijos, Berlyno darbininkų žudynių, Čekoslovakijos, Afganistano, dviejų Čečėnijos karų? Tebemyli netgi po šimtų Kyjivo priemiesčiuose išprievartautų ir nužudytų moterų, vaikų?

Kiekvienas europietis, kuris darbais ar žodžiu parėmė Rusijos režimą, yra kaltas dėl karo nusikaltimų Ukrainoje. Baisesnio kaltinimo ES negali būti. Tai iš kur dygsta ta meilė žudikams ir prievartautojams, kad šitiek vyrų ES rūpinasi, kad žudikas Putinas išsaugotų veidą?

Kodėl fiurerio Putino veidui marinuoti tie gerieji žmonės renkasi ne formaldehido tirpalą CH2O, o dar didesnes ukrainiečių kančias? Kodėl tokių žmonių apstu ir Lietuvoje?

„Droną gavo veltui, o suaukoti pinigėliai neaišku, kur atsidurs. Žmonės aukojo su tikslu, o dabar juos išdūrė“, bezda feisbuke ciocė, turinti vaikų, anūkų, turbūt net mananti, kokia ji visa už teisybę. Iš kokio dugno jos meilė svetimam fiureriui, kuris, jei ne ukrainiečiai, jau būtų atėjęs užmušti jos sūnaus ir išprievartauti anūkę?

Stokholmo sindromas? Taip. Įgimtas dalies žmonių lūzeriškumas? Taip. Godumas, kai po manęs nors ir tvanas? Ne be šito. Fašistinė ir komunistinė ideologijos, ypač pastaroji, kuria po didžiojo karo visos Europos tautos sirgo ir tebeserga laisvai? Taip. Visa tai daro juodą darbą. Bet ar atsako į visus kodėl?

Ukraina jau du mėnesius laukia kanclerio Scholzo pažadėtų marderių ir leopardų. Kodėl nesulaukia? Vokiečiai nuo Hanzos sąjungos laikų garsėjo kaip žodžio žmonės.

Prieš kelerius metus atliktas skambus žurnalistinis tyrimas apie Seimo nario Skardžiaus šeimos verslus. Gavo ir spec. tarifą savo jėgainėms Lukašendonijoje, ir „Gazprombank“ paskolą. Šito biznio stogais buvo VSD ir KAM „antrukų“ žvalgybininkai. Ir ką? Skardžius išsaugojo vietą aname Seime, o paskui buvo išrinktas į ir į šitą. Ne Vokietijoje. Lietuvoje!

Ką tokio pasėjo kancleris W.Brandtas, kurio sekretorius G.Guillaume’as buvo „Stasi“ agentas, XX a. aštuntojo dešimtmečio pradžioje su Rytų politikos vamzdžiais, kad tuose vamzdžiuose it Aušvico kamerose mėlynuoja dūsta europinės vertybės?

Britai rašo, kad kancleris O.Scholzas jaunystėje 9 kartus važiavo į DDR. Jie tai tiesa, tai kokio velnio? Toks tokį pažino ir ant alaus pavadino?

Problema – bjauresnė nei Scholzas ir Orbanas, pakelti trečiuoju laipsniu. Ar Lietuvoje netrūksta vagių, prievartautojų, reketininkų? Tokių, kurie gviešiasi svetimo turto? Skundikų? Tų, kurie naudojasi stipriojo teise? Turtėja kaip Matijošaitis, Skardžius, Karbauskis. Žmonių be skrupulų – nors jų eskaladėmis ir bentliais vežk.

Prieš kelerius metus atliktas skambus žurnalistinis tyrimas apie Seimo nario Skardžiaus šeimos verslus. Gavo ir spec. tarifą savo jėgainėms Lukašendonijoje, ir „Gazprombank“ paskolą. Šito biznio stogais buvo VSD ir KAM „antrukų“ žvalgybininkai. Ir ką? Skardžius išsaugojo vietą aname Seime, o paskui buvo išrinktas į ir į šitą. Ne Vokietijoje. Lietuvoje!

Ką tai sako apie jo rinkėjus? Mus visus? Su šito karo nusikaltimais Rusija įeis į istoriją kaip absoliutus blogis. Bet absoliutus blogis negalėtų tarpti vakuume. Jam reikalinga terpė. Taip Rusijos metastazės, kaip ir vėžio piktybinės ląstelės, perauga visą Europos kūną. Atima galimybę priešintis. Pūdo.

Karas yra gera proga pasižiūtėti į savas, Vakarų visuomenes, be rožinių akinių. O ką, mes Lietuvoje neturim vaikžudžių, homofobų, antisemitų ir ksenofobų? Iš kur jie atsiranda?

Milijardai iškreiptai meilei pirkti. Tam, kad išmušus valandai x, visus juos būtų galima ištraukti taip pat, kaip iliuzionistas iš kepurės ištraukia kiškį. Dabar ir yra tas kulminacinis momentas. Daug Kremliaus atšertų kiškių gavo fiurerio šaukimą iš kepurės „eikit ir maišykit protus“.

Kartais iš tų pačių, kaip ir Putinas, – iš nuo vaiksytės žemintų, skriaustų, todėl piktų ant viso pasaulio. Dabar jie paskui fiurerį kaifuoja nuo to, kad tas tipas korumpuoja, sprogdina ir prievartauja.

Lygybės ženklo tarp jų ir Putino nėra, bet ir atmesti neišeina, atsakant į klausimą, iš kokios skylės lenda fašistinės Rusijos mylėtojai, pagatavi prašyti, kad Putinas nušluotų iskanderais jų pačių namus kur nors Kėdainiuose. Baisi satisfakcijos valanda.

Kuo mažiau tėvų ir bendraklasių skriaudžiamų bus visuomenėje, kuo mažiau homofobijos ir neapykantos kitokiam apraiškų bus, tuo nepalankesnė bus terpė blogiui. Ar supratom tai per tas šimtą karo dienų? Baikit, nemanau.

Negalima atmesti ir pačios demokratijos fenomeno – jos jėgos ir silpnybės viename: demokratijose niekada visi nebūna 100 proc. „už“ ar 100 „prieš“. Bet kuriuo klausimu, net jei tai nuomonė apie serijinį žudiką, žmonės pasiskirsto į dvi stovyklas.

Ir galiausiai – banaliausia priežastis. Pinigai. Jau šimtas metų, kai Rusijos ištekliai naudojami ne keliams tiesti, ne žmonėms šviesti, o dėti gegutės kiaušiniams Europos ir Amerikos elitų galvose.

Tvirkinti, pūdyti Vakarų demokratijas. Kad Maskvos fiureriams neliktų alternatyvos.

Milijardai iškreiptai meilei pirkti. Tam, kad išmušus valandai x, visus juos būtų galima ištraukti taip pat, kaip iliuzionistas iš kepurės ištraukia kiškį. Dabar ir yra tas kulminacinis momentas. Daug Kremliaus atšertų kiškių gavo fiurerio šaukimą iš kepurės „eikit ir maišykit protus“.

Nebūtinai su protu. Bet kaip. Rusijai visos investicijos į gegutės kiaušinius geros. Net paleckiai, švenčionienės, jonaičiai ir nakai, kad ir kokie jie neįtikinami, sueina. Kuo daugiau puvėsių ir pelėsių.
Kuo ilgiau pavyks išlaikyti Lietuvą homofobiška, antisemitine, kuo daugiau bus griežiančių dantimis dėl NATO, tuo geriau. Augink melo medį, tik būtinai iš teisybės sėklos.

Kaip ten rašė dar Tukididas apie pakeistą įprastą žodžių prasmę? Sveikas protas tapo tik silpnumo išraiška, aukštas intelektas vertintas kaip visiškas išglebimas. Smurtautoju nuo šiol visada tikėta, o tas, kas priešinosi smurtui, visad buvo įtartinas. Buvo vienijamasi ne siekiant teisėtos gerovės, bet norint patenkinti godumą.

Karbauskis iš kalno piktinosi „Baltic Pride“ eitynėmis. Ponas negalintis suvokti, kaip galima rengti tokias eitynes, kai vyksta toks karas. O kaip tas krokodilo ašaras dėl Ukrainos liejantis ponas lieps suvokti prekybą rusiškais „Rostselmaš“ kombainais? Kiek nešvarios rusiškos salietros šitas bičas išstumdė su Rusija, apeidamas ES muitus? Kiek raketų iš tų sutaupytų muitų pasigamino Putinas ukrainiečiams vaikams ir moterims žudyti?

Dėl gešefto su Rusija nei Naisių, nei Kauno ponams suvokimo problemų nekyla. Gešeftas su homofobu Putinu – tai juk ne baiusiosios LGBT eitynės. Šimtai tūkstančių lietuvių pritaria. Vieną rašom, vienas minty: Rusija korumpavo daugiau Lietuvos nei leidžiam sau pagalvoti.
Įrašykite į paiešką raktinius žodžius – Gejropa, rusofobija, liberastai, „visos tiesos mes nežinom, „viskas ne taip paprasta“, „Europos sąjunga blogiau už Sovietų sąjungą“. Ką gausit?

Tas pašvinkusias silkes į apyvartą paslaugiai paleido Rusijos žvalgybos ir propagandos gauleiteriai, o kiek lietuvių jomis įsitrynė savo tautinius trinyčius. Yra spe. operacija. Ir yra masto ekonomika. Ir yra masto spec. operacija – pašvinkusios silkės įsigėrimo į drabužius ir mąstymą.

Kita vertus, būtų nedora apeiti faktą, kad „Transparancy International“ ir K įvarė mums kompleksą, kokie mes korumpuoti. O vokiečiai, prancūzai ir kiti „tik nežeminkim Rusijos“ tai tik balti pūkuoti.

Jei žurnalistas tyrėjas Ch. Grozevas ryšis paskelbti 600 didelius kyšius iš rusų paėmusių ES šalių politikų ir aukštų valdininkų pavardes, paaiškės, kad balti pūkuoti būna tik nevyriausybiškai sekamose stebuklinėse antikorupcinėse pasakose.

Vokietija neturi moralinės teisės aiškinti Ukrainai apie korupcijos lygį Ukrainoje. Vokietija ir mielai priėmė, ir mielai ėmė tokias sumas iš strateginių Rusijos korupcijos spec. operacijų, tokių kaip „Nord Stream 2“ ar atominių elektrinių pakeitimas rusiškomis dujomis kūrenamomis šiluminėmis, kad bet kuri rytiečių korupcija nublanksta. Prieš korupciją, beveik pakeitusią Europos geopolitiką.

Už menkesnius dalykus Ukraina kelia bylą su eksprezidentui Porošenkai. O kur bylos prieš Merkel, Steinmeierį?

Iškrypėliška meilė Rusijai valdo. Iš po kilimo. Skambučiais. Saugo FSB generolą-popą Kirilą. Rangosi orbanbanalia gyvate naftos ir dujų embargo kelyje. It zarino dujos atšliaužia pažeme „taikos“ planais mainais į Ukrainos žemes. Įsiėdęs į drabužius pašvinkusios kremlinės silkės kvapas stipresnis už degančių ukrainiečių, jų namų ir fabrikų kvapą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)