Niekam neįdomu, ar vaikui tikrai būtina turėti ir tėvą ir motiną, kuriuos turi bendraamžiai. Mes nežinome ar jiems priimtina turėti vietoje mamos ir tėčio, dvi mamas ar du tėčius. Ar ugdymo įstaigose nekils nesklandumų tarp šių dviejų grupių vaikų? Ar ugdomi homoseksualiose šeimose vaikai nepradės ieškoti tikrojo tėvo ar mamos?

Juk visados atsiras pasiruošusių padėti geradarių. Ir, tarkime, vaikas ras savo surogatinę mamą ar tėtį ir pareikalaus tiesaus jų atsakymo. Ir kaip tada elgsis surogatiniai vaiko tėvai. Ar jie meluos ir atsisakys vaiko, kurį jie patys pagimdė, ar patvirtins savo tėvystę. Ir kaip tada elgsis vaikai?

Išvardinau tik dalį vaiko problemų. Ir norėčiau paklausti vaikų psichologų: ar tokia situacija nepaveiks vaiko psichikos ir ar vaikui bus priimtini du tėvai ar dvi mamos vietoj vieno tėvo ir vienos mamos. Manau, kad psichologų atsakymas išsklaidytų visas abejones.

Yra ir kitų klausimų, kuriems atsakymus galėtų pateikti kompetentingos institucijos. Vienas iš jų: kaip būtų parenkami surogatiniai tėvai/motinos. Ar tai būtų tik homoseksualios šeimos reikalas, ar būtų kokia nors surogatinių tėvų/motinų UAB. Jei rasti surogatinį tėvą nebūtų problemų, nes mūsų vyrai visada pasiruošę nemokamai teikti tėvystės paslaugas, tai surogatinė motinystė kainuoja nemažus pinigus, kuriuos turės mokėti homoseksualų šeimos, tėvų/motinų UAB ar Valstybė. Įstatyme į tai turėtų būti atsakyta. Žinoma, galima teigti, kad šiandien tokių vaikų pilnos vaikų globos įstaigos. O rytoj?

Bet šie klausimai ne esminiai. Esminis klausimas yra vaikų psichikos galimi pokyčiai. Todėl laukčiau vaikų psichologų žodžio.