Konservatorių kadencija dar neįpusėjo, o jie jau spėjo padaryti nedovanotinų klaidų. Bent jau mano manymu. Priminsiu, kad ši vyriausybė ilgą laiką nesugebėjo įvykdyti Konstitucinio teismo teisėjų pakeitimo – pirmininkas savo pareigas papildomai ėjo kone dvejus metus, nors toks „pratęsimas“ teisiškai nėra numatomas.

Kyla vienintelis klausimas – kodėl? Gal dėl to, kad šis teismas prastumtų konservatorių patriarchui prezidento statusą? O juk toks bandymas buvo, nepaneigsi. Dabar apie tai niekas nė neužsimena, tarsi to nebūtų buvę, bet statuso klausimą, manau, dar tikrai išgirsime.

Pamiršome, kad visiška netvarka vyko užsienio politikoje. Mes jau buvome sugadinę santykius su visais kaimynais dar iki Ukrainos užpuolimo. Karas vėl visus suvienijo – nori, nenori, bet reikia, kai yra didesnių priešų. Tiesa, prastą kaimynų santykį į Lietuvą buvo galima pastebėti „Eurovizijos“ balsavimuose.

Pusės tonos bombos Mariupolyje padėjo pamiršti nesantaiką su latviais, lenkais ir net vokiečiais. Apie Baltarusiją ir Rusiją jau nekalbu – dabar mes teisūs, o jie – ne, ir tuo didžiuojamės. Tuo pačiu pamiršo mus Taivanas – lyg ir nieko jau nepirks, nieko neinvestuos. Kinija pamiršo visas nuoskaudas, tačiau per rūpesčius neprisiminė nuo Lietuvos nuimti etiketę „neprekiauti“.

Taip pat mes pamiršome Ž. Pavilionį, kuris Sakartvele bandė asmeniškai po Lietuvos vardu surengti „prorusiškos“ valdžios perversmą, asmeniškai grasindamas tarptautinėmis sankcijomis. Tai tas pats „bičas“, kuris savo vestuvinei kelionei pasiėmė komandiruotę. O ta Pavilionio keikta Sakartvelo valdžia šiai dienai plaukia jau ne rusišku kursu ir ruošiasi rimtai pakovoti dėl nepripažintos Šiaurės Osetijos.

Sakė atsistatydins – ir Landsbergis, ir Pavilionis. Tik buvo klausimas – ar leis premjerei Ingridai Šimonytei partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis atleisti save iš pareigų? Gavosi dar geriau, nei jau buvo nuspręsta. Ačiū Visagaliam – nutiko karas ir visi viską pamiršo. Dabar kritikuoti konservatorius yra labai nemadinga. Jei taip darai, gal tu kremlinis, Žemaitaiti? Dabar jie jau gali sakyti – žiūrėkite, mes buvome teisūs, mes žinojome, nujautėme, esame tokie pasaulinių procesų profai – kiaurai pramatėme ateitį. Pranašai! Valdžia nuo Dievo!

„Ši Vyriausybė yra beviltiška. Man nemalonu, kad aš tikėjau šiais maušais ir dar avansu rašiau gerus žodžius.“ Ar pamenate, kieno tai žodžiai? Tai A. Užkalnis, kuris apie dabartinę vyriausybę sakė – jei tokia valdytų laidojimo namus, žmonės nustotų mirti. Pandemijos fone dabartiniai didvyriai tikrai neblizgėjo. Bet apie ką čia mes, pamirškime.

Ai, šiemet vėl gyrėsi, kad indeksavo pensijas. Kaip? Iš kur toks jų gerumas senjorams? Kiekvieną sausio 1-ąją bazinės pensijos būna indeksuojamos. Tai ne konservatorių, o dar Butkevičiaus vyriausybės nuopelnas. Šitie gali sukurti tik kyšio formos vienišo žmogaus pensiją. Tokia pensija tik skatina ir taip vienišus žmones iš jų vienišumo išpešti naudos.

Viskam reikia pinigų. O iš kur valstybė galėtų gauti pinigų? Pernai daviau pasiūlymą, kuris yra naudingas visapusiškai – Lietuvai, gyventojams, gamtai. Leisti privatizuoti pavienius miškelius laukuose iki Vadinasi, privatizuoti draudžiama. hektarų. Bendroje sumoje valstybė gana spėriai gautų pusę milijardo laisvų pinigų ir visokeriopą naudą ateityje. Apie tai daug kalbėjau, bet buvau pamirštas.

Pamiršome ir tuos 726 milijonus eurų – tvorai nuo imigrantų ir jų namelių statyboms. Ar kas nors teikia ataskaitą, kiek jau panaudota, kas tas lėšas gavo? Esu tikras, kad ten nukeliavo mūsų visų mokamos PSD lėšos. Vartykis kaip nori, tačiau milijardą pavogti per kadenciją – konservatoriaus garbės reikalas. Tai jiems pavyks, o mes viską pamiršime.

O kas pamenate elegantišką vakarą „Naktis Venecijoje“! Tuo metu, kai visi buvo dusinami, aukštuomenė galėjo sau leisti vietoje burnos kaukių dėvėti „domino“. Ai, bet tai jau neaktualu – su karu, rodos, dingo ir pats virusas. Tai gana normalu ir dėsninga gamtoje.

Tas pats karas sutvarkė ir žaliąsias politikos gaires. Visa tai, ką turėjome siekti priverstinai ir nenoromis, dabar atliekame savaime – atsisakome rusiškos energetikos, keliame saulės elektrines, mažiau važinėjame, nes baisiai brangus benzinas. O juk galėjome tokį mokestį įskaičiuoti į degalų kainą – elementaru, Vatsonai.

Dabar, kai visi taršūs visureigiai iškeliauja į frontą, nebėra prasmės ir taip per jėgą stumtam ekologiniam automobilių mokesčiui. Nors ne, yra – juk pinigų trūksta, biudžetas nebus įvykdytas! Neabejoju, kad konservatoriai sugalvos kokį mokestį.

Esu garantuotas, kad jį mokės visi gaunantys mažas ir vidutines pajamas. Aukštesnės kastos atstovams bus ne mokesčiai, o dar viena PVM parama. O patiems turtingiausiems rinkimų rėmėjams – kokia nors prievolė visiems ką nors nusipirkti. Gal po kokį turniketą, kad ir kas tai per daiktas būtų? Oi, šitą jau visi nusipirko, bet taip nė vieno nepanaudojo. Bandė padovanoti Ukrainai, o šie liepė bet kokio „š“ nedovanoti – juk čia reikia iš tiesų gelbėti gyvybes, o ne žaisti daktarus. Na, gal tuomet priverskime visus nusipirkti dar vieną tokį pat turniketą – ant antros kojos, kaip sakoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)