Tai su kuo jūs, dangiškieji šėtono Stalino, jo sūnaus Putino ir nšv. dvasnos Hitlerio tikėjimo mulkiai, planavot prieš NATO armijas kariauti, jei prieš saujelę išvargusių, likusių beveik be maisto, vandens ir amunicijos narsių ukrainiečių aštuntą karo savaitę be strateginės aviacijos nieko negalit padaryti?

Strateginės aviacijos bombonešiai Tu-22M3 prieš „Azov“ pulką – antra rimta taktinė ir dar didesnė psichologinė Ukrainos pergalė prieš agresorę Rusiją per savaitę.

Tai su kuo jūs, dangiškieji šėtono Stalino, jo sūnaus Putino ir nšv. dvasnos Hitlerio tikėjimo mulkiai, planavot prieš NATO armijas kariauti, jei prieš saujelę išvargusių, likusių beveik be maisto, vandens ir amunicijos narsių ukrainiečių aštuntą karo savaitę be strateginės aviacijos nieko negalit padaryti?

O gal ir trečia, nes Rusijos generalinis štabas kurdamas vaikų darželio lygio melagienas apie nuskandinto Juodosios jūros flagmano „buksyravimą“ į Sevastopolį, žūtį per „štormą“ ir pomirtinę „Moskva“ įgulos rikiuotę verčia rusus išgyventi šitą gėdą dar ir dar kartą.

Bet šiaip tai viskas eina pagal Putino planą. O koks buvo Putino karo planas? Ar Putinas buvo įtraukęs į planą rusų ordos bėgimą nuo Kijevo, savo kūmo Medvedčuko suėmimą Ukrainoje ir kreiserio „Moskva“ paskandinimą? Pradžioje vietoj Medvedčuko lyg ir kažkas tai ten buvo apie Zelenskio ir kitų narkomanų suėmimą bei nužudymą?

Putino planas ir tikslai per 53 karo dienas keitėsi pagal mėnulio fazes.

Pirmoji karo diena – visos Ukrainos demilitarizacija ir denacifikacija. Per tris dienas paimti Kyjivą. Kitas planas – Donbaso gyventojų apsauga. Dar kitas – nusikaltėlių perdavimas teismui. Dar vienas – Rusijos apgynimas. Ukrainos sunaikinimas ir pergalės paradas gegužės 9-ąją. Paskui planas išvirto į taikos sutartį (dėjus į kojas nuo Kyjivo, Černihivo ir Sumų). Dar, dar ir dar – sustabdyti NATO. Galiausiai – užbaigti JAV dominavimą.

Sprendžiant iš to, kad neutralios Suomija ir Švedija jau vasarą gali prisijungti prie NATO, Putino planas per šią pilnatį buvo įgyvendintas su tokia pat sėkme, kaip ir kreiserio „Moskva“ buksyravimas į uostą – su neigiamu išplaukimu.

Žiūrim, ką turi didysis strategas, fiureris Pu po 53 dienų karo?

Pergalių – 0.

Juodosios jūros laivyno flagmanų – 0.

Automobilių pramonė – 0.

Fondų birža – 0.

Laisvai parduodamų dolerių – 0.

Turizmas – 0.

Naftos gamyba – minus 0,54 mln. barelių.
Vinių – 0 (pasirodo, vinių Rusija irgi negamina; ir ko tik ji dar negamina).

Prorusiškų frakcijų Aukščiausioje Radoje – 0.

Karo nusikaltimų – be skaičiaus.

Sankcijų – be skaičiaus.

Iš užsienio išvytų rusofašistų šnipų – 500.

Užmuštų generolų – 8.

Užmuštų kareivių ir karininkų – 20 300.
Per savaitę prarastų didžiųjų jachtų – 2 („Dilmar“ (800 mln. USD), „Amadea“ (325 mln.).

Prarastų tankų – 773.

Zelenskis – trolina Putiną.

Grasinimų – 2 (panaudos atominį ginklą + paskelbs...karą Ukrainai).

Svajonių – 1 (rusofobija – kad visi pasaulyje bijotų rusų).

Gaidiškų ašarojimų – 3 (1 – visur rusofobija, 2 – JAV neturi teisės tiekti ginklų Ukrainai, 3 – Ukraina neteisėtai pamušė mūsų flagmaną).

Bet tam, kad suprastume, kas yra Putino Rusija ir Rusija apskritai, užtektų dviejų laivų, kurių Rusija neteko praėjusią savaitę, palyginimo.

Nuskandinta „Moskva“: pastatymo metai – 1979, ilgis 186 m, vandens talpa 12 490 t, kaina – 750 mln. USD. Areštuota oligarcho Usmanovo jachta „Dilmar“: pastatymo metai – 2015, ilgis 156 m, vandens talpa 15 910 t, kaina – 800 mln. USD.

Nuskandinta „Moskva“: pastatymo metai – 1979, ilgis 186 m, vandens talpa 12 490 t, kaina – 750 mln. USD. Areštuota oligarcho Usmanovo jachta „Dilmar“: pastatymo metai – 2015, ilgis 156 m, vandens talpa 15 910 t, kaina - 800 mln. USD.

Bet galima lyginti ir su anksčiau areštuota Putino jachta, kurios kaina 700 mln. eurų.

Prancūzija ką tik areštavo Abramovičiaus pilį Château de la Croë (vertė – 120 mln. dolerių). Iš viso vien tik Prancūzijoje šis Putino įgaliotas verslininkas neteko 12-os čia turėtų rezidencijų. Kam jų tiek?

Todėl vienas klausimas dar kokį šimtą metų po šito karo nepaliaus dominti viso pasaulio istorikų ir rašytojų, bet ypač nerealiai – psichiatrų ir psichoanalitikų. Kaip Putinas ir jo generolai įsivaizdavo, kad šitaip begėdiškai vogdami ir taip bukai investuodami į auksinius jachtų unitazus bei ištisus miestų kvartalus Vakaruose, jie gali laimėti karą?

Racionalus žmogus negali atsakyti į šitą klausimą. Iracionalūs rusai tokio klausimo nekelia. Rašytojas ir režisierius Šukšinas buvo teisus – liaudis paleistuvauti susirinko.

Koks siurprizas: auksiniai Putino kiaušiniai, sudėti Vakarų platumose, pasirodė visiškai netinkami kariauti net su Ukraina – ką ten su Vakarais.

Nepaisant to, kad Putino auksinių kiaušinių lukštai buvo dosniai trupinami Vakarų politikams – parlamentų nariams, ministrams, net premjerams, kurių sąskaitose per du dešimtmečius nusėdo šimtai milijonų, o gal ir koks milijardas kruvinų Putino dolerių ir eurų.

Ir tai yra teisingas atsakymas, kodėl NATO ir ES šalių lyderiai taip ilgai delsė iš pradžių tiekti Ukrainai apskritai ginkluotę, o po to lygiai taip pat delsė tiekti sunkiąją ginkluotę.

Aiškinimas, kad tai daroma nenorint sukelti trečiojo pasaulinio karo ar atominio karo baimė, yra didžiausia šio karo veidmainystė. Ne baimė sukelti trečiąjį pasaulinį karą, o baimė būti demaskuotiems vertė nemažą dalį rusiškai korumpuotų Vakarų politikų sukti akis į šalį nuo Ukrainos ir stabdyti ginklų tiekimą.

Nuskandinta „Moskva“: pastatymo metai – 1979, ilgis 186 m, vandens talpa 12 490 t, kaina – 750 mln. USD. Areštuota oligarcho Usmanovo jachta „Dilmar“: pastatymo metai – 2015, ilgis 156 m, vandens talpa 15 910 t, kaina - 800 mln. USD.

Kaip ten Putinas meiliai grasino? Patinka nepatinka, mano gražuole, o už milijoninius kyšius reikia atidirbti. Jei ne iki galo, tai bent stabdant tiekimus Ukrainai. O gal Rusija per tą uždelstą laiką nugalės Ukrainą ir galima bus nusiplauti rankas, kaip Poncijus Pilotas nusiplovė?

Ar Europos šalys – jos parlamentai, partijos, ministrų kabinetai, universitetų profesūra, intelektualai, žurnalistai, lobistai ir verslininkai išsivalys nuo Putino auksinių kiaušinių kibių lukštų?

Ar apsivalys Europa taip, kad pastatytų kleptomaną, kyšininką fiurerį Pu į vietą, perimtų pokarinę iniciatyvą iš agresoriaus taip, kad Rusija su kaupu sumokėtų už visus karo nusikaltimus, padarytus ne tik Ukrainoje, – ir Gruzijoje, Sirijoje, Čečėnijoje, sumokėtų reparacijas Ukrainai ir daugiau niekada net minties nebeturėtų pradėti naują karą?

Vieną rašom, vienas minty.

Kiek apskritai europiečių, įskaitant mus, lietuvius, išgirdę, kad Prancūzijos prezidentas ukrainiečius pagal Putino manierą pavadino broliška tauta juos užpuolusiems rusofašistams, bent galvoje šmėstelėjo toks palyginimas: o juk Hitleris, kad ir koks galvažudys buvo, nebuvo toks ciniškas – žydų nevadino broliška tauta vokiečiams?

Prisikėlimo rytas. Viltis rusena. Jei neliktų tikėjimo, kad Europa apsivalys nuo auksinių Putino kiaušinių gličių lukštų, kas liktų?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)