Tiesa padarys jus laisvus, sakė J.Kristus, ir šiuo atveju tiesa apie Rusiją atneša laisvę Ukrainai. Jau neša. Viskas byra tiesiog mūsų akyse.

Rusija neturi net apynormalės kariuomenės, kurios atnaujinimui buvo išleista virš 700 mlrd dolerių, kurių buvo išvogta ne pusė. Jei būtų pusę išvogę, o pusę palikę, tai ta kariuomenė turėtų bent ryšio įrangą ir nebendrautų vogtais ukrainiečių mobiliaisiais, kur jų pokalbių klausosi ir Ukrainos kariuomenė, ir tam tikri specialistai Langley ir Reston miesteliuose, Virdžinijos valstijoje.

Šalies viduje jau nuo 2014 metų buvo bliaunama apie “importozameščenije” (importo pakeitimą), kai Kremlius norėjo nubausti Vakarus už jų sankcijas prieš Rusiją po Krymo ir Donbaso agresijos. “Viską pasigaminsim patys”, sakė rusai ir tikėjo, kad taip ir bus, ir kad tai pavyko. Dabar pasirodė, kad net žemės ūkis negali veikti: savų nei vaistų, nei sodinukų, nei sėklų, nei jaučių spermos apsėklinimui. Savos gamybinės įrangos nėra, staklių nėra, Rusija net negali gaminti popieriaus spaudai, kuris negadintų modernių spaudos mašinų. Karvės dar melžiamos, bet pieno jau nebebus į ką pilti, nes visa pakuotė gaminta iš švediško laminuoto popieriaus, kokio Rusijoje net nemoka pagaminti. “Ne bėda, pilstysim pienuką į trilitrinius” - spėkit dar kartą. Trilitrinių stiklainių seniai jau nebegamina.

Lėtos, atsilikusios, primityvios, 1930-ųjų lygio sovietinės pramonės, kuri kažkaip atsivilko iki pat 1990-ųjų metų (o ir ta buvo iš prieškario industrializacijos, kai Stalinas smaugė, dėmesio, ukrainiečius, marino juos badu, pardavinėjo grūdus į užsienį ir pirko Amerikoje ištisas gamyklas), dabar nebeliko visai: viskas nugriauta, arba sugriuvę, išvogta, o senieji brėžiniai sukarpyti ir panaudoti lauko išvietėse.

Ar žinojote, kad 30 mln šeimų Rusijoje neturi tualetų namie ir naudojasi lauko tupyklomis? Dabar žinosite. Nes vatnikai apie tai juk nekalbėjo, jie klijavo ant automobilių lipdukus “Į Berlyną” ir “Galim pakartot!”. Pasirodė, kad negali pakartot. Vienintelis dalykas, ką gali laukinių išgamų kariuomenė, tai bombarduoti ligonines ir civilių gyventojų slėptuves.

Antroji tiesa nebuvo jokia paslaptis: bulvinis fiureris Alyaksandras Lukašenka irgi neturi jokios kariuomenės ir jo niekas neklauso, išskyrus jo asmeninę apsaugą ir galbūt dar sūnų Kolią, kuris seniai išsiųstas į pamaskvę ir nėra rodomas visuomenei, nes liūdesį gydosi senuoju rusišku žaliosios gyvatės eliksyru. Jeigu Baltarusija galėtų prisijungti prie karo Ukrainoje, jau seniai būtų prisijungusi, bet dabar (tikėtina) sodins bulves, kaip ir kiekvienais metais, ir užpulti ukrainiečius galėtų nebent svaidydama į juos daržoves.

Kita tiesa yra tokia, kad viskas byra ir Kremliaus viduje: šiandien pranešta, kad iš šalies pabėgo Anatolijus Čubaisas, vienas įtakingiausių politikų dar iš Boriso Jelcino laiku, labai gerai jaučiantis, kurlink eina dalykai ir tikrai nenorintis sėstis į teisiamųjų suolą. Dingęs nuo vaizdo jau dvyliktą dieną ir gynybos ministras, ir generalinio štabo vadovas. Apie gynybos ministrą per valstybinę TV jau rodo “konservus”, tai yra, seną filmuotą medžiagą, kurią pateikia, kaip naują. Kalbama, kad jam gali būti sutrikusi sveikata, ir reikia melstis, kad taip ir būtų, nes visi kiti variantai, kodėl jo nerodo per TV, būtų jam žymiai labiau nemalonūs.

Neberodo ir senojo politbiuro: visų jėgos struktūrų atstovų. Kadre beliko Vladimiras Putinas ir jo atstovas spaudai, o taip pat senas ir piktas diktatoriaus kurjeris: užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuris vienintelis moka meluoti taip, kad visi stebisi net Maskvoje.

Tai, kad už Kremliaus sienų vyksta baisūs ir keisti dalykai, aiškiai suprantama, bet greitai nesužinosime, kas ten vyksta. Užuominų yra: Putinas pareiškė, kad iš nedraugiškų šalių priiminės mokestį už naftą ir dujas tik rubliais. Visi bando suprasti: kokia logika? Rublių Rusijai mažiausiai reikia, ją smaugia valiutos stygius, rublių galima prispausdinti. Ar čia bandymas dirbtinai sukurti paklausą rubliams ir užkelti jų vertę? Ar čia bandymas priversti Vakarus kažkaip pakeisti sankcijas?

Niekaip nesueina galai. Įtikinamiausias atsakymas: Putinui čiuožia stogas, o gal jam aplinka sako, kad rublis vis kyla ir stiprėja; ir jam turbūt patarinėja šamanai, o ne ekonomistai - reiškia, greitai pamatysime jį apvyniotą tualetiniu popieriumi, kaip Paksą.

Rusijos griuvėsiai ir grįžimas į natūrinį ūkį bus geriausia įmanoma naujiena pasauliui ir Ukrainai.

Bet didžiausias stebuklas, nors ir skausmingas, nors ir baisus, bus Ukrainos neišvengiama integracija į Europą, sprogstamuoju būdu.

Vakarai, kurie nenorėjo šios drąsios, kiek chaotiškos, bet į Vakarus žiūrinčios šalies priėmimo į ES ir NATO, kurie visaip ją gesino, pataikaudami Rusijai, ir šaipėsi iš jos žmonių ir iš prezidento (“komikas!”), dabar turės priimti milijonus darbščių ir stiprių ukrainiečių, kurių karštas kraujas išbudins apsnūdusių bailių kūdrą, ir tų žmonių užteks ir savo šaliai atstatyti, ir suteikti naujos gyvasties nusenusiai Europai.

Ir tai bus didysis Ukrainos stebuklas, tegu ir pasiektas labai didele kaina. Šie didvyriai, nepabūgę Rusijos, tikrai nebebijos nieko gyvenime, o tokių žmonių nesustabdysi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją