Milijonas žmonių jau paklausė: „O tai Italijoje negalėjai pasiskiepyti?“. Rupūžėle, kaip aš nepagalvojau. Kokie jūs protingi. Taigi kas galėjo pagalvoti, kad Europos šalyje, vienoje labiausiai nukentėjusioje nuo Covid-19, gali būti toks dalykas, kaip skiepai. Nu negalėjo man toks dalykas ateiti į galvą.

Galima skiepytis ir Italijoje, bet atnaujinti galimybių pasą, kuris išduotas užsienio šalyje, jiems yra problemiška. Jie patys sako, kad tai turėtų veikti, bet neveikia. Visgi Italija: šalis, administruojama kaip bananų respublika, su vienais laimingiausių žmonių pasaulyje ir didžiausių planetos ekonomikų dešimtuke. Taip ir reikia gyventi. Vynas ir alus ištisą parą, automobilių fabrikai, muziejai ir puikiausias maistas, alyvuogių aliejus, architektūra ir jokių elektromobilių nesąmonių. Raudona šviesoforo šviesa reiškia „sustok, jei nori“. Klimato kaitos rūpestėliai ir žalioji tvarioji ir kitokia gerovės ekonomika šimtas penkiasdešimtoje vietoje. Pastos lėkštė ir dviejų valandų pietūs pirmoje vietoje.

Kasmetinės nesąmonės dėl eglučių matavimosi. Rimtai? Šiemet tiek matavosi, kad vieną padegė. Širinskienė pereina į kitą frakciją. Kaip apskirtai ši pagiežinga, baugi močiutė atlindo mums priiminėti įstatymų, jūs man pasakykit?

Aš noriu pakalbėti apie tai, kad visi jūs ten, Lietuvoje, nupušot. Man taip kartais atrodo. Kasmetinės nesąmonės dėl eglučių matavimosi. Rimtai? Šiemet tiek matavosi, kad vieną padegė. Širinskienė pereina į kitą frakciją. Kaip apskirtai ši pagiežinga, baugi močiutė atlindo mums priiminėti įstatymų, jūs man pasakykit? Teologė? Mokėsi apie ką, apie Dievą, kurio nėra? Kodėl ne astrologė? Zodiako ženklai irgi išgalvoti. Karbauskį perrenka kolūkiečių pirmininku, ir jis pažada kovoti su gėjais. Šalyje XXI amžius, bet jausmas kaip Viduramžiais, trūksta tik mugių, kur rodo už pinigus luošius ir nelaimėlius su įgimtomis ydomis. Kiek šalyje turi būti vėplų su kroksais ir šaranais, kad tokie pasakų personažai atsidurtų parlamente?

Buvęs Seimo narys įkliūna prie taromato ir liūdnai žiūri į kamerą nuotraukose, kaip pasakų elfas. Elgetų krikštamotė Grasilda kiekviena proga žiojasi ir barasi ant visų, vis pasakoja, kaip LTSR statė hidroelektrines ir oro uostus (ji pati, greičiausiai, ir betonavo), ir žiniasklaidai viskas gerai, ją kalbina, nors šalyje nėra nė vieno pensininko, kuris prisimintų tą piktą žalčių karalienę kur nors rinkęs. Astros ir Celofanai blaškosi gatvėmis, kaip anuomet Klonio gatvės aktoriai, ir niekam nieko. Visokios Gustuko picerijos atvirai skelbiasi nesilaikysiančios įstatymų, ir niekam nieko baisaus, o paskui žmonės be kaukių šaudo į apsauginius, ir susilaukia visuomenės palaikymo.

Visokios Gustuko picerijos atvirai skelbiasi nesilaikysiančios įstatymų, ir niekam nieko baisaus, o paskui žmonės be kaukių šaudo į apsauginius, ir susilaukia visuomenės palaikymo.

Nuolatos kartojami tie patys kliedesiai: skiepai nesaugo, paskiepyti ligą nešioja, farmacijos mafija veikia, Geitsas žmones žudo, profesorius iš Havajų universiteto paskelbė visą tiesą apie sąmokslą.

Man tai turėtų būti viskas aišku iš kasdienių suvestinių. Jei mirė nuo Covid-19, sakykim, 15 žmonių, iš kurių trylika buvo neskiepyti, tai pradinių klasių mokiniui turėtų būti aišku, kad skiepas smarkiai padidina šansus išgyventi. Bet čia mes kalbame apie pradinių klasių mokinius, o vidutinis antivakseris iki jų proto netraukia. Ten gi jie net rašyt neišmokę, klaida ant klaidos, ir yra tiesioginė priklausomybė: blogai mokėsi – mažai knygų skaitė – nuskriausta socialinė kilmė – blogas darbas – mažos pajamos – žemas raštingumas – matematikos įgūdžiai žemiau nulio, protarpiais plikšala – toks pat sutuoktinis arba sutuoktinė – krepšiukas su dirželiu per petį – kroksai – rėmelis ant Feisbuko profilio nuotraukos – žiniasklaida meluoja – viskas nupirkta – palaiko Lukašenką – palaiko Kiniją – Landsbergis vagis. Čia net neužburtas ratas, snaigės sukas ratu, šokti su jomis kviečia, prisijunki ir tu, jei mėnulis dar šviečia.

Galiu spėti, kad jau neilgai trukus tie žmonės važiuos gruodžio 24 dieną apsipirkti ir šauks, kad visi kvaili, negi reikia paskutinę dieną važiuoti pirkti visko Kūčių stalui. Tai žmonės, kurie nesugeba suvesti priežasties su pasekme: prisiima paskolų ir paskui pyksta, niršta, kad jiems prisiuntė priminimų, kad už jas reikia mokėti, kaip lyrinis personažas toje kvailoje dainoje „Aš tikrai myliu Lietuvą"

Galiu spėti, kad jau neilgai trukus tie žmonės važiuos gruodžio 24 dieną apsipirkti ir šauks, kad visi kvaili, negi reikia paskutinę dieną važiuoti pirkti visko Kūčių stalui. Tai žmonės, kurie nesugeba suvesti priežasties su pasekme: prisiima paskolų ir paskui pyksta, niršta, kad jiems prisiuntė priminimų, kad už jas reikia mokėti, kaip lyrinis personažas toje kvailoje dainoje „Aš tikrai myliu Lietuvą“, kuri yra runkelio himnas, graudi rauda tų, kas pastato automobilį draudžiamoje vietoje ir tada pyksta, kad gavo baudą. Tai tie žmonės, kurie braunasi pas gydytoją be eilės „man tik pasiklausti“, tų, kurie spaudžia lifto mygtuką penkiolika kartų, nes tada liftas greičiau atvažiuos, tų, kurie lėktuve ne tik ploja nusileidus (lietuviai), bet ir pašoka iš savo krėslų vos orlaivio ratams palietus žemę ir puola graibyti savo krepšių ir savo striukių, tų, kas tame pačiame lėktuve nustemba, kad reikia rodyti pasą (jis gi susipakavo į lagaminą), o paskui vėpso įlipę „kur čia tos vietos surašytos?“

Tų žmonių yra daug, ir prie jų kvailumo mes buvome pripratę, kol pandemija ir skiepai neparodė prikišamai, kokį baisų gyvenimą mums atnešė civilizacija. Pirmykštėje visuomenėje tokie neišgyvendavo, jiems galvas nukramtydavo kapliadančiai tigrai, kurių jie nepastebėdavo sėlinant dėl savo žioplumo ir nesusigaudymo. O šiandien jie laisvai sau gyvena, gimdo vaikus ir jokios natūralios atrankos nebijo, nes pasitiki savo imunitetu.

Kodėl negimiau kitoje planetoje?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)