Mano pasirodymo esmė buvo ta, kad humoristai per pastarąjį dešimtmetį baigia išstumti muzikantus iš šou verslo. Jie atima mūsų litus ir eurus, braudamiesi visur: į televiziją, į „YouTube“, į socialinius tinklus. Visur jų pilna tiek, kad muzikantams jau nebelieka vietos savo pačių scenose. Jie turi pranašumą prieš muzikantus – mažesnius kaštus – ir todėl jų prisiveisė labai daug. Humoristai užėmė muzikinius klubus, net tokius legendinius kaip „Tamsta“ ir „Jazz Cellar“, ir tuoj pradės leisti vinilines plokšteles.

Gali būti, kad verta peršokti humoristų bandą ir lėkti tiesiai į pirmą vagoną – tapti politiku. Jų daug ir jie neabejotinai pateikia tiek daug įdomaus turinio, kad Jazzu ir Šurajevas nebespėja iš paskos.

Humoristu aš netapau. Bet gal ir gerai. Nes tiek humoristus, tiek muzikantus (ir ne tik juos) iš šou verslo išstums kiti svetimžemiai, atriedantys į sektorių didelėmis pajėgomis, apsiginklavę nepakartojamais talentais ir turtintys stiprų užnugarį. Gali būti, kad verta peršokti humoristų bandą ir lėkti tiesiai į pirmą vagoną – tapti politiku. Jų daug ir jie neabejotinai pateikia tiek daug įdomaus turinio, kad Jazzu ir Šurajevas nebespėja iš paskos.

Gražulio meilės istorijos yra sultingesnės negu mergų iš „69 Danguje“ ir jei jam kažko ir trūksta iki pilnos puokštės, tai būtent užmegzti santykius su viena iš jų. Jei gatvėje paklaustum praeivių, kas turėjo daugiau sutuoktinių ir kas turi daugiau vaikų – jis ar Bunkė – daugelis neatsakytų teisingai. Net aš, tiesą sakant, nežinau.

Puteikio taromato istorija neturėjo nieko nustebinti. Jei atvirai, mane ji nustebino tik tuo, kad jis dar nepasakė, jog tai darė tyčia, kad patikrintų sistemos tvarumą (žodis „tvarumas“ čia ypač tinka) ir painfluencintų, jog taromatų taip paprastai neapkvailinsi. T.y. šis skandalas buvo kruopščiai apgalvotas ir jo tikrasis tikslas buvo kilnus.

Uspaskicho kliedesiai apie stebuklingą vandenį leis jį dar kartą išrinkti į EP. Basakojo nepasiskiepijusio Kepenio laukia multiplatininė karjera Seime ir galbūt Briuselis. Jis tarnaus tėvynei ilgiau negu Sysas ir Blinkevičiūtė kartu sudėjus. Kiek kartų su užsienio delegacija Karbauskis siūlys šnekėtis rusiškai? Daugiau kartų nei aš gausiu M.A.M.A. apdovanijimą. Koloradinis Tomaševskis ir nuskriaustasis Paksas dar dešimtmečius rodys mums siaubo filmus ir minorinius miuziklus, džiugindami aštrių pojūčių mėgėjus.

Jei kas nors iš politikų dar sekso sceną išmestų į viešumą, žaidimas būtų baigtas. Klynas – nebloga pradžia. Bet reikia žengti papildomą žingsnį ir nunešt stogą nuo visų mūsų galvų, palikt Jaunių ir Samą be darbo (nes viskas jau bus nupirkta, sugalvota ir parodyta).

Kam mums muzikantai, aktoriai, režisieriai, kompozitoriai, dainininkai ir jų pseudoglamūrinis bohemiškas gyvenimas? Jei kas nors iš politikų dar sekso sceną išmestų į viešumą, žaidimas būtų baigtas. Klynas – nebloga pradžia. Bet reikia žengti papildomą žingsnį ir nunešt stogą nuo visų mūsų galvų, palikt Jaunių ir Samą be darbo (nes viskas jau bus nupirkta, sugalvota ir parodyta).

Ar reikia stebėtis, kad Lietuvoje įdomiausią pramoginį produktą sukuria politikai? Tikriausiai, ne. Prisiminkime, kad mūsų šalyje visų laikų populiariausi šlageriai yra vogtos užsienietiškos dainos. Rašydamas niūniuoju „Švieski man vėl“ ir „Tu vėjo paklausk“, jūs galite paniūniuoti „Zombius“ ir „Geriausius mūsų vakarus“.

Dar daugiau panašių kūrinių mums pakrovė Valinskas per savo kultūrinius kryžiaus žygius, pavadinimu „Kelias į žvaigždes“. Kryžiaus žygių buvo berods aštuoni, „Kelių į žvaigždes“, ačiū Dievui, berods tik trys. Vėliau patriarchas pats sudalyvavo Seimo karnavale, pridalino „Auksinių svogūnų“ ir tokiu būdu suformavo klounų kastą ir prisidėjo prie politinio cirko kulto gimimo. Aš jo nekaltinu. Jis – geras verslininkas (nors Kurlianskis – geresnis buvo).

Tad dabar, jei esi politikas, kuris bando dirbti, kažką protingo padaryti, rišliai kalbėti... atrodai įtartinas. Kažko trūksta. Ko? Šou. Papų, absurdo, santykių dramos. Kol Majauskas neužsidėjo šortų, irgi buvo įtartinas. Dabar yra arčiau žemės. Patikimas.

Tad dabar, jei esi politikas, kuris bando dirbti, kažką protingo padaryti, rišliai kalbėti... atrodai įtartinas. Kažko trūksta. Ko? Šou. Papų, absurdo, santykių dramos. Kol Majauskas neužsidėjo šortų, irgi buvo įtartinas. Dabar yra arčiau žemės. Patikimas.

Ar visa tai normalu? Šalyje, kur kas penktas gyvena skurde ir daugiau nei 70 proc. gyventojų gauna mažesnes nei vidutines pajamas, taip. Kiekvienas turi maksimaliai suktis: vesti keturias laidas, dainuoti, filmuotis reklamose ir serialuose, formuoti nuomonę socialiniuose tinkluose, dalyvauti politikoje, dirbti viešuoju klounu, pavežėju ir maisto išvežiotoju. Rinka – per maža, kad dirbtum vieną darbą, ir per smulki, kad ja dalintumeisi su kitais. Na, o kitapus ekranų ir monitorių žmonės netiki, kad turi šviesią ateitį. T.y. jie žino, kad tos ateities jie neturi. Tad gyvena čia ir dabar.

Ko reikia čia ir dabar? Duonos ir žaidimų. Imkit išmoką ir Puteikį. Ir dar Puidoką, Uspaskichą, Kepenį, Tomaševskį, Paksą ir krūvą kitų auksinių svogūnų… sąrašą papildykite komentaruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)