Taigi, ką valdantieji realiai mėgina įgyvendinti per vienerius valdymo metus?

Jau matėme pastangas kovoti prieš šeimas, įgyvendinant komunistinius, atsiprašau, LGBT ideologinius priesakus.

Toliau darbotvarkėje eutonazija, pradžioje seneliams, po to, kas žino... ir kitiems. Mirties nuosprendis pritaikomas ir niekuo nenusikaltusiems žmogaus embrionams, nors Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencija įpareigoja gyvybę saugoti nuo pradėjimo. Beje, ir Lietuvoje galiojantys Šeimos stiprinimo bei Vaiko teisių pagrindų istatymai kalba tą patį. Bet Šeimos stiprinimo įstatymas neįgyvendinamas, nes kiti įstatymai, kaip turėtų būti, prie jo nederinami, o vaiko pinigai, įvertinus infliaciją, net mažės..

Matėme pastangas dekriminalizuoti narkotikus siekiant, kad kuo daugiau jaunų žmonių „žolelėmis“ nusirūkytų.

Alkoholio, valdančiųjų manymu, irgi geriame per mažai, todėl skubiai stengiamasi palengvinti jo pardavimą.

Iš valdančiųjų dialogo su nenorinčiais skiepytis daugeliui atrodo, kad valdžią turintys tarsi norėtų juos ne įtikinti, bet kaip nors jų atsikratyti, o tai dar labiau žmones skatina netikėti valdžia. Vargu, ar ką įtikina valdančiųjų noras remtis mokslu, kai kalba tie patys, kurie išgalvotas socialines lytis pateikia, kaip gamtos mokslais pagrįstas. Neįtikina žmonių ir Galimybių pasas, kaip vakcinavimą skatinanti priemonė, kai ją daugelis laiko baudimo įrankiu.

Valdantieji pradėjo sistemiškai silpninti SODROS sistemą, mažindami jos patrauklumą, palaipsniui uždirbtas pensijas versdami visiems vienoda senatvės pašalpa. Tik taip galima būtų suprasti sprendimus trumpinti būtinąjį darbo stažą pensijai gauti. Tam trūkstami pinigai tokių pensijų mokėjimui bus iš esmės paimti iš sumažinant kitų sąžiningai mokėjusių SODROS mokesčius žmonių pensijas. Pasiųstas signalas žmonėms, kad Lietuvoje užsidirbti didesnei pensijai mokant mokesčius neįmanoma. Tai silpnina normalios senatvės lūkestį, pasitikėjimą Lietuvos valstybe ir perspektyvoje skatina emigraciją. Tai daroma, nors socialinio draudimo principai įpareigoja įstatymo leidėjus ir vyriausybę norint padėti sunkiai besiverčiančioms žmonių grupėms, šiuo atveju nepakankamą stažą turintiems asmenims, trūkstamus pinigus skirti ne iš sukauptų SODROJE draudėjų lėšų, bet iš Valstybės biudžeto.

Prisidengiant Europos sąjungos skirtų 800 mln. Eur sveikatos sistemos pertvarkai įsisavinimu, planuojamos uždaryti sveikatos įstaigos regionuose, nors išmintis sakytų, kad pandemijos sąlygomis reikėtų turėti daugiau ligoninių, nes nebespėjama ligoninėse gydyti nuo kitų ligų.

Keistai atrodo argumentai, jog nieko tokio baisaus, jeigu įvedus siūlomus naujus nekilnojamo turto mokesčius ar pakėlus Valstybinės žemės kainą, pakils keliais tūkstančiais būsto kainos. Būstas visų pirma reikalingas vaikus auginačioms šeimoms. Išvarėme jaunimą iš periferijos, dabar žadame jų sumažinti ir miestuose? Kitos šalys, norėdamos skatinti gimstamumą ir sulaikyti jaunus žmones nuo emigracijos, stengiasi padėti jaunimui spręsti būsto problemas. Tik ne mes.

Žinoma, kad vaikų gimsta daugiau, kai šeimos yra saugesnės. Ar mūsų jau kartais sunkiai suprantamas noras konfliktuoti iš karto su visais didina saugumo pojūtį? Tai nereiškia, kad turime būti neprincipingi, bet išminties, kuri leistų laiku nusipirkti vielos šalies sienai apsaugoti, mums stinga. Beje, esame principingi tik iš dalies, nes neteko girdėti, kad prieštarautume ES komisarams, kai jie, puldami Lenkiją ir Vengriją, kišasi į Lisabonos sutartyje jiems nepriklausančias sritis. Mes savo Konstitucijos taip principingai neginame.

Galima būtų tęsti toliau, bet ir dabar visiems, kurie nėra valdančiųjų propagandiškai paveikti, aišku, kad tikėtis didesnio gimstamumo vykdant tokį planą vargu, ar galima. O „negimstamumo“ politika Lietuvai kasdien kainuoja 30 žmonių netekimu, nes gimsta mažiau nei miršta. Tai daugiau nei pandemija...