Kaip galima už tai grūsti žinomą žmogų į areštinę, skirti nesvietiškai didelę baudą ir dar keliems metams atimti teisę vairuoti? Kas sau mano esąs tas „Sportlando“ bosas, kuris dėl tokio niekniekio nutraukia paramą fainam aktoriui?

Būtina akcentuoti vieną dalyką, kurį sako ir prezidentas, – pirmiausia turime nustoti skirstyti žmones į tam tikras kategorijas. Žmonių negalima skirstyti į tuos, kurie turi vairavimo teises, nes dar neįkliuvo įkaušę, ir tuos, kuriems vairavimo teisės atimtos tik už tai, kad vairavo įmetęs. Žmogus tai nekaltas, kad jo kelyje pasipainiojo skundikas ar koks policijos reidas.

Tai yra labai bloga praktika. Tai nepadeda bendrai žmonių gerovei dabartiniu ir taip sunkiu laikotarpiu. Prezidentas yra dialogo žmogus, vienytojas. Todėl būdamas tikras Nausėda negali po tokia neteisybe pasirašyti. Visi žmonės yra lygūs, visi nusipelno valstybės pagalbos.

Girtas vairuotojas gali suluošinti kitą žmogų, net nužudyti? Labai norėtųsi akcentuoti vieną dalyką, kurį ir prezidentas Nausėda, su savo antrąja puse globodamas gustukus ir kt. pasaulio pasubinius bei kitaip skatindamas Lietuvos tautą nesiskiepyti, nuolat akcentuoja – gyvybės kultūra Lietuvoje per 31-erius liberalios demokratijos siautėjimo metus buvo pernelyg sureikšminta, netgi išaukštinta.

Gyvybės kultūra (kaukės, higiena, skiepai, testai ir kiti dalykai, nešantys pasakiškus pelnus farmacijos klanui) brukama visiems per jėgą.

O savaip graži mirties kultūra – koronaviruso neigimas, skatinimas nesiskiepyti, plikašiknių gydymas ant ledo lyties, bandymai apkrėsti koronavirusu kuo daugiau žmonių ir janoniškas raginimas mirti laisvam – valdžios, elito ir sisteminės žiniasklaidos yra išjuokiama, niekinama.

Būtina akcentuoti vieną dalyką, kurį prezidentas ir sako, – pirmiausia turime nustoti skirstyti žmones į tam tikras kategorijas – gyvybės kultūros ir mirties kultūros šalininkus. Tai yra labai bloga praktika. Tai nepadeda bendrai žmonių gerovei dabartiniu ir taip sunkiu metu. Mirties kultūra irgi nusipelno valstybės pagalbos.

Todėl prezidentas, siekdamas bent kiek pagerinti silpnas mirties kultūros pozicijas, palyginti su gyvybės kultūra, į savo gimtadienius kvietė ir kvies tokias iškilias mirties kultūros asmenybes kaip Lago ir Nido ar Laisvos visuomenės instituto sterblėje kengūriškai išnešioto Sąmokslo teorijų instituto ekspertus.

Būtina akcentuoti vieną dalyką, kurį sako ir prezidentas, – pirmiausia turime nustoti skirstyti žmones į tam tikras kategorijas. Žmonių negalima skirstyti į tuos, kurie turi vairavimo teises, nes nė karto įkaušę neįkliuvo, ir tuos, kuriems vairavimo teisės atimtos tik už tai, kad vairavo įmetęs. Žmogus tai nekaltas, kad jo kelyje pasipainiojo skundikas ar koks policijos reidas.
Rimvydas Valatka

Žmogus tai nekaltas, kad nori mirti laisvas. Ave vita, moriturus te salutat! Žengdamas į šaltą kарą, / Sveikinu jį greit bujuosiant (1917 05 15, Petrapilys – 2021 09 10, Vilnius, Katedros aikštė).
Išklausę seno gero proletarinio poeto Janonio ir janoniškai prieš gyvybės kultūrą visa Narcizo didybe maištaujančio Nausėdos pirmiausia turim nustoti skirstyti žmones į kategorijas.

Na, argi teisinga reikalauti teisinės atsakomybės iš riaušininkų, kurie rugpjūčio 10-ąją prie Seimo akmenimis sužalojo 18 policininkų – sulaužė kam koją, kam ranką? Žmonės tai nekalti, kad, jiems nusprendus kiek apšilti ir pasivaržyti mėtant tautinius lauko riedulius, policininkai nesusiprato pasitraukti tautai iš ripkos mėtymo kelio.

Būtina akcentuoti, tą sako ir prezidentas, kad tokie teismai gali suskirstyti žmonės į tam tikras kategorijas – akmenis mėtančius ir akmenis renkančius. O tai yra bloga praktika. Ji niekaip nepadeda nei pandemijos valdymui, nei bendrai žmonių gerovei dabartiniu ir taip sunkiu metu.

Po dviejų inovatyvių guvios prezidento patarėjos kalbų per nacionalinį radiją ir televiziją, iš esmės paneigusių pirmapradę krikščionio nuodėmę ir kitą iš to plaukiančią individo atsakomybę už tai, ką daro, pasigirdo piktų liežuvių, kad Nausėda – nekaltas, o jo aplinka – nepakaltinama.

Ta proga būtina akcentuoti, kuo ir pats prezidentas, panašu, jau įtikėjęs, kad Nausėda yra visų buvusių ir būsimų lietuvių nuodėmių atpirkėjas. Jei tik, žinoma, tas lietuvis yra hetereoseksualas, tradicinės šeimos atstovas ir bent čiut čiut simpatizuoja mirties kultūrai.

Inter alia Vilniaus apygardos teismas privalo kuo skubiausiai nutraukti E.Masiulio bylą dėl dėžutės su 106 000 eurų. Žmogus tai nekaltas, kad norėjo gyventi gražiau nei leido kukli Seimo nario alga, iš ko po liberalų lyderio skyrybų su žmona išvis būtų likusi tik špyga taukuota.

Labai norėtųsi akcentuoti vieną dalyką, kurį sako ir prezidentas, – turime nustoti skirstyti žmones į tam tikras kategorijas – tuos, kurie ima kyšius, ir tuos, kuriems net kokio kyšelio niekada niekas nepasiūlys, dėl ko jie ir išvengia tų šėtono gundymų. Tai bloga praktika.

Žmogus tai nekaltas, kad nori mirti laisvas. Ave vita, moriturus te salutat! Žengdamas į šaltą kарą, / Sveikinu jį greit bujuosiant (1917 05 15, Petrapilys – 2021 09 10, Vilnius, Katedros aikštė).
Rimvydas Valatka

Visi žmonės yra lygūs, visi nusipelno valstybės pagalbos. Todėl reikėtų peržiūrėti ir bylą to vaikžudžio iš Saviečių kaimo, kuris 2016-ųjų pradžioje per sausio speigą įmetė į šulinį savo kelių mėnesių dukrą ir poros metukų sūnų.

Žmogus tai nekaltas. Todėl neturėtume skirstyti žmonių į kategoriją, mėtančią savo vaikus į šulinius, ir į tuos, kurie išaugina vaikus į narcizus ar kokią dar iškilesnę kategoriją. Visi žmonės yra lygūs, visi nusipelno to paties – būti nekaltais.

Prezidentas yra matęs tą seną lietuvišką sovietinį filmą, kurio herojus klausia, kokių medžių miške yra daugiausia, ir pats atsako – jei visus kreivus medžius laikysime tiesiais, tai daugiau yra tiesių medžių. O kokių žmonių yra daugiausia – blogų ar gerų? Jei visus blogus žmones laikysime gerais, tai daugiausia yra gerų žmonių.

O jei taip, tai argi galima skirstyti žmones į kategorijas? O mūsų šv. tautinę kultūrą, iš kurios išmėžėm ir Shakespeare’ą – į gyvybės ir mirties kultūras? Ir jau, neduok Dieve, negalima žmonių skirstyti į tuos, kurie važinėja dyzeliniais ratais ir kuriuos šita valdžia už tai nubaus, ir į tuos, kurie varo nedyzeliniais.

Vieną dalyką, kurį sako ir prezidentas, – turime nustoti skirstyti žmones (netaikoma homoseksualams, taip pat Miliūtei, Bruveriui ir tam, kurio AiG nebeskaito) į tam tikras kategorijas, ir antrą dalyką – šitoje šalyje visada ir dėl visko kaltas yra Landsbergis. Kartais dar gali būti kaltas Kubyyylius, o Nausėdai – tik Dulkys.
Rimvydas Valatka

Dialogo prezidentas, prezidentas vienytojas, o toks yra Nausėda, to niekada neleis taip pat, kaip ir Grybauskaitė antai kelerius metus niekam neleido skriausti teisėjos Venckienės.

Bet prezidentas Glazge pažadėjo, kad po 29 metų Lietuvos ekonomika bus neutrali klimatui, reikia mažinti CO2 emisiją, gresia milijardai baudų už dyzelius?

Nausėda yra žmogus. Žmogus tai nekaltas, kad kažką ten pasakė. Todėl pabaigai labai norėtųsi akcentuoti du dalykus.

Vieną dalyką, kurį sako ir prezidentas, – turime nustoti skirstyti žmones (netaikoma homoseksualams, taip pat Miliūtei, Bruveriui ir tam, kurio AiG nebeskaito) į tam tikras kategorijas, ir antrą dalyką – šitoje šalyje visada ir dėl visko kaltas yra Landsbergis. Kartais dar gali būti kaltas Kubyyylius, o Nausėdai – tik Dulkys.

Visų kitų mažutėlių buvusias ir būsimas nuodėmes atpirko aukšto ir gražaus narcizo pustrečių metų pusprezidentystė. Ave vita, moriturus te salutat!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (540)