Dabartinė valdžia vis dar bando sakyti, jog ji deda viltis į ekonomikos augimą ir verslo plėtrą, kas užtikrintų didesnes valstybės biudžeto pajamas.

Kaip darbdavys ir mokesčių mokėtojas bandau suprasti, kodėl ši valdžia kalba vieną, o daro visiškai priešingai. Vakarykštis sprendimas, jog už koronaviruso testus nuo gruodžio 1 d. mokės nepasiskiepiję darbuotojai arba jų darbdaviai, prieštarauja sveikai logikai, jeigu ši valdžia iš tiesų tikisi ekonomikos augimo.

Tik kurčia valdžia gali negirdėti smulkaus ir vidutinio verslo, darbdavių skundų, jog jie negalės kompensuoti koronaviruso testų savo darbuotojams. Primenu, jog apie vakarykščio sprendimo neigiamas pasekmes kalbėjo įvairių sričių profsąjungos – nuo pedagogų iki prekybininkų.

O ir visiškai akivaizdu, jog dešimtims tūkstančių darbuotojų nebeliks prasmės patiems mokėti už testus, nes jų pajamos taps mažesnės nei valstybės bedarbiams skiriamos pašalpos.

Nuomonė, kad galimybių pasas ir nebekompensuojami koronaviruso testai privers visus pasiskiepyti, neatlaiko kritikos. Ypač žinant tyrimus, atliktus kitose šalyse, kur matomas netgi priešingas prievartos skiepytis efektas.

Iš šalies atrodo, jog dabartinė valdžia yra tokioje desperacijoje, jog sprendimai priiminėjami nesivadovaujant sveika logika. Turint beveik trijų milijardų eurų biudžeto deficitą bandyti pasmaugti smulkų ir vidutinį verslą, padidinti bedarbystę, gali tik pamišusi valdžia. Dėl priimtų sprendimų turėsime dar daugiau nuostolių ekonomikoje, dar didesnį biudžeto deficitą, kurį valdžia dengs naujomis milijardinėmis skolomis.

Tik šį kartą liberali valdžia gal turės sveiko proto nesiskolinti iš komercinių bankų, kaip tai darė 2008-2009 metų ekonominės krizės laikotarpiu. Nors kas dabar gali žinoti, nes šios valdžios sprendimai neturi nieko bendra su logika.

Kai Lietuvos valdantieji naštą už testus užkrauna ant žmonių pečių, Europos ligų kontrolės ir prevencijos centras prabyla apie pokyčius testavime ir perėjimą nuo ekstremalios prie rutininės kvėpavimo takų infekcijų stebėsenos.

Valdžia ir tai ignoruoja, o Seime įstatymas, jog už testus dėl koronaviruso mokės nepasiskiepiję darbuotojai arba jų darbdaviai, priimtas balsavime dalyvaujant tik 71 Seimo nariui, o už balsavus tik 65 parlamentarams, tad lieka viltis, jog šį Lietuvos ekonomikai kenksmingą įstatymą vetuos Lietuvos Prezidentas. O Seime nebepakaks balsų veto atmesti.